כללי תמחור פונטים לאינטרנט

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #bfbfbf; COLOR: #bfbfbf" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->המרנו את את כל הגופנים של פונטייפ לפומט ווב.
כעת הגענו למצב בו אנו צריכים לתמחר את הפונטים.
כידוע החברות האחרות נוטים לספק גופנים לאינטרנט ע"פ שני קריטוריונים.
א. כמות הצפיות ותשלום חודשי סימלי על בסיס כמות הצפיות לחודש

ראיתי גם באתר אאא דירוג מסויים שהם עושים לכמות הצפיות לחודש

א. למה שהלקוח ישלם לפי מס' כניסות באתר??? (חתונה עם חברת הפונט)
ב. תשלום חודשי אומר שאם משום מה הפסקתם לשלם הפונט יורד מהאתר.

כפי שהבנתם על כה תנאי מכרת הפונטים לאינטרנט לא מוצאים חן בעינינו.

על כן אבקש מכם הצעות, מהי הדרך הכי הגיונית להפצת גופהים לאינטרנט.

יורשה לי לציין כי הפונט ניולטר יש לו קריאות מדהימה על המסך בכל הגדלים

מה שאנחנו רוצים לעשות זה למכור גופנים לדומיין (הווי אומר הפונט לא שייך למעצב האתרים או ללקוח, אלא לדומיין עצמו לכל תקופת חייו של הדומיין ללא מגבלות צפיות וולא תשלום חודשי)

הנושא שאני רוצה לפתח איתכם, הוא מה הדרך הכי הגיונית לשווק פונטים לרשת

בברכה
אליהו פריד

• הוסף לסימניות
קשה לי להבין, מדוע ישונה דינם מכל פונט, הנמכר למעצב המשתמש בו ללא הגבלת כמות...
מה בכך שהם מוצגים באתר ולא במדיה פיסית?!

אם כי כמובן מכירה לפי דומיין עדיפה על ההשכרה הנהוגה. שיטה ממש לא מוצאת חן בעיני.

• הוסף לסימניות
יש לי בשבילך רעיון, שבמבט ראשון ישמע לך קצת תמהוני, אבל תחשוב עליו אולי הוא בכל זאת שווה.
המכירה אכן תתבצע לפי דומיין אך במחירים סבירים (נניח, 200 ש"ח ל-4 משקלים)
כל מעצב אתרים יקבל מפונטייפ חינם! את כל סדרת הגופנים לweb, אך במידה והוא יעשה בו שימוש בבניית אתר ללקוח הלקוח יצטרך לרכוש את הפונט.
היתרונות במהלך כזה הם:
לפונטייפ:
היכרות רחבה לפונטים - לקוחות יבחרו בפונטי פונטייפ גם למיתוג בפרינט.
מכירה חוזרת לכל לקוח - ולא מכירה חד פעמית למעצב.
עדיפות - המעצבים יעדיפו להשתמש בפונטים שניתנים לנסיון ללא התחייבות מלרכוש פונט ללא אפשרות החלפה/החזרה.
אפשרות לעקוב אחרי כל אתר אם רכש את הפונטים כדין או לא, מה שיגרום מניעת העתקות לא חוקיות.
למעצב האתר:
המעצב יוכל להציע מגוון רחב של סגנונות, ללא שהוא השקיע מכיסו אגורה, וגם לא יצטרך להשקיע כי הנטל הכלכלי יתומחר בפני עצמו ללקוח.

את התמלוגים אתה כבר יודע לאיפה להעביר :)

• הוסף לסימניות
גאוני ממש גם אני חושב כך
כל בונה אתרים יקבל מאגר פונטיים וישלם על כל לקוח, כששניכם גוזרים קופון חמוד
אני גם שמעתי על החתונה עם פונטספייס ולא מצא חן בעיני
אגב מה עשו עד היום?

• הוסף לסימניות
מהבוקר אני מוגיעה את מוחי ומחכה לראות מה יענו 7 טובי העיר.

הוגעת המוח על מה?
1. מה נבדל פונט לווב מפונט לפרינט?
2. אם נבדל בכמה מוערך שווי ההבדל?

ממה שחשבתי וטרם התיישב על דעתי מספיק.

1. ההבדל הינו בפוטנציאל החשיפה, הסיכוי שיותר יחשפו לאתר מאשר לפרינט מודפס (לא בהכרח) ואולי זה מסביר את אלו שגובים פר חשיפה.
2. במקרה ואכן 1 זה ההבדל מה פשר החתונה הקטולית ומדוע הופכת חברת הפונטים לשותפה באתר?

