כללי תמונה של הרב יהושוע לייב דיסקין

• הוסף לסימניות
וכן תמונה של בית היתומים דיסקין
תודה מראש

• הוסף לסימניות
....

קבצים מצורפים

• diskin-yy.jpg
    KB 82.3 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
במחילה, מיכל, התמונה היא לא של מהרי"ל דיסקין, אלא של ר' חיים ברלין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מור100;490081:
במחילה, מיכל, התמונה היא לא של מהרי"ל דיסקין, אלא של ר' חיים ברלין.

אין לי גישה לויקיפדיה, אבל לפי מה שמופיע אצלי, הימני הוא המהרי"ל דיסקין, והשמאלי ר' חיים ברלין. לצערי לא זכיתי להיות בדור שלהם, אז אני לא יכולה להתווכח על זה, אבל מקור התמונות שלי אמור להיות אמין. בכל מקרה, אברר את זה.

קבצים מצורפים

• diskin.jpg
    KB 84.1 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
אני כבר ביררתי. הימני הוא ר' חיים ברלין - כמו שכתבתי, השמאלי הוא ר' יצחק ירוחם דיסקין - בנו של ר' יהושע לייב (המהרי"ל).

• הוסף לסימניות
אכן, את צודקת והתמונה הראשונה שהעליתי היא לא של המהרי"ל אלא של בנו הרב יצחק ירוחם דיסקין, (והתמונה השמאלית היא של ר' חיים ברלין).

וזאת התמונה של המהרי"ל:

קבצים מצורפים

• maaril.jpg
    KB 76.9 · צפיות: 33

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה