תמונות לפיתוח

• פותח הנושא SPOT
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ראשית תודה לכולם מהאשכול הקודם על עיבוד ברואו זה מאד החכים והקל עלי :):):)
כרגע אני לפני הגשת הרבה תמונות לפיתוח ,ויש לי עוד שאלה:
איך אתם ממליצים לי להגדיר את היחס של גודל ההדפסה כדי שלא תחתך התמונה?
עד עכשיו קרפתי לפי יחס מראש, לדוגמא רוחב: 15 וגובה:21 ס"מ
אבל הבנתי שזה מוריד מהאיכות של התמונה ( מלכתחילה היא מגיעה בגודל הרבה יותר גדול ואני בעצם מקטינה אותה)
אז האם יש דרך אחרת להגדיר את היחס ללא הקטנת התמונה???
ושוב תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי20;1030334:
ראשית תודה לכולם מהאשכול הקודם על עיבוד ברואו זה מאד החכים והקל עלי :):):)
כרגע אני לפני הגשת הרבה תמונות לפיתוח ,ויש לי עוד שאלה:
איך אתם ממליצים לי להגדיר את היחס של גודל ההדפסה כדי שלא תחתך התמונה?
עד עכשיו קרפתי לפי יחס מראש, לדוגמא רוחב: 15 וגובה:21 ס"מ
אבל הבנתי שזה מוריד מהאיכות של התמונה ( מלכתחילה היא מגיעה בגודל הרבה יותר גדול ואני בעצם מקטינה אותה)
אז האם יש דרך אחרת להגדיר את היחס ללא הקטנת התמונה???
ושוב תודה.
ע"מ למזער את הנזק של החיתוך צרי מידה מדויקת לגודל הפיתוח הרצוי - לדוגמא 15.2 על 21 (זה במידה במעבדה הדיגיטלית)
ושלב שני - להדגיש לפוטו - לדייק כמה שיותר - זה ממש עוזר!!
וזה ממש לא מוריד את האיכות אם זה הגודל שאת מפתחת.

• הוסף לסימניות
אני שאלתי במעבדה את הגדלים המדויקים של התמונות והם אמרו לי את הגדלים על המלמטרים ממש ולפי הגדלים הללו אני שולחת להם את התמונות וזה לא מוריד כלום

• הוסף לסימניות
0405 וטירה- לא הבנתן את השאלה שלה... ברור שהיא בודקת את המידות המדויקות של הפוטו בו היא עובדת
היא שואלת האם הקרופ לפי המידות האלו לא מקטין מהאיכות של התמונה שבמקור היא יותר גדולה (כמובן שמדובר על קרופ להתאמת הגודל ולא קרופ רצחני של התמונה...)
רותי, גם אני שאלתי את עצמי את אותה השאלה...
לדעתי זה לא מוריד מהאיכות, שימי לב ב image size מה המידות לפני הקרופ ואחרי הקרופ- זה נשאר אותו דבר מלבד הפיקסלים הבודדים שקרפת
אך אני מדגישה שזו לא תשובה מוסמכת אלא השערה בלבד...
רבקה, מה את אומרת?

• הוסף לסימניות
שימי לב!!!!!
שהרזולוציה שלך לא עומדת על 72
אם הרזולוציה 350, הפיתוח יהיה מצוין בגודל המדויק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1030546:
שימי לב!!!!!
שהרזולוציה שלך לא עומדת על 72
אם הרזולוציה 350, הפיתוח יהיה מצוין בגודל המדויק.

זה נכון כשהיא פותחת קובץ חדש בפוטושופ ומביאה לשם את התמונה כמו בקולז'ים אך אם היא רק קורפת מעט תמונה קיימת שצולמה באיכות טובה היא לא תגיע לכזו רזולוציה
צרפתי צילום מסך של לפני ואחרי קרופ, אפשר לראות שכמות הפיקסלים נשארה כמעט אותו הדבר ובגלל שהקטנתי את גודל התמונה הרזולוציה עלתה- ז"א אותה כמות פיקסלים לשטח יותר קטן

• הוסף לסימניות
שימו לב על הגודל של לפני החיתוך ואחרי החיתוך.
לפני החיתוך, המשקל של הקובץ יותר גדול! = רזלוציה גבוהה.

• הוסף לסימניות
יצירתית,
באמת לא ביצעת פה שום דבר בחיתוך הזה מבחינת גודל קובץ,(קרפת 1.49 ס"מ מהגובה),
אם העניין הוא התאמה מדויקת לדפוס- סבבה,
אבל אם את גם רוצה להקטין את הקבצים כדי להוריד במשקל ולהקל על השליחה של החומר את יכולה גם להוריד מהרזולוציה המון,
בשביל מה לשלוח קובץ ב585 DPI?

• הוסף לסימניות
אני שולחת דרך התוכנה באינטרנט כך שזה לא משמעותי עבורי להקטין
חשוב לי לתת ללקוחות את הגודל המקסימלי כדי שיוכלו לגדיל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1030617:

לא הבנתי
מה הכוונה משקל ואיפה אתה רואה שלפני הוא יותר גדול?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1030617:
זה בדיוק השאלה שלי :
אני מעונינת שהרזולוציה לא תוקטן ובכל אופן לקרופ קצת ולהגדיר יחס נכון שלא יחתך בפיתוח - איך הכי מומלץ לעשות זאת??

• הוסף לסימניות
יצירתית,
בחלונית שצילמת למעלה "פיקסל דימנסיאונס",
(זה לא באמת הגודל של הקובץ- אבל יש קצת הפרש)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי20;1030705:
זה בדיוק השאלה שלי :
אני מעונינת שהרזולוציה לא תוקטן ובכל אופן לקרופ קצת ולהגדיר יחס נכון שלא יחתך בפיתוח - איך הכי מומלץ לעשות זאת??

לעמוד על כלי הקרופ,
למעלה בסרגל לקבוע לו יחס מדויק בדיוק כמו שאת רוצה,
בלי להגדיר רזולוציה.
ואז הוא מקטין ביחס אבל שומר על הקובץ באותה איכות.

(לדעתי שלמה לא צודק במקרה זה, והמשקל ירד בגלל החיתוך הקל= שימי לב שהירידה היא ממש קטנה)

• הוסף לסימניות
יש הרבה דרכים לעשות את שאת רוצה, ורבות מהן גרועות או עשויות (אבל לא בהכרח) להוביל לדברים גרועים בהמשך.
השיטה שלי לעולם לא תגרום לפגיעה בקובץ, אבל היא דורשת עוד קליק או שניים בדרך. אני מעתיקה מתוך מייל ששלחתי לזו שהתייעצה איתי בפרטי לגבי DPI לפני כמה ימים (מי שזוכר):

בשביל לשנות לתמונה מרובעת קחי את כלי הבחירה הריבועי, לחצי במקלדת על שיפט וסמני את הגודל הרצוי לך. לכי לתפריט

image > crop

ואז בטלי את הבחירה (קונטרול+ג).

ככה לא תגרמי לשום שינוי בגודל או ב-DPI של התמונה, חוץ מאשר הגודל המתבקש מחיתוך חלק ממנה. (כלומר, כך זה כמו לגזור חתיכה במספריים. שיטות אחרות עלולות לגרום לך לחיתוך שהוא כמו לגזור חתיכה במספריים ואז למתוח אותה לגודל אחר.)

אגב, אני משתמשת בשיטה הזו לכל החיתוכים בפוטושופ. בכלי הריבועי בתפריט למעלה (מתחת לתפריט של "קובץ, עריכה" וכו') יש אפשרות לבחור

normal, fixed ratio, fixed size
אני בוחרת את השני ואז מסמנת 2:3 או 3:2, מסמנת את המלבן הרצוי וחותכת כנ"ל.

ולך פותחת השרשור: ב-fixed ratio סמני 15 ו-21, או מה שתרצי, והמשיכי כמוסבר.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
רבקה,
בשביל מה האירוך הזה?
אני לא רואה הבדל בין זה לבין מה שכתבתי- כמובן שלא מסמנים שינוי רזולוציה.
מבחינת איכות קובץ סופי.
נכון שהמימדים קטנים- אבל הרזולוציה עולה בהתאמה ובעצם אם תשני לרזולוציה המקורית באימג' סייז (כמובן כאשר האפשרות "רסמפל אימג'" לא מסומנת) תראי שהקובץ לא נפגם בכלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1030733:
רבקה,
בשביל מה האירוך הזה?
אני לא רואה הבדל בין זה לבין מה שכתבתי- כמובן שלא מסמנים שינוי רזולוציה.
מבחינת איכות קובץ סופי.
נכון שהמימדים קטנים- אבל הרזולוציה עולה בהתאמה ובעצם אם תשני לרזולוציה המקורית באימג' סייז (כמובן כאשר האפשרות "רסמפל אימג'" לא מסומנת) תראי שהקובץ לא נפגם בכלום.

השיטה שלך משנה את ה-DPI. זה לא רלוונטי כמעט לכלום. איפה זה כן רלוונטי? למשל באקשני החתמה וכדו', שממקמים אוביקט (כמו לוגו, טקסט או ציור במברשת) על גבי רצף של תמונות, ומזיזים את המיקום שלהם באמצעות הזזה ידנית (ולא באמצעות הצמדתם לשולי התמונה). אלו אקשנים שמתחשבים ב-DPI של התמונה. בעצם כל אקשן שמכיל טקסט מתחשב ב-DPI, כי הטקסט בפוטושופ מוגדר באמצעות pt=point וזה גודל שקשור ל-DPI. בקיצור, אם הקלטתם אקשן של החתמת טקסט על תמונה עם 300DPI, שמתם טקסט בגודל מסויים ועכשיו אתם מריצים את האקשן על תמונה שה-DPI שלה אינו 300 - הטקסט יצא בגודל אחר.

בכללי אני מעדיפה לא להשתמש בשיטות שמשנות את מה שהן לא אמורות לשנות.
והשיטה שלי לא מאריכה כמעט בכלום, אז לא רואה סיבה לא להשתמש בה.

אם כי יש לציין שאני לא מבלה את זמני בקרופים של תיקיות שלמות ליחס מסויים. באלבומי חתונות אני סומכת על הפוטו שלי שיקרופ עבורי כמו שצריך. באלבומי פורטרטים יש לי שיטות אחרות כי אני גם טיפה מעצבת, כי אני גם שמה לפעמים שתי תמונות באותו עמוד וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1030714:
לעמוד על כלי הקרופ,
למעלה בסרגל לקבוע לו יחס מדויק בדיוק כמו שאת רוצה,
בלי להגדיר רזולוציה.
ואז הוא מקטין ביחס אבל שומר על הקובץ באותה איכות.

(לדעתי שלמה לא צודק במקרה זה, והמשקל ירד בגלל החיתוך הקל= שימי לב שהירידה היא ממש קטנה)

שלמה לא צדק. כי בעצם לא עשיתם שום קרופ...

• הוסף לסימניות
ת'אמת, לא הבנתי בשביל מה אתם משתמשים בכלי הקרופ.
רזלוציה של גודל תמונה ב13-18, היא 2000 על 2800 פיקסלים ב400 DPI.
הרי בכל מקרה המצלמה מצלמת ברזלוציה גבוהה יותר, כך שאם אתם רוצים לחתוך, אז אפשר להגדיר רק יחס של 5-7 או 13-18 ללא נגיעה בDPI

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1030866:
ת'אמת, לא הבנתי בשביל מה אתם משתמשים בכלי הקרופ.
רזלוציה של גודל תמונה ב13-18, היא 2000 על 2800 פיקסלים ב400 DPI.
הרי בכל מקרה המצלמה מצלמת ברזלוציה גבוהה יותר, כך שאם אתם רוצים לחתוך, אז אפשר להגדיר רק יחס של 5-7 או 13-18 ללא נגיעה בDPI
זו בדיוק השיטה שהסברתי בהודעה שלי, לא? אם אתה אומר שלא, אשמח אם תסביר טוב יותר את כוונתך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה