כללי תמחור עיתון לסמינר

• פותח הנושא sara
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י hal17;140047:
בדר"כ מי שרוצה לצאת בזול, הולך לגרפיקאית יחידנית מהבית, לא???

ממש ממש ממש לא!!!!!!!!!
מאיפה הבאת את התובנה הזו????

אם כך את חושבת, אז באמת - אל תעבדי פרטי!!!

ובאופן כללי, למתחילות אני ממליצה שלא יתחילו בעבודה פרטית.
שילכו לעבוד במשרד או בעיתון וילמדו את השטח. ישתפשפו ואפילו יקשרו קשרים, שתמיד יועילו בהמשך.
לאט לאט - אם רוצים כמובן - להתחיל לפתח את הקטע הפרטי. ובד בבד ללמוד את הנושא הקשה הזה (בהחלט, קשה) - תמחור.

לגבי עצמי, הרגע שבו התחלתי לתת מחירים,
היה הרגע בו הרגשתי שאני לא תלויה בלקוחות, אלא הם תלויים בי.

אני מתכוונת לתחושה הזו, שיש לי מספיק עבודה, ונהדר לי ממש גם בלי העבודה הזו העומדת על הפרק.
ואני לא, ממש לא, אעשה אותה אם לא ישתלם לי עד הסוף. ואז אני נותנת מחיר שבאמת יהיה לי כיף לקבל, ואם הוא לא רוצה - אז ביי, אני לא מרגישה שום צער או פספוס, להיפך, איזה כיף שאולי יהיה לי קצת זמן לנשום ואולי טיפה לטייל בבין הזמנים.....
אבל רוב הסיכויים שהוא כן ירצה, כי אני מרביצה לו כזו שיחת מוטיבציה, על כמה אני מקצועית ושווה (אל תאמינו לי, זה סתם תרגילים ביח"צ) וכמה העבודה שלי שווה הרבה יותר מהמחיר, וכמה בר מזל הוא אם הוא יחליט לעבוד איתי.
אני מקשיבה מהצד לנאום שאני עצמי נותנת, צוחקת על עצמי, אבל יודעת שזה חלק ממש רציני מהעבודה - ניהול התקשורת עם הלקוחות. ובגדול, עם אנשים באופן כללי.

• הוסף לסימניות
את לא לבד בהתלבטות. אני משתדלת לסכם מראש מחיר. כשנראה לי שהולכים לשגע אותי אני מעדכנת מראש שהמחיר אינו סופי הוא רק מתחיל ב... ובמהלך העבודה מעדכנת מה שנראה לי ופשוט שואלת "אתם רוצים להמשיך".
אנשים אוהבים לדעת מראש.
ודוקא את העבודות היקרות... מעריכים.
לגבי מחירים תשאלי כל גרפיקאית שאת מכירה, במשך הזמן תקלטי את הלך הרוח.
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה