• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות לגבי תמא אשמח לקבל תשובה רק ממי שיש לו ניסיון בעניין...
בתמא אתם מכניסים את השינויי דיירים לתוך החוזה הכללי או חוזה בנפרד?
לכמה פגישות אתם מגבילות בדרך כלל לדייר?
ודבר נוסף במידה וכרגע יש יזם חדש לבניין שכבר הוגשה בקשה להיתר לתמא והופסק עקב סכסוך עם היזם/אדריכל, האם יש ממה לחשוש מזכויות יוצרים
כמובן התכנון הוא מהתחלה ושונה לגמרי יהיה מהתכנון הקודם.....
תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
מקפיצה....
אף אחד לא מתעסק פה בתמא:eek::(

• הוסף לסימניות
השאלה מבלבלת נראה שיש ערבוב בין 2 תחומים.
1. המתכנן של התמ"א
2. מתאם שינויי דיירים.

בדר"כ מדובר ב-2 תפקידים שונים: שינויי דיירים בדר"כ היזם נותן בצורה נפרדת או במשרד האישי שלו או בקראוון שנמצא בשטח ואז בכל שעות הפעילות יכולים הדיירים להיכנס לשבת עם המתאמת שינויים. או שולח למעצבות פרטיות.
והמתכנן של התמ"א - לא יודעת לגבי זכויות יוצרים ברור שמקצועי הרבה יותר לתכנן מתחילה.
אם נראה לכם הכי נכון למקם את הממ"ד לדוגמא באזור אחד וגם למתכנן הקודם היה נראה כך אז כנראה שזה פשוט המקום הנכון ביותר ולא העתקה וממילא אין בעיית זכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה על התשובה
1. המתכנן של התמא - ברור שמתכוונת לתכנן מ0 לא לראות בכלל את התכנון הקודם, אבל עדיין בגלל הסכסוך עם האדריכל הקודם אני לא רוצה להכנס איך שהוא לבעיה ...במיוחד אם יש דברים שאין מצב למקום במקום אחר כמו מרפסות או מדרגות וכו....
2.אני רוצה לתת הצעת מחיר ליזם שיציע לאנשים שיבואו לקנות .... בכל מקרה יש פלוס שאני תיכננתי את הקומה מכירה את התבע במקום והחוקים וכו
ממילא יהיה לי יותר קל לשנות...
ולכן רוצה לעשות איזה הצעת מחיר לשינויי דיירים כמה שעות לתת וכמה מחיר לוקחים עלצזה בדרך כלל
שינויים קטנים כמו שלקוח מגיע עם תוכנית של מעצבת וצריך רק להדביק את זה ולהגיש תוכנית שינויים זה בעלות או לא?

• הוסף לסימניות
אני מבחינה בין שינויי דיירים קיימים וחדשים.
שינויי דיירים קיימים, בזמן הכנת ההרמוניקה להגשה- אני כוללת בפנים (מגבילה את היזם למס' פגישות עם דיירים, וכל השאר בתוספת תשלום פר פגישה).
שינויי דיירים חדשים- בד"כ הם לוקחים מעצבות פנים, אם לא- אני מתמחרת פר פגישה/פר תכנון, תלוי מה היקף השינויים.

לאחמ"כ ככל החומר הנ"ל מוטמע לי כבר בתכניות העבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה