תמחוררררררר-

• פותח הנושא levy
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;1195069:
אני לא ציירת, אך עובדת הרבה עם ציירים, וגם עם ציירים מומחים ומנוסים.
אף אחד מעולם לא ביקש על ציור ש"ל 500 שח! זה ממש מוגזם.
לדעתי על ציור ברמה הזאת, ש"ל - 100 ש"ח (יתכן שיש מורכבים יותר, אך הציור הזה הוא ממש פשוט. )
הציור הצבוע של קריאת שמע -מתחיל מ 300
עמוד קומיקס קטן מתחיל מ-400 ומעלה
ואל תהרגו אותי, אני כותבת מנסיוני כמה אנחנו משלמים
אבל מדובר בסדרות של ציורים, לא בודדים.
הציורים מקסימים! בהצלחה
ביקי, צודקת, הגזמתי עם המחיר לציור ש"ל
אבל בצבעוניים ובקומיקס תמחרת לא כ"כ רחוק מהמחיר שנתתי,
מתחיל מ...ומעלה, כמה למעלה, במה זה תלוי?

• הוסף לסימניות
לאה , את כתבת 800! אני כתבתי חצי מזה, שימי לב!
במה זה תלוי? בהמון דברים.
קודם כל ברמת הציור. ככל שהציור יותר טוב - יותר מושקע - יש סגנונות של ציורים קלילים ומהירים, ויש את הסגנון היותר מושקע, ובעיקר בד"כ המחיר יהיה יקר יותר כי הצייר יותר טוב.. - אז המחיר יעלה,
וגם הרבה בהיצע וביקוש. יש ציירים שהם מאד מבוקשים, הציבור אוהב אותם, וממילא משלמים להם יותר.
ככל שיש לצייר יותר נסיון, הוא יקח יותר.
וגם סגנון עבודה, יש ציירים זולים שעובדים הרבה וכך מצליחים להדליק את המחשב. (לכן שווה להם להדליקו גם בשביל 100 שח מה שלך לא שווה כי זה לא סגנון העבודה שלך)
יש ציירים יקרים שלוקחים המון, ואולי הם עובדים פחות אבל מרויחים לא פחות, זה תלוי בבחירה של כל אחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1195083:
לא, כי אני לא מציירת קומיקס אלא ציורים בסגנון אחר שדורשים השקעה מרובה.
אולי הגזמתי עם תמחור האיור ש"ל.
אבל בציור בצבע בפרוש ציינתי +- תלוי בסגנון ובהשקעה.
באופן כללי מה שנראה למישהו מחיר מינימום יכול להראות מחיר מקסימום למישהו אחר.
אני בדרך כלל לא נוהגת להגיב ולתת תמחור בפורום אלא רק באישי,
רק היום פנתה אלי ציירת מהפורום, מנוסה ומוכשרת, עם שאלת תמחור וכשאמרתי לה כמה אני לוקחת לציור אחד מושקע היא נדהמה על המחיר הנמוך שאני לוקחת, אז הכל עניין יחסי...

נכתב ע"י ביקי;1195124:
לאה , את כתבת 800! אני כתבתי חצי מזה, שימי לב!
במה זה תלוי? בהמון דברים.
קודם כל ברמת הציור. ככל שהציור יותר טוב - יותר מושקע - יש סגנונות של ציורים קלילים ומהירים, ויש את הסגנון היותר מושקע, ובעיקר בד"כ המחיר יהיה יקר יותר כי הצייר יותר טוב.. - אז המחיר יעלה,
וגם הרבה בהיצע וביקוש. יש ציירים שהם מאד מבוקשים, הציבור אוהב אותם, וממילא משלמים להם יותר.
ככל שיש לצייר יותר נסיון, הוא יקח יותר.
וגם סגנון עבודה, יש ציירים זולים שעובדים הרבה וכך מצליחים להדליק את המחשב. (לכן שווה להם להדליקו גם בשביל 100 שח מה שלך לא שווה כי זה לא סגנון העבודה שלך)
יש ציירים יקרים שלוקחים המון, ואולי הם עובדים פחות אבל מרויחים לא פחות, זה תלוי בבחירה של כל אחד.
עלו כאן אשכולות עם בקשות לתמחור לעשרות,
כאשר תמחרו נמוך צעקו גוואלד! מציפים את השוק, מורידים רמה, הורסים פרנסה,
וכשתמחרו גבוה היו שצעקו שזה מוגזם,
המסקנה שלי מכל הדיון הזה הוא שלא צריך לתמחר בפורום אלא להתייעץ באישי,
לקחתי את הצעת התמחור שלי בחזרה וכל אחד יעשה את שיקוליו ושקלוליו...:)
ופרנסה מאתו יתברך.

• הוסף לסימניות
לאה,
קודם כל תודות לך שניסית לעזור ותימחרת. זו עזרה שלא הרבה מוכנים לתת.
שנית, את אכן צודקת בנוגע לבעיתיות של פרסום התמחורים.
אך אני חושבת שבכל זאת יש בזה עזרה מבורכת. זה נותן פרופורציה, זה מעודד, כלומר - מעודד את הציירת שכך הציור שלה שווה בעינייך. וכן. זה בהחלט תמחור.
אישית, אני מעונינת מאד לשמוע כמה ציירים פה לוקחים,
אך לפעמים אומרים לציירת מתחילה אל תתפשרי על פחות מ400 שקל לדוגמא, בשעה שהיא בקושי מגרדת את ה40... השוק היום הוא מטורף למתחילים.
אני חושבת שכדאי ונכון לאמר לציירת מתחילה כמה היא אמורה לקבל לכזה ציור אבל כדאי לקחת בחשבון כמה היא באמת מקבלת בסופו של דבר.

• הוסף לסימניות
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=136759
זה היה המצב אצלי לפני כחצי שנה+..
עכשיו ב"ה יש עבודות בשפע ועל A4 לקחתי בהתחלה 250, ועכשיו העליתי ל400 .
לאט לאט..מתחילים מאפס ומתקדמים..אפילו שאני עדיין מציירת ידני..אבל מכל ציור נוסף אני מרגישה שאני הולכת ומשתפרת מאאד.
אני רק רוצה לציין שהתחלתי בעבודות ציור עם כסף רק לפני כחצי שנה-קחי את זה בהתאם.;).)
צירפתי לכאן כמה ציורים שעשיתי לא מזמן.בהמשך אני יעלה עוד כמה.

קבצים מצורפים

• ציור מוכן.jpg
    2.4 MB · צפיות: 45
  • יעל.jpg
    KB 963.4 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
אוףף... רק אני מוחה דמעה בשקט?? אני רואה את המחירים שאתם מדברים עליהם ומתחילה לבכות בקול.... אני עכשיו בתחילת איור ספר (עבודה ראשונה שלי) איורים ריאליסטים מאוד עם המון פרטים, נופים, דמויות וכו'.... (העליתי כבר ציור אחד), ומשלמים לי----------- 100 ש"ח לציור!!!!.....!
כי אני סטאזרית.... ומתחילה...... והם אף פעם לא משלמים יותר...... ואם אני לא מעוניינת יש להם אחרות..... מה נראה לכם? לא לקחתי? ועוד איך! וכמה שאני מנסה לשכנע את עצמי שכדאי לי, כי זה יכניס אותי לשוק וכו'...... אני מרגישה מנוצלת עד לשד עצמותי!!
לתשומת לב כל אלו שעובדים עם מתחילים ומרגישים שהם שעושים להם טובה גדולה. תהיו בני אדם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sth;1195400:
אוףף... רק אני מוחה דמעה בשקט?? אני רואה את המחירים שאתם מדברים עליהם ומתחילה לבכות בקול.... אני עכשיו בתחילת איור ספר (עבודה ראשונה שלי) איורים ריאליסטים מאוד עם המון פרטים, נופים, דמויות וכו'.... (העליתי כבר ציור אחד), ומשלמים לי----------- 100 ש"ח לציור!!!!.....!
כי אני סטאזרית.... ומתחילה...... והם אף פעם לא משלמים יותר...... ואם אני לא מעוניינת יש להם אחרות..... מה נראה לכם? לא לקחתי? ועוד איך! וכמה שאני מנסה לשכנע את עצמי שכדאי לי, כי זה יכניס אותי לשוק וכו'...... אני מרגישה מנוצלת עד לשד עצמותי!!
לתשומת לב כל אלו שעובדים עם מתחילים ומרגישים שהם שעושים להם טובה גדולה. תהיו בני אדם!
ראית מה קרה לי בספר הראשון שלי..100 זה עוד בגבול הנורמה..20 ₪!!תקלטי..(מקווה שקראת את הקישור ששמתי..)
כולם מתחילים עם הקצת עד שמתפרסמים ומשתכללים והמזל מגיע :)
ד.א. איך את צובעת? ידני עדיין?

• הוסף לסימניות
יעל, קראתי את האשכול שלך ואני פשוט נמצאת באותו סרט...... סרט הזוי לחלוטין...... תגידי, מה עשית בסוף? עבדת איתם?

• הוסף לסימניות
אותו הסרט רק אצלך הוא בתנאים יותר טובים..אבל לפחות היה לי סוף טוב..
בגלל האשכול הגיעו אלי כמה הצעות ציור שאמרו שהם משתתפים בצערי והם מוכנים לשלם יותר ממה שהציעו..(50 ש"ח..)
ולא אמרת לי-את עושה ידני או מחשב?מעניין אותי

• הוסף לסימניות
אני מציירת במחשב, בפוטושופ. ראית את מה שהעליתי לפני שבוע בערך?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי..

• הוסף לסימניות
בעצם כן..זה האחד עם הילד שלומד, נכון?
מהממם!! נראה שעות.. למרות שאני לא מתמצאת בעניין..

• הוסף לסימניות
עשרות!! שעות- 100 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sth;1195400:
את צוחקת?!
לפני כחודש הציעו לי עבודה לאייר חוברת קומיקס 24 עמודים צבעוניים בפורמט ריאליסטי: 150₪ לעמוד!!
שמח על כל רגע שלא הסכמתי לעבדה..
לדעתי לכל צייר יש מחיר משלו, שנמדד לפי כמות הערכה לעבודות שלו.
אם הצייר לא מכבד את עבודותיו אף אחד אחר לא ייחס לזה חשיבות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה