כללי תמחור עפ"י החוק?!

• הוסף לסימניות
מאז ומתמיד תמחרתי בדולר.
בשנים האחרונות אני אמנם עדיין מתמחרת בדולר אבל אני מציינת ללקוחות בכתב או בע"פ שהדולר אצלי שווה 4 ש"ח. הדבר מקובל על כל לקוחותי, ותיקים וחדשים כאחד.
רק לקוחה אחת מתחכמת יש לי, עשתה אצלי עבודות קטנות מדי פעם
והמחיר היה כנ"ל. כבר שנה שלא שמעתי ממנה ועכשיו רצתה עבודה על אותו סגנון כמו שעבדנו בעבר. ואמרתי לה מחיר בדולרים בלי לציין שזה לפי 4 ש"ח, מכיון שגם בעבר תמחרתי לה לפי 4 ש"ח. עכשיו היא שואלת אותי אם זה חוקי לקחת 4 ש"ח למרות שהשער היציג עומד על פחות. אשמח לדעת מה החוק אומר בענין. ותסמכו עליה שאי אפשר למרוח אותה כי בעלה עו"ד מהשורה הראשונה בענייני בנקים ( במאמר מוסגר: אני לא חושבת שהבעיה מבחינתה היא חוקית אלא היא פשוט מאוד חסכנית, במילה עדינה, וזה דבר לא חדש לי....)

אז מה אתם אומרים? האם זה חוקי? ובכל מקרה, איך אתם נוהגים לתמחר במידה ואתם מתמחרים בדולר?

מצפה לתשובה מהירה, כדי שלא יתעכב התשלום.

• הוסף לסימניות
אני לא עו"ד, וכבר מזמן אני לא מתמחר בדולרים, ואם כן (לקוחות מחו"ל) אז לפי דולר יציג או ירוק, אבל עם כאלו לקוחות, אם לא מדובר בסכום גדול מידי, ובפרט שבעלה עו"ד... הייתי מוותר מראש על המיגרנה ונותן להם לפי דולרים ירוקים.
אולי עד שהם ישלמו בפועל הדולר כבר יגיע ל4 ואולי ל4.20... :)

• הוסף לסימניות
אם ממילא את ממירה את הדולר לשער שהוא לא נכון, מה אכפת לך לתת מחיר בשקלים?
אף פעם לא הבנתי את הקטע של תמחור בדולרים (הרי לא משלמים לך בדולרים, נכון?), ואם ההמרה שלך לא נכונה, אני עוד פחות מבינה את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;398627:
אם ממילא את ממירה את הדולר לשער שהוא לא נכון, מה אכפת לך לתת מחיר בשקלים?
אף פעם לא הבנתי את הקטע של תמחור בדולרים (הרי לא משלמים לך בדולרים, נכון?), ואם ההמרה שלך לא נכונה, אני עוד פחות מבינה את זה.

פשוט מאד.
250$ נשמע הרבה פחות מאשר 1000 ש"ח.
(ואפילו פחות מאשר 925 ש"ח שזה בערך השער היציג)

• הוסף לסימניות
אברהם צודק, הסיבה שאני מתמחרת בדולרים, כי זה נשמע תמיד פחות
אבל במקרה הנ"ל באמת החלטתי שהלקוחה תשלם הפעם לפי השער היציג
אבל אמרתי לה שבפעם הבאה אתמחר לה בשקלים. במילא מדובר בסכומים קטנים של 100-150 דולר
בשביל כמה עשרות שקלים לא שווה להתווכח ולהשפיל את עצמי(מה שכן שווה לה, שהיא 'חסכנית' כרונית, על אף היות המשרד שלה יושב באחד הבניינים המפוארים במרכז)

• הוסף לסימניות
בקצרה:
חוקי למהדרין. שתשאל את בעלה העו"ד העורך חוזה מכר לדירה ומעגן את שער (המינמום..!) ללא כל קשר לזה היציג. מה שלא חוקי, היא לקוחה נודניקית וקטנונית הנתפסת באופן כפייתי לכל בדל של קולא תוך שימוש נלוז בפילפולים מופרכים במסווה של חרדה חוקית.
שאלי אותה בהזדמנות, האם גם לחתנה האברך שליט"א משלמים בכוילל לפי היציג...
בעניין החסכנות - כדאי שתטפל בעצמה, ויפה שעה אחת קודם.

לעניין השימוש הכללי במטבע (הלשון) של דולר, היטיבו להסביר קודמיי - זה נשמע פחות... וגם נהנה מסוג של "הילה מקצועית" המקילה לעיתים על הלקוח לעכל את רוע הגזירה... בהתחשב במצב החוב הלאומי של ארה"ב ומצב גוש היורו, אולי בהמשך יבשילו התנאים לתמחר בזוזין.

• הוסף לסימניות
$ נקבע לפי שער של אותו תחום.
ה$ של עורכי דין הוא מזמן לא יציג..
יש גם שער מזוזות, שער הדירות, שער 'בני ברק' שער גרפיקאים וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה