כללי תמונות ענק -היכן?

• הוסף לסימניות
דרושות לי תמונות של 2 מ' ויותר ברזולוציה גבוהה. במאגרי תמונות גדולים כמו sutterstock ו-istock הגודל הכי גדול הוא בערך 12X17 אינץ.

היכן ניתן להשיג תמונות ענק?

• הוסף לסימניות
אני תחת הרושם שאת לא ממש בקיאה בנושא של הדפסות בגדלי ענק.
את צריכה להבין שמה שכתוב 12X17 אינץ' זה ברזולוציה של 300DPI... זה אמנם מה שצריך כשמדפיסים חוברת/מודעה או כל דבר שמחזיקים ביד ומעיינים בו מקרוב.
אבל כשמדפיסים שלט ענק או תמונה גדולה, שמביטים בה ממרחק מטרים ספורים, רזולוציה של 150-180DPI מספיקה בהחלט, ואף רצויה, כדי למנוע קבצים בעלי נפח עצום.
כך שהגענו כבר לגודל כפול.

בנוסף, ישנם מספר כלים בשוק המאפשרים לבצע הגדלה של תמונות תוך ביצוע אינטפרלציה ששומרת על חדות התמונה עד הגדלה של כ- 400% (הם טוענים שאף יותר, אבל זלא נכון)
המובילה בתחום היא: Genuine Fractals 6 היקרה (הניתנת להורדה חינם באתרים פירטיים)
יש גם את: Alien Skin Blow Up 2 היקרה לא פחות
(הניתנת גם היא להורדה חינם באתרים פירטיים)
ואחותם הזולה בהרבה: Bearded Frog Enlarger PRO

אם כן, אנחנו יכולים להניח שהתמונות שמצאת בגודל 12X17 inch ברזולוציה של 150DPI ובהגדלה מקצועית של כ-300% מגיעות למימדים של 2X2.5 מטר בקירוב.
ובא לציון גואל...

אבל אם אני טועה, תקני אותי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;261496:
אני תחת הרושם שאת לא ממש בקיאה בנושא של הדפסות בגדלי ענק.

מה שנכון - נכון.

את צריכה להבין שמה שכתוב 12X17 אינץ' זה ברזולוציה של 300DPI... זה אמנם מה שצריך כשמדפיסים חוברת/מודעה או כל דבר שמחזיקים ביד ומעיינים בו מקרוב.
אבל כשמדפיסים שלט ענק או תמונה גדולה, שמביטים בה ממרחק מטרים ספורים, רזולוציה של 150-180DPI מספיקה בהחלט, ואף רצויה, כדי למנוע קבצים בעלי נפח עצום.
כך שהגענו כבר לגודל כפול.

האם אלו שיעמדו קרוב לשלט יראו אותו מנוקד? חשוב לי שיראה טוב מרחוק אבל בהחלט גם מקרוב.

בנוסף, ישנם מספר כלים בשוק המאפשרים לבצע הגדלה של תמונות תוך ביצוע אינטפרלציה ששומרת על חדות התמונה עד הגדלה של כ- 400% (הם טוענים שאף יותר, אבל זלא נכון)
המובילה בתחום היא: Genuine Fractals 6 היקרה (הניתנת להורדה חינם באתרים פירטיים)
יש גם את: Alien Skin Blow Up 2 היקרה לא פחות
(הניתנת גם היא להורדה חינם באתרים פירטיים)
ואחותם הזולה בהרבה: Bearded Frog Enlarger
PRO

אני משערת שזהו תפקידו של בית הדפוס. הלא כן?

אם כן, אנחנו יכולים להניח שהתמונות שמצאת בגודל 12X17 inch ברזולוציה של 150DPI ובהגדלה מקצועית של כ-300% מגיעות למימדים של 2X2.5 מטר בקירוב.
ובא לציון גואל...

אבל אם אני טועה, תקני אותי...

תודה על האינפורמציה.
עזרת לי מאד מאד.

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה הראשונה:
המראה של השלט מקרוב תלוי בראש ובראשונה בטכניקת ההדפסה. אני מניח שמן-הסתם תיאלצי להשתמש בהדפסת "סולבנט" שנמצאת בשימוש בתעשיית השילוט בזכות עמידותה וזכות העובדה שהיא מתאימה למגוון של חומרים וביניהם פלסטיק, שימשונית ועוד...
הדפסת סולבנט מאופיינת ברזולוציית הדפסה נמוכה יחסית ומקרוב בהחלט עשויה להיראות "מנוקד".
אלטרנטיבה אחרת היא הדפסה במדפסת DYE פורמט רחב, שהיא אמנם איכותית בהרבה, אבל יקרה יותר, מאפשרת הדפסה על מגוון יותר מצומצם של חומרים ולרוב לא מגיעה לרוחב הדפסה כשל מדפסת הסולבנט.

אם תחליטי לבחור בהדפסה יקרה ואיכותית, התוצאה תיראה נהדר לצופה ממרחק סביר של מעל מטר מי שיתעקש לבחון את זה באותה צורה שבוחנים תמונה במגזין, עתיד להתאכזב.

לגבי השאלה השניה
תפקידו של בית הדפוס הוא להפיק את החומר שהגרפיקאי הכין עבורו. מנסיוני, עדיף לא לצפות לכלום מהדפוס. אם לא רוצים הפתעות לא נעימות, עדיף להשאיר לדפוס לעשות את המינימום ההכרחי. תיקונים והגהות צבע, אפשר לעשות איתו. אבל עיבוד דיגיטלי מהסוג שהסברתי בהודעה הקודמת, עדיף לעשות לבד ולוודא את שביעות רצונך מהתוצאה.

לסיכום:
שלטי חוצות, עיטוף רכבים, דוכני מכירה ושלטים מקובל להדפיס בעזרת מדפסת סולבנט. אז מה שנשאר זה להכין את התמונות לפי ההוראות שתיארתי, ולפנות בשמחה ובטוב לבב אל הדפוס הקרוב למקום מגורייך.

• הוסף לסימניות
תודה על המידע.

גם הכתיבה שלך מרתקת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה