כללי תמונות וכתוביות באינדיזיין CS3 - איך נכון לעשות אותן?

• הוסף לסימניות
אני מעצב ספר ארוך עם הרבה תמונות, שלכל אחת מהן יש כיתוב. אני מתלבט מה הדרך הנכונה למקם את התמונות והכיתוב.
ברור לי שצריך להשתמש באובייקט מעוגן, אבל איך בדיוק? ואיך לחבר את הכיתובים? אם אקבץ את הכיתוב והתמונה, לא אוכל לשחק עוד בגודל שלה. אם זה לא יהיה אובייקט מעוגן, לא אוכל להוסיף או לגרוע תמונות בעמודים שכבר עשיתי, כי אז כל העבודה תרד לטמיון.
למישהו יש שיטה או סקריפט רלבנטיים?
תודה
דוד

• הוסף לסימניות
מקפיץ את השאלה. אולי מישהו יחוס עליי וייתן עצה?

תודה

• הוסף לסימניות
יש שתי דרכים לעשות זאת
בשתיהן חלק מהעבודה אוטומטית וחלקה ידנית

1. לעשות סקריפט קטלוג שיביא את כל התמונות כולל המלל שלהן
ואז לעשות גרופ לכל תמונ ומלל בנפרד ולהעתיק כאוביקט מעוגן לתוך המלל
2. להכניס את כל תיבות התכולה בחיפוש והחלפה למקומות המתאימים בתוך המלל
לגרור את התמונות ובהקלקה אחד אחרי השני לכניס לתבות המתאימות
ואח"כ ידני להוסיף את המלל לתמונה

• הוסף לסימניות
תודה רבה! אבל חוששני שאיני מבין. סקריפטים אני לא יודע לעשות (זה מסובך?) אבל גם את האופציה השנייה לא הבנתי: מז"א "להכניס את תיבות התכולה בחיפוש והחלפה"? והאם את מציעה שהתמונה תמוקם בתוך התיבה שבה הטקסט של הכיתוב? (אצלי כרגע אלו שתי תיבות שונות)

• הוסף לסימניות
כדי לפרט
צריך לדעת עוד פרטים על מבנה העימוד

• הוסף לסימניות
ורד - בקשר לעצה הראשונה שלך הרי תיווצר הבעיה שהוא הציג - ברגע שהטקסט והתמונה מקובצים באובייקט מעוגן, אי אפשר יהיה לשנות את גודל התמונה בלי שהטקסט יושפע. (עד כמה שזכור לי אי אפשר להשתמש בחץ הלבן באובייקט מעוגן)
מה שנראה לי הפתרון הוא להכניס את הטקסט לא כמלל מקובץ עם התמונה אלא כמלל על קו של התמונה, ואז לעגן. כך ניתן לשנות את גודל התמונה בלי להשפיע על הטקסט.

• הוסף לסימניות
ביום עיון בהרצאה של אינדיזיין cs5
עדי רביד הציג אפשרות לשמור כיתוב לתמונה בתוך קובץ התמונה ואח"כ ע"י שדה הוא יביא אוטומטי את הכיתוב לתמונה
או שתעבור ל cs5
או תנסה לברר אצל עדי רביד האם יש אפשרות לסדר את זה ל cs3

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עמוד ועימוד;483625:
ביום עיון בהרצאה של אינדיזיין cs5
עדי רביד הציג אפשרות לשמור כיתוב לתמונה בתוך קובץ התמונה ואח"כ ע"י שדה הוא יביא אוטומטי את הכיתוב לתמונה
או שתעבור ל cs5
או תנסה לברר אצל עדי רביד האם יש אפשרות לסדר את זה ל cs3

עד CS5 עשו זאת באמצעות פלאגאין (ויש גם סקריפט שיכול הרבה לעזור בזה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;483618:
ורד - בקשר לעצה הראשונה שלך הרי תיווצר הבעיה שהוא הציג - ברגע שהטקסט והתמונה מקובצים באובייקט מעוגן, אי אפשר יהיה לשנות את גודל התמונה בלי שהטקסט יושפע. (עד כמה שזכור לי אי אפשר להשתמש בחץ הלבן באובייקט מעוגן)

טעות
שתי לחיצות על התמונה (מתוך הגרופ) נוצרת מסגרת החץ הלבן
עוברים לחץ השחור ומשנים התמונה

מה שנראה לי הפתרון הוא להכניס את הטקסט לא כמלל מקובץ עם התמונה אלא כמלל על קו של התמונה, ואז לעגן. כך ניתן לשנות את גודל התמונה בלי להשפיע על הטקסט.

ברעיון זה, שהוא אגב מעולה, כן משתנה תיבת המלל
כי השוליים של המלל משתנים בהתאם לתזוזת מסגרת התמונה
(שהיא הנתיב של המלל)

נכתב ע"י שלמה;483637:
עד CS5 עשו זאת באמצעות פלאגאין (ויש גם סקריפט שיכול הרבה לעזור בזה).

לא מוכר לי
תוכל לומר לנו מה שמו ?
אני מחפשת לCS4

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרף. היכן הפלאגין/סקריפט הזה?

לגבי הפיכת הטקסט לעקומות - זה אומר שכל תיקון בטקסט הזה יהיה הרבה יותר מסובך. לא נראה לי סביר.
גיליתי שאכן אפשר לשנות גודל של אובייקט בתוך קבוצה, אבל זה מאוד לא נוח, ואי אפשר אחר כך למרכז את הכיתוב ביחס לאוביקט.

לורד - פרטים על מבנה העימוד:
אני לא בטוח שאני מבין את שאלתך. מדובר בעמודים פשוטים, טור אחד, שהתמונה מופיעה בהם למטה או בפינה (נוגסת בבלוק של הטקסט). הכיתוב מופיע מתחת לתמונה, ממורכז ביחס אליה.

אני מבין שיש נוהגים להציב קודם תיבות תכולה, ורק אחר כך להוסיף לתוכָן את התמונה. אצלי זה לא מתאים כי התמונות מגיעות בגדלים ובפרופורציות משתנים, וקשה לדעת מראש בלי להציב היישר את התמונה.

כרגע הסדר שאני נוקט בו הוא:
ייבוא התמונה לקובץ באמצעות פקודת "מיקום"
הצבת מסגרת עם כיתוב מתחת לתמונה (לכיתוב יש סגנון טקסט משלו)
קיבוץ התמונה והכיתוב
החלת סגנון אובייקט על הקבוצה
גזירת הקבוצה
הדבקת הקבוצה בטקסט. כך היא הופכת לאובייקט מעוגן. התנהגות האובייקט המעוגן מוגדרת בסגנון האובייקט שהחלתי לעיל
מיקום התמונה, ותיקוני גודל אם צריך

יש למישהו עצה איך לייעל את זה?

• הוסף לסימניות
הקפצת ההקפצות.
תכלס' איך עושים את זה בCS5?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;483618:
ואיך עושים את המלל על קו התמונה שלא יצא ככה:

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 177.4 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
רק הערה אחת - אפשרי להגדיל תמונה כשהיא מקובצת עם טקסט באוביקט מעוגן, בדיוק עכשיו אני עושה כזה דבר - קיבצתי את התמונה עם הכיתוב ושמתי בעיגון עם דחיית טקסט.
כשרוצים להגדיל/להקטין את התמונה עצמה, בוחרים אותה בחץ הלבן (יש לשים לב שהמסגרת נבחרת ולא התכולה!) ואז משנים את האחוזים (או עם CTRL), רק פה יש לשים לב שבסרגל העליון מסומנת ברפרנס פוינט הנקודה האמצעית התחתונה כדי לשמור על יחס המיקום עם הטקסט.
אני מצאתי את השיטה הזאת הנוחה ביותר, יתרה מזאת, היות שיש לי מסגרת מסובכת פשוט העתקתי את התמונה+הכיתוב לכל מקום נצרך, ואחר כך שיניתי רק את הלינק. לגבי הבעיה של הפרופרציות המשתנות, בוחרים את התמונה עצמה עם החץ הלבן ומסדרים אותה ביחס למסגרת, או להפך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה