כללי תמחור - ליעוץ פרסום

• הוסף לסימניות
פנה אלי לקוח שרוצה שרוצה ממני שירותי 'יעוץ פרסום'. כלומר שיש לו כבר משרד פרסום שעושה לו את הביצוע, אבל היות שהוא לא 'מייבין' בנושא זה. הוא מבקש שאני יעזור לו בבחירת סגנון מתוך כמה סקיצות וכדומה.
תדירות השירות, פעם בשבוע בערך.

חשוב לציין, שזה לא המקצוע העיקרי שלי, אני סך הכל מעצב(ן)...

איך וכמה לתמחר?

תודה

• הוסף לסימניות
תקח כמה שלוקח פרסומאי עצמאי.
לא שאני יודעת כמה לוקחים...;)

• הוסף לסימניות
תמחור שעתי (של יועץ. לא סיפור זול).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;930471:
תמחור שעתי (של יועץ. לא סיפור זול).

הבעיה היא שנכון שבד"כ זה סיפור של לשבת על הקומפוזיציה בשמלמותו, ו/או צבע ומראה ספציפי,
אבל לפעמים זה סיפור של 3 וחצי דקות, ולפעמים פחות מזה.
לחשב לפי שניות?? :cool:

• הוסף לסימניות
לפני שעונים, חשוב עבורך שתענה לעצמך בכנות -
האם יש לך מספיק נסיון וידע כדי לייעץ ללקוח שכבר עובד עם משרד פרסום?
האם אתה מבין באסטרטגיה וקופירייטינג ברמה כזו שתוכל באמת לעשות עבודה נאמנה?
יש לך אפשרות לקחת קמפיין שמישהו אחר בנה, ולתקן את מה שלא מתאים 100% לאסטרטגיה ולבריף, כך שיביא תוצאות טובות יותר לבעל העסק?

"משרד פרסום" בד"כ עושה עבודת שטח מאוד מעמיקה, ומגיע למסקנות לא מהאויר אלא ממכלול של הרבה נתונים, כולל סקרי שוק, תשאול לקוחות, הסקת מסקנות ובניית קמפיין בעל מטרות מאוד מוגדרות ומדוייקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;930999:
האם אתה מבין באסטרטגיה וקופירייטינג ברמה כזו שתוכל באמת לעשות עבודה נאמנה?
יש לך אפשרות לקחת קמפיין שמישהו אחר בנה, ולתקן את מה שלא מתאים 100% לאסטרטגיה ולבריף, כך שיביא תוצאות טובות יותר לבעל העסק?

"משרד פרסום" בד"כ עושה עבודת שטח מאוד מעמיקה, ומגיע למסקנות לא מהאויר אלא ממכלול של הרבה נתונים, כולל סקרי שוק, תשאול לקוחות, הסקת מסקנות ובניית קמפיין בעל מטרות מאוד מוגדרות ומדוייקות.

אריאלס, את צודקת ברמה התיאורטית בכל מילה.
לצערנו קיימים במגזרנו כמה וכמה משרדים המתהדרים בתואר "משרד פרסום", זאת כשחלק נכבד מהעבודות שיוצאות מהמשרד נטולות כל בסיס אסטרטגי ואינן מבוססות על בריף כלשהו. לפחות לגבי משרד גדול אחד אני מדברת מידיעה והכרות קרובה, לגבי אחרים זו השערה מבוססת.
במקרה כזה, ייתכן שהלקוח יצא נשכר מתשלום עבור ייעוץ למעצב בעל ניסיון שהתנסה ביצירת קמפיינים מבוססי אסטרטגיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;931049:
אריאלס, את צודקת ברמה התיאורטית בכל מילה.
לצערנו קיימים במגזרנו כמה וכמה משרדים המתהדרים בתואר "משרד פרסום", זאת כשחלק נכבד מהעבודות שיוצאות מהמשרד נטולות כל בסיס אסטרטגי ואינן מבוססות על בריף כלשהו. לפחות לגבי משרד גדול אחד אני מדברת מידיעה והכרות קרובה, לגבי אחרים זו השערה מבוססת.
במקרה כזה, ייתכן שהלקוח יצא נשכר מתשלום עבור ייעוץ למעצב בעל ניסיון שהתנסה ביצירת קמפיינים מבוססי אסטרטגיה.

אריאלס צודקת. לא רק ברמה התיאורטית...
בלי קשר למשרדי פרסום. יועץ- לא יכול לקחת אחריות להעניק יעוץ פרסומי שאמור להיות מבוסס על אסטרטגיה וקופי נכונים ושהוא מייטיב לשחות בתחום הזה אם הוא רק מעצב...!!!
גם אם משרדי הפרסום כדבריך שוגים והם סתם... ובעבור זה הלקוח רוצה גם יעוץ, למה לגרום לו שוב, להוציא כסף לחינם ולא במקום הנכון?!
עם כל הכבוד למעצב הוא יכול לתת יעוץ בתחום העיצוב, לא יעוץ פרסומי, אם הוא רק מעצב...
לפניה כזו יש להיות הוגנים ולהפנות לאנשים המתאימים, ליועצים פרסומיים שכשמם- כן הם...
תאמינו לי שזה מאד מכבד את המעצב עצמו ועושה רושם טוב... (ומי יודע אולי הוא עוד יעזוב את משרד הפרסום ויפנה לשרותך...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;930999:

1. ב"ה יש לי רקע לא קטן בתחום.
2. הלקוח רוצה אותי, והוא מוכן לשלם. גם אם...

• הוסף לסימניות
אני מתפלא כבר מזמן על מיודענו היקר מר גרף הול למה הוא לא פותח משרד פרסום הוא מאד מוכשר בזה
עלה והצלח!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;931308:

תודה על האיחולים!
אבל אני ביקשתי עזרה איך לתמחר דבר זה. בערך, כיון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י CCגרפיקה ועימוד;931378:
אני מתפלא כבר מזמן על מיודענו היקר מר גרף הול למה הוא לא פותח משרד פרסום הוא מאד מוכשר בזה
עלה והצלח!!!

תודה על הפירגון ;)

• הוסף לסימניות
שעה של יועץ - תלויה במומחיות שלו
לפחות 150-200 ש"ח לשעה
אתה חושב שאתה שווה יותר? קח יותר
יועץ יכול לעלות גם 3000 לשעה אם הוא שווה את זה, וגם 30,000
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה