תלפיות הייטק - למישהו יש מידע ממקור ראשון?

• הוסף לסימניות
הי, לכל מי שעוד מפקפקת,
שמעתי עליהם גם בעבר, ושהם מוכנים לפתוח קבוצה לחרדיות, וכו'.
שלחתי להם כמה שאלות (בסיסית!):

אחוזי השמה בשנה האחרונה,
שכר ממוצע של כאלה שיישמו בעבודה,
מה קורה אם לא מתאים לי המשרה המוצעת. (נסיון לא רלוונטי/ לא תואם את אורח החיים, וכו'.)

כתבתי בצורה יפה, ומכבדת.
התשובה הייתה: (מצטטת)
אעשה לך את זה קל.
התוכנית שלנו לא רלוונטית אלייך

לדעתי-השאלות בסיסיות, וראויות למענה. ואם אין עליהם תשובה, אז---

• הוסף לסימניות
זו באמת שאלה טובה שצריכה להכנס לחוזה שחותמים איתם. (שוב, אני לא מתכוונת ללכת לזה בכל מקרה, רק מנסה להבין על מה יצא פה הקצף של כולם) כמעט כל חברת השמה מכניסה לחוזה תנאים שעל פיהם המועמד חייב לקחת עבודה שהוצעה לו, אחרת הם גם יכולים למצוא לי עבודה כעובדת נקיון...
בד"כ מוגדר שם מרחק ואופי העבודה (כמו סוג שפות וכד') והרבה מאד חברות מוכנות להכניס גם כמה תנאים בסיסיים שמותאמים לחרדיות, כמו סינון אינטרנט או חברה חרדית נוספת במקום.
ברור שצריך לבדוק טוב טוב את החוזה, אבל שוב אני מנסה להבין, יש פה פרטים שכל אחת צריכה לבדוק כמה הם מתאימים לה, אבל זה לא נקרא עוקץ.
יש כאן מישהו שישב איתם? מכיר אותם מבפנים? יודע לומר מיהם האנשים והאם יש להם הצלחות קודמות? מישהו שעבר דדרכם והצליח להכנס לתעשיה?

בדקתי. יש שם מישהי שממש לא מזמן עברה שם מבחן והלכה לשבת איתם לפגישה ארוכה על כל פרטי החוזה, ממנה זה ממש לא נשמע כ"כ גרוע כמו שמתארים כאן. נשמע שהם מוכנים גם לפתוח קבוצה חרדית.
אבל גם שם רוב הבנות מייד קפצו לומר שזה נשמע עוקץ. (אין שם אף אחת שמכירה אותם באמת זה רק נשמע יותר מדי ורוד בשביל להיות אמיתי...)

ושוב אני מדגישה, כדי שאף אחד לא ישתכנע ממני!! לא מכירה אותם, לא יודעת אם הם באמת אנשים אמינים וכו'
ברור שאסור להתחייב על שום דבר בלי לבדוק את הדברים בצורה הכי יסודית שיש.

אבל גם לצאת נגד זה בלי לדעת דברים בצורה מדויקת ורק לומר ש'זה נשמע גרוע' לא בדיוק בסדר, ומאד יכול להיות שהתכנית הזו יכולה לעזור לאנשים למצוא עבודה טובה...
@M katz את צריכה להבין, שההצעה הזו פשוט לא הגיונית.
תחשבי על מעסיק שמעוניין במתכנת חסר נסיון. אם תעמידי מולו 2 מועמדים. הראשון עם תואר והשני למד בחברת קורסים שאף אחד לא מכיר את השם שלה, מה הסיכוי שהוא לא ייקח את בעל התואר?
איך בדיוק הם יצליחו לשכנע את אותו מעסיק שהם יותר טובים מתואר באוניברסיטה?
אבל בואי ותדמייני שבאמת יש להם שיטות לימוד מיוחדות מאוד שנותנות ללומדים ערך גבוה יותר מתואר.
למה הם עובדים בצורה כל כך עקומה? נועלים אותך לכל כך הרבה שנים עם חוזה שהעלות שלו מטורפת, בלי שום השוואה לעלות לימודים והשמה בכל מקום אחר?
כל הנקודות האלו מדליקות נורת אזהרה, שאומרת שהסיכון שמדובר כאן בתרגיל עוקץ עולה על הסיכוי שיש כאן באמת קורס מוצלח במיוחד. זה הכל.

• הוסף לסימניות
תחשבי על מעסיק שמעוניין במתכנת חסר נסיון. אם תעמידי מולו 2 מועמדים. הראשון עם תואר והשני למד בחברת קורסים שאף אחד לא מכיר את השם שלה, מה הסיכוי שהוא לא ייקח את בעל התואר?
אבל בואי ותדמייני שבאמת יש להם שיטות לימוד מיוחדות מאוד שנותנות ללומדים ערך גבוה יותר מתואר.
למה הם עובדים בצורה כל כך עקומה? נועלים אותך לכל כך הרבה שנים עם חוזה שהעלות שלו מטורפת, בלי שום השוואה לעלות לימודים והשמה בכל מקום אחר?
כל הנקודות האלו מדליקות נורת אזהרה, שאומרת שהסיכון שמדובר כאן בתרגיל עוקץ עולה על הסיכוי שיש כאן באמת קורס מוצלח במיוחד. זה הכל.
לא יכול להיות שהם משווים את עצמם לתואר באוניברסיטה כי אי אפשר לגמור את זה בשנה אחת... אז אם זה כמו מכללה, עם כל הכבוד, מכללות עולות סביבות 25-30 אלף, זה אומנם לא מוכר את עצמו כמו תואר אבל זה שנה אחת או קצת יותר, בדיוק כמו ההצעה הזאת.
אם כן, לא הבנתי למה לא יותר קל לקחת הלוואה מהבנק מצידי או מכל גמ"ח שהוא (אם מדובר פה בחרדים...) על סכום הרבה יותר קטן, וללמוד במקום לימודים מוכר, וגם אם יש ריביות - זה וודאי לא יגיע למאה א"ש...
והיום עם המצב בשוק אי אפשר להאמין להבטחות השמה כי אי אפשר להשיג עבודה שלא קיימת.... תקראו את כל האותיות הקטנות בחוזה (אם בכלל מישהו חתם איתם על דבר כזה....) ותראו שבטוח הם הבטיחו את עצמם וסייגו אלף הסתייגויות על ההשמה הזאת....

• הוסף לסימניות
לא יכול להיות שהם משווים את עצמם לתואר באוניברסיטה כי אי אפשר לגמור את זה בשנה אחת... אז אם זה כמו מכללה, עם כל הכבוד, מכללות עולות סביבות 25-30 אלף, זה אומנם לא מוכר את עצמו כמו תואר אבל זה שנה אחת או קצת יותר, בדיוק כמו ההצעה הזאת.
אם כן, לא הבנתי למה לא יותר קל לקחת הלוואה מהבנק מצידי או מכל גמ"ח שהוא (אם מדובר פה בחרדים...) על סכום הרבה יותר קטן, וללמוד במקום לימודים מוכר, וגם אם יש ריביות - זה וודאי לא יגיע למאה א"ש...
והיום עם המצב בשוק אי אפשר להאמין להבטחות השמה כי אי אפשר להשיג עבודה שלא קיימת.... תקראו את כל האותיות הקטנות בחוזה (אם בכלל מישהו חתם איתם על דבר כזה....) ותראו שבטוח הם הבטיחו את עצמם וסייגו אלף הסתייגויות על ההשמה הזאת....
באיזו מכללה בדיוק מסיימים את הלימודים תוך קצת יותר משנה?

• הוסף לסימניות
באיזו מכללה בדיוק מסיימים את הלימודים תוך קצת יותר משנה?
במכללות שלא מלמדים לפי התוכנית של מה"ט (שדורשת מתמטיקה וסטטסטיקה וכו') אלא של זרוע העבודה. וככל הנראה בתלפיות הזה גם לא עושים לפי מה"ט כי אחרת זה לא היה לוקח שנה...

• הוסף לסימניות
לפי איך שאני הבנתי הם לא משווים את הלימודים שלהם לתואר אלא הם פשוט הוסיפו את הלימודים כדי שיהיה יותר בשר בתוכנית, לא הלימודים זה העניין פה אלא הם מוצאים לך עבודה ואת משלמת על זה 100 אל"ש בתשלומים,
זה לא נכון להגיד שילכו ללמוד תואר כי תואר מה הוא יעזור אם אין בכלל משרות לג'וניוריות, אין מקום לימודים שמבטיח השמה,
אז להגיד תקחי את הכסף ותלעי ללמוד במקום מוכר, לא רלוונטי כי מי שרוצה את התוכנית הזו זה לא כי היא מחפשת לימודים אלא מחפשת עבודה!!
לי זה נשמע קל מאד,
מתוך ה100 אל"ש שמובטחים לו הוא דוחף למעסיק 10 אל"ש מתחת לשולחן, זה בטח מגדיל את הסיכויים של הבת הזו לעומת המועמד עם התואר...

ברור שהמקום הזה חשוד,
ומה שהכי גורם לו להישמע עוקץ זה שכל מי ששואלת שאלות במייל מקבלת את התשובה:
התשובה הייתה: (מצטטת)
אעשה לך את זה קל.
התוכנית שלנו לא רלוונטית אלייך
הם מוכנים לענות בהרחבה על שאלות רק למי שמגיעה אליהם ויושבת אצלם, ככה קל יותר במילים חלקלקות למשוך אותה...
זה אחד המאפיינים של עוקץ,

רק רציתי להדגיש שלא נכון להגיד לכו ללמוד תואר כי לא הלימודים פה הם המשמעותיים אלא ההבטחה למציאת עבודה וזה אין בשום מקום אחר.

• הוסף לסימניות
לי זה נשמע קל מאד,
מתוך ה100 אל"ש שמובטחים לו הוא דוחף למעסיק 10 אל"ש מתחת לשולחן, זה בטח מגדיל את הסיכויים של הבת הזו לעומת המועמד עם התואר...
אף מעסיק בהייטק לא יעשה שטות כזו.
ואם הוא יעשה כאלו דברים - החברה שלו תקרוס מהר מאוד.
עובד לא מוצלח גורם לנזקים כספיים הרבה יותר גדולים מאותם 10K ש"ח עלובים.

• הוסף לסימניות
אף מעסיק בהייטק לא יעשה שטות כזו.
ואם הוא יעשה כאלו דברים - החברה שלו תקרוס מהר מאוד.
עובד לא מוצלח גורם לנזקים כספיים הרבה יותר גדולים מאותם 10K ש"ח עלובים.
אדייק אותך-
אפילו עובד מוצלח,
אם יש עובד טוב ועובד מצויין-
הפער בינהם שווה למעסיק הרבה הרבה יותר מ10k.

• הוסף לסימניות
אז איך הם מתכננים למצוא עבודה לג'וניורית? זה דבר לא הגיוני היום,
וגם אם משהי נפגשת איתם שתנסה להכניס לחוזה שרק אם הם מלווים אותה בכל התהליך של המשרה ורק אם זה ברור שזה בא מהם הם מקבלים את הכסף, ואם היא מוצאת לבד עבודה היא לא צריכה לשלם להם כלום,
מעניין אם יסכימו...

• הוסף לסימניות
1. אין לי תואר ואני גם לא אעשה אותו בעתיד הקרוב. ככה שאני בכל מקרה בעמדת נחיתות מול מתמודד עם תואר. ולעניות דעתי היום התואר פחות מעניין מעסיקים ויותר מעניין אותם ניסיון בשוק.
2. כל הרעיון פה הוא שמתחילים לשלם רק כשמתחילים להרוויח, זו לא הלוואה מהבנק שאת משלמת בכל מקרה. לדעתי אם זה אכן יגרום להם למצוא עבודה (הם לא מרוויחים עלי כלום לפני שהם עושים את זה!!) זה שווה גם סכום כזה.
3. רמת הלימודים פחות חשובה אם באמת הם עומדים בהתחייבות לעבודה. לפחות לגבי, יתכן שיהיו כאלה שיגידו אחרת...

כל זה נאמר רק במידה שמדובר באנשים ישרים. עם אנשים שאינם כאלה לא הייתי חותמת חוזה גם לא על 100 ש"ח.

• הוסף לסימניות
כל זה נאמר רק במידה שמדובר באנשים ישרים. עם אנשים שאינם כאלה לא הייתי חותמת חוזה גם לא על 100 ש"ח.
אם מדובר באנשים ישרים אז ברור שכל האשכול הזה משתנה, הבעיה שעוד לא מצאו מישהו שיעיד על יושרם,
כך שפשוט צריך לחכות עד שיקום המישהו שיודיע שהוא מצא עבודה טובה דרכם ומשלם להם את ההתחייבות והכל מעולה.

• הוסף לסימניות
אם מדובר באנשים ישרים אז ברור שכל האשכול הזה משתנה, הבעיה שעוד לא מצאו מישהו שיעיד על יושרם,
כך שפשוט צריך לחכות עד שיקום המישהו שיודיע שהוא מצא עבודה טובה דרכם ומשלם להם את ההתחייבות והכל מעולה.
זה כל מה שאני מנסה להגיד.
לא רואה פה בתנאי העסקה משהו שיצביע על עוקץ, נכון, לא לכל אחד זה מתאים, אבל יש כאלו שלכאורא יכולים להעזר בזה מאד וזה יכול לסלול להם דרך למציאת עבודה אפילו שהם ללא נסיון.

הבעיה היחידה בעיני, היא שעדיין לא קם הבן אדם שיאמר שהוא בוגר שלהם או מכיר בוגר שלהם, למרות שהם טוענים שיש להם אלפים כאלו בעולם ההייטק.

• הוסף לסימניות
הבעיה היחידה בעיני, היא שעדיין לא קם הבן אדם שיאמר שהוא בוגר שלהם או מכיר בוגר שלהם, למרות שהם טוענים שיש להם אלפים כאלו בעולם ההייטק.
ומה שאני מנסה להגיד שאם השקר הראשון שלהם זה זה,
אז לכי תדעי מה עוד שקרים.
קשה להאמין לבן אדם שתפסת אותו בשקר גס מאד.

• הוסף לסימניות
חיפשתי מידע וקופצת על האשכול, אחרי שדיברתי עם קרוב משפחה שלמד שם.. וכיום ממש מצליח :)
הקונספט הוא כזה:
לימודים של כ 10 חודשים בחינם על חשבונם, הם מחפשים עבודה עד למציאה (קרוב המשפחה שלי התראיין ל 12 מקומות עד שהתקבל) התחייבות לשנתיים ושלוש חודשים עבודה דרכם כאשר השכר מקוזז כך שבשנה ראשונהה מרויחים כ 8, שנה שניה 10 ו3 חודשים 20.
הנושא של ה-100,000 זהו הקנס במידה והחוזה מופר

• הוסף לסימניות
חיפשתי מידע וקופצת על האשכול, אחרי שדיברתי עם קרוב משפחה שלמד שם.. וכיום ממש מצליח :)
הקונספט הוא כזה:
לימודים של כ 10 חודשים בחינם על חשבונם, הם מחפשים עבודה עד למציאה (קרוב המשפחה שלי התראיין ל 12 מקומות עד שהתקבל) התחייבות לשנתיים ושלוש חודשים עבודה דרכם כאשר השכר מקוזז כך שבשנה ראשונהה מרויחים כ 8, שנה שניה 10 ו3 חודשים 20.
הנושא של ה-100,000 זהו הקנס במידה והחוזה מופר
אנשים מתעקשים לשים כספם על קרן הצבי
לא אפריע

רק אמליץ לשבת על החוזה עם עו"ד שמבין בחוזים

• הוסף לסימניות
אנשים מתעקשים לשים כספם על קרן הצבי
לא אפריע

רק אמליץ לשבת על החוזה עם עו"ד שמבין בחוזים

פה בפורום נורא יצאו נגד ולא מכירים אף אחד שעשה את זה, הם באמת פחות פונים לחרדים.. אבל בבדיקה שלי בפורומים אחרים באינטרנט יש דווקא הרבה המלצות עליהם (משווים אותם לאינפיניטי לאבס- מקום ברמה ממש גבוהה)

מי שמוכן לעבוד שנתיים ולהרויח סכום כזה לא רואה בעיה.. בפרט שהלימודים ללא תשלום, ויש להם מוטיבציה חזקה מאד למצוא עבודה בסיום. הם מחפשים לבנאדם עבודה ועוזרים בסימולציות והכנה למשרות מתאימות עד למציאה.
לי זה שהוה

למה את בטוחה שאין בגוגל קורסים טובים בחינם???
או כמעט בחינם?
הקורס שלהם ברמה גבוהה מאד, בבדיקה בפורמים של הייטק ברשתות החברתיות יש המון המלצות עליהם מחבר'ה שלמדו..
זה לא רמה של ללמוד לבד.. ללמוד לבד בכללי מתאים לאננשים מסוימים מאד כמובן..
הלימודים הם בקבוצות קטנות וברמה גבוהה (לפחות לפי העדות של קרוב המשפחה שלי ומגיבים ברשתות)
וכמובן- העזרה המטורפת במציאת עבודה בסוף.
בקיצור הקאטש הוא רק שאתה קשור אליהם למשך 2.3 שנים.
לעניות דעתי שווה את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....