כללי תמחור עבודה כפולה

• הוסף לסימניות
לקוח ביקש כריכת סקאי בשלש גלופות, שלחתי לו סקיצה ראשונית, הוא אהב את העיקרון (אשתו רק ביקשה קצת שיפוצים)
פתאום הוא ראה איזו כריכת צבע עם השבחות, והחליט שהוא בעצם מעדיף כריכת צבע, אמרתי לו שצריך לתמחר את זה בנפרד, אז הוא אמר לי ''בלאו הכי אם הייתי מבקש סקיצה נוספת היית צריך לתת לי, אז תחשוב שזו עוד סקיצה''
יש צדק בטענה הזו? איך מתמחרים כזה דבר?

• הוסף לסימניות
אחרי שהם ביקשו שיפוצים לסקיצה הראשונה, אם כבר לא יכולים לכאורה לחזור בהם ולבקש עוד סקיצה, כי כבר עבדת מעבר לשלב הסקיצות עם הסקיצה הראשונה.

• הוסף לסימניות
עוד לא התחלתי את השיפוצים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1424108:
עוד לא התחלתי את השיפוצים

סקיצה נוספת לא באה כדי לתת ללקוח להחליט לאחר ההזמנה. אלא שבמקרה שהוא לא מרוצה ולא לפי טעמו ניתנת אפשרות לסקיצה נוספת.
אבל בטח לא לזה התכוון המשורר...

• הוסף לסימניות
כריכת צבע עם השבחות זה לא עוד סקיצה לכריכת סקאי בשלש גלופות. זה סגנון וכיוון עבודה שונה לחלוטין. וכנ"ל המחיר.
אבל כדאי להגיע לעמק השווה. בחכמה.

• הוסף לסימניות
הבנתי. אבל אתה היית נותן לו עוד סקיצות של כריכת סקיי. הסקיצה השנייה הרבה פעמים בונה על הראשונה. כאן הוא ביקש משהו אחר לגמרי. זה לא סקיצה שנייה -- זה סקיצה ראשונה נוספת.

• הוסף לסימניות
מעיקר הדין, אכן זה נחשב כעבודה חדשה לגמרי.

אני באופן אישי לא הייתי אומר כלום. אני עושה הרבה כריכות, כך שגם אם הלקוח הזה לא אוהב את הכריכה שעשיתי, אוכל להציע אותה ללקוח הבא. הרבה פעמים עשיתי כמה כריכות שונות ללקוח אחד, אבל לבסוף כולם נמכרו ללקוחות אחרים, כך שלא יצאתי מופסד מהענין.

• הוסף לסימניות
זה סוג הלקוחות שצריך לזהות אותם מראש ולשלוח אותם באדיבות למישהו אחר.
בדיעבד -
הצדק עמך.
כריכה צבעונית עם השבחות היא משהו חדש ולא "עוד סקיצה לכריכת סקאיי".
בדיוק בשביל זה חותמים על הסכם עבודה.
זה בעצם נקרא ביטול של ההזמנה הראשונה, והזמנה של משהו אחר.
על ביטול של הזמנה שכבר נעשתה רוב העבודה (או חלק משמעותי) - בהחלט יש צורך לשלם, לפי האחוזים שכבר התבצעו.
מה שכן, מאחר וזה לא לוגו או משהו יחודי אחר - כמו שגרפינקער כתב - תוכל בקלות למכור זאת ללקוח אחר, וההפסד לא יהיה רציני.
קודם כל תתמחר לעצמך, אח"כ תראה מה אפשר לבוא לקראתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה