כללי תלת מימד באילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
נראה לי שאציק בשאלות שוב ושוב, כי זו פעם ראשונה שאני מנסה דבר כזה.
בניתי אובייקט תלת מימד באילוסטרייטור. האם יש דרך לסדר שאובייקט א' יהיה בחלקו מעל אובייקט ב', ובחלקו מתחתיו?

בדוגמה המצורפת. אני רוצה לסדר את הגלגלים כך שהחלק הקדמי של המכונית יסתיר אותם, והם יסתירו את החלק שמאחוריהם (החץ האדום מצביע אל המקום שצריך להיות נסתר מאחורי הגלגל). האם זה אפשרי? (החלק הירוק הוא אובייקט אחד).
אם לא, איך עושים דברים כאלה? האם צריך לבנות את הגוף הירוק בחלקים חלקים?

קבצים מצורפים

• אוטו5.jpg
    KB 141.7 · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
סליחה על הגוונים (CMYK)
ואם מישהו יכול להסביר מה זה ה-rendering שהוא מבקש לעשות כל פעם.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
את צריכה לעשות תלת מימד לאובייקט כולו בתור גרופ, כי אי אפשר לגרום לחלק מהתמונה להיות קדימה וחלק אחורה. עוד אפשרות זה לשכפל שני אובייקטים של גוף המכונית-אחד לשים מעל הגלגל ואחד ישאר מתחת.
רנדרינג-עיבוד של התצוגה לתלת מימד

• הוסף לסימניות
אני בזמנו השתמשתי עם מסכות כדי להסתיר את החלקים המסתירים.....
מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
גם לי נראה שמסכה היא האפשרות האופטימלית ביותר.

העבודה חמודה חמודה!

• הוסף לסימניות
עם מסכות באמת הולך טוב. תודה רבה!

• הוסף לסימניות
עבודה מדהימה, יש אפשרות לקבל מדריך שלב אחרי שלב איך יוצרים כזה דבר?

• הוסף לסימניות
שרית - זה דווקא נורא פשוט, סתם ניסיתי ושיחקתי, וזו כמעט פעם ראשונה שאני מנסה.
אין לי זמן להכין עכשיו מדריך, אבל לא נראה לי שצריך.
באפקטים של האילוסטרייטור מופיע 3D ושם האפקטים של תלת מימד. מציירים צורה בסיסית, ואח"כ אפשר להפוך אותה לתלת מימדית על ידי הוספת אפקט 3D. בינתיים ניסיתי שני סוגים של אפקטי תלת מימד - REVOLVE שלוקח את צורת המקור שיצרתי ומסובב אותה על ציר עגול - למשל בשביל ההגה, ציירתי מלבן, ואז שיחקתי עם ההגדרות של הREVOLVE והוא לקח את המלבן וסובב אותו סביב ציר במרחק שנקבע מהציר (אמצע המעגל), וכך נוצר חישוק.
האפקט השני שניסיתי הוא EXTRUDE AND BEVEL או משהו כזה, (לא זוכרת איך השם בדיוק, אבל משהו כזה בערך), והוא לוקח את צורת המקור ומוסיף לה עובי. אפשר להגדיר כמה יהיה העובי שנוסף, ומאיזו זווית יפול האור וכו'. צריך רק לנסות. כך יצרתי את הגוף הירוק של המכונית. ציירתי את הדופן החיצונית של המכונית (מה שנראה כמו ספרה שלוש נוטה על הצד) והוספתי לה עובי. וכן לגלגלים - ציירתי סתם עיגול, והוספתי לו עובי.
בתוך החלון של ה3D יש אפשרות לסובב את האובייקט באיזו זווית שרוצים.
זה ממש נחמד. צריך רק לנסות!

• הוסף לסימניות
תודה, ננסה, בהזדמנות..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה