GRN
משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
•
- הוסף לסימניות
יפה שעלית על זה שחזרתי מבית מרקחת. יצאתי עם כולם לבית מרקחת תורן כי גיליתי מסתננת. אל תשאלי מה הם עשו בבית מרקחת, זה כבר נושא לחתימה אחרת.חזרת עכשיו עם כולם מבית מרקחת? מה את כל כך עצבנית??
לא דיברתי על כינה מסתננת, וגם לא על שיירה מסתננת, כתבתי מפורשות על גננת שיודעת על אמא שאף פעם לא בודקת את ראשה של ביתה.
ולמה החלטת שהזנחה זה הזנחה רגשית? אם לא שמת לב את השיפוטיות וההכללות עשית בכבודך ובעצמך. את זו שקישרת בין ילדה שמוזנחת בכל תחום לילדה שאמה לא מטפלת בראשה.
תאמיני לי שגם לי יש זמנים קשים וגם לי יש ימים שאני לא מגיעה לטיפול בכינים, אבל ההבדל בין הזנחה להיפך, בעיניי, הוא האם בכלל אכפת לך ואת מודעת לזה שלילדה יש כינים, רק את בתקופה קשה ובמסגרת הויתורים את גם מוותרת על זה, אבל מדי פעם כן מטפלת, או שאת בכלל לא מטפלת וזה גם לא מעניין אותך.
אוסיף ואכתוב, שאמא שבודקת כינים רק כי כתבו בדף קשר, או שעושה זאת רק כי היא יודעת שלא יכניסו את ביתה לגן, זה בעיניי יותר הזנחה, כשאני מתיישבת באנחה גדולה לבדוק כינים, אני עושה את זה כי אני מרחמת על הבת שלי שפשוט מגרד לה. כמו שאם מציק לה כל דבר אחר בגוף והיא לא יכולה לעזור לעצמה חלק מתפקידי הוא לנסות לפחות למנוע ממנה את הסבל הזה.
מאוד לא נעים לי לכתוב את השורות הבאות, אבל אחרי תקופה שבדקתי כמעט יום יום וכל יום היא חזרה עם כינים חדשים שלא היו ביום האתמול, אני פשוט גיליתי שנדבקתי ממנה, ואחרי סירוק רציני מצאתי רק כינה אחת (מחילה מכבודכם, אצלי) והגירודים מהכינה הזו כל כך הציקו לי, שכשאני מסרקת את ביתי אני עושה את זה פשוט למענה.
נכון שאם לאחד מילדייך יכאב משהו יום אחרי יום אחרי יום את באיזשהו שלב תגשי לרופא? למה? את עמוסה ובתקופה קשה, ותאמיני לי שאני יודעת מדי טוב מה זה תקופות קשות, אני לא יפרט על גבי הפורום אבל אולי פעם אני יכתוב איזה פוסט בענין תקופות קשות בבית, עדיין כשהילד שלי סובל אני יטפל בו כי הוא תלותי בי ואין משהו אחר שיעשה את זה.
תאמיני לי שהבנים שלי גם נדבקו ממנה, ואותם לימדתי לקחת מסרק סמיך ולטפל בעצמם כל יום וכל כמה ימים אני עוברת גם כן. אבל אם הייתי רוצה הייתי אומרת תקופה קשה, אין מה לעשות, ומענישה את כל הגן והכיתה, אבל בעיקר בעיקר את הילדים שלי, וזה בעיניי הזנחה.
זה לא אני שהחלטתי שהזנחה היא הזנחה רגשית, יש ספרות עניפה בנושא עיי"ש. אני חושבת שמעטות מאוד הן האמהות שלא מעניין אותן בכלל שלילדה שלהן יש כינים. זה בעיניי מיעוט כל כך זניח, שלא שווה לדבר על אודותיו. אני מדברת על הרוב הדומם, זה שכמוך מתפדח להודות שגילה שההוראה "ודאי שלא נדבקת בכינים" יש לה תוקף במציאות. זה שמטפל בילדיו כדי לגדל אותם בצורה הכי טובה שאפשר. זה שמנסה ככל יכולתו, אבל המציאות ממשיכה לגרד.
אני לא אכנס לדיון הזה של איזה פרט בהתנהלות מעיד על הזנחה, ואיזה לא, מהסיבה הפשוטה שאינני מהציבור חרד המוזנחות, שדואג ח"ו לא להיכלל כהורה מזניח. הורים טובים הם הורים שמטפחים את הילדים שלהם נפשית, ודואגים להם פיזית ברמה הגיונית ונורמלית. ל"הגיונית ונורמלית" אין סוף לפרשנות. יש כאלו שאם הילדים לא לבושים סטים - אות וסימן שהם לא מטופחים. בקיצור, לא נכנסת לזה.
אגב, לא שמתי לב ששפטתי או הכללתי. הייתי שמחה אם היית מסיבה את תשומת ליבי לביטויים או משפטים מכללים או שופטים.
הנושאים החמים