אם כן לדעתי הוגן:
1. מחיר כרגיל מוגבל כפי שאמרתם פר דומיין. (זאת אומרת מעצב אתרים לא יוכל להשתמש בפונט אחד שרכש לכל עשרות אתריו)
2. מחיר גבוה פי כמה (כמה?) ללא הגבלת שימוש.

• הוסף לסימניות
לשואלים במה נבדל פונט ווב מפרינט, התשובה הוא היצע וביקוש.
עוד כמה שנים זה יעלה אותו דבר.

והסיבה לכך שלוקחים לפי כמות צפיות, זה כי:
א) אם יש לך, תשלם (מנהג ישראלי).
ב) שלא יריצו הרבה תת דומיינים על שם האתר הזה. וקיצפו על העגלה.

• הוסף לסימניות
קודם אבהיר את הפרטים.
כיום יש 2 שיטות עיקריות למכירת פונטים עבור הרשת.
א. פונטספייס, במקרה הזה אתה לא מקבל את הפונט ליד אלא לינק לשילוב בקוד.
ב. פונטים פיזיים, במקרה הזה מקבלים 4 פונטים לרשת עם הסיומות eot,svg,woff,ttf
כל אחד מהם הוא אופטימלי לסוג דפדפן אחר, הפונטים יושבים פיזית בשרת של האתר ומספקים את הפונקציונאליות של טקסט חי.
אגב, הואיל וכל הגופנים שלנו הם אופן טייפ בטעם טרוטייפ גם גופן הטרוטייפ לרשת תומך ניקוד מדוייק.
במקרה הראשון השליטה ביד חברת הפונטים, בכל רגע נתון הם יכולים לבטל את הלינק אבל כשמדובר בפונטים פיזיים השליטה בידי בעל האתר.
ההבדל העיקרי בין השניים, הוא שחברות שמספקות רק לינק זה סוג של ליסינג, הלינק פועל כל עוד אתה משלם דמי מנוי חודשי אבל כשאתה מקבל פונטים פיזיים ליד הם שלך לכל החיים.
אנחנו בפנטייפ בדקנו את האפשרויות והעדפנו את האפשרות השנייה.
הלקוח רוכש פונט כמו פונט לפרינט במחיר של פונט רגיל ובזה גמר את הסיפור
אין תשלום חודשי שאם לא משלמים מתבטל הפונט.
אין שום קשר בין כמות הצפיות באתר למחיר הפונט
מה שכן הפונט נמכר פר אתר, היינו הלקוח אינו יכול להשתמש בפונט בשני אתרים בו זמנית, אבל אם האתר הראשון ירד והוא רוצה להמשיך עם הפונט באתר השני, הוא יכול להתקשר לפונטייפ ולרשום את הפונט על שם האתר החדש.
אני חושב שהשיטה שלנו היא הכי הגיונית וצודקת הן עבורנו והן עבור הלקוח (הלקוח לא צריך תמידית לדאוג האם מחר הפונט ימשיך לתפקד וגם לא צריך לדאוג כמה יעלה לו הליסינג כל חודש אולי יגיע כמות הצפיות מעבר למכסה ואז הוא יצטרך לשלם יותר)
היתרון השני הוא שבפונטספייס אי אפשר להכין JPG או פלאש עם הלינק לפונט, וצריך לשלם בנפרד עןד 250 ש"ח עבור פונט טרוטייפ, בעוד שבשיטה שלנו אתה מקבל גם קובץ טרוטייפ לשימוש בשביל פלאשים וJPGים וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;742465:
קודם אבהיר את הפרטים.
כיום יש 2 שיטות עיקריות למכירת פונטים עבור הרשת.
א. פונטספייס, במקרה הזה אתה לא מקבל את הפונט ליד אלא לינק לשילוב בקוד.
ב. פונטים פיזיים, במקרה הזה מקבלים 4 פונטים לרשת עם הסיומות eot,svg,woff,ttf
כל אחד מהם הוא אופטימלי לסוג דפדפן אחר, הפונטים יושבים פיזית בשרת של האתר ומספקים את הפונקציונאליות של טקסט חי.
אגב, הואיל וכל הגופנים שלנו הם אופן טייפ בטעם טרוטייפ גם גופן הטרוטייפ לרשת תומך ניקוד מדוייק.
במקרה הראשון השליטה ביד חברת הפונטים, בכל רגע נתון הם יכולים לבטל את הלינק אבל כשמדובר בפונטים פיזיים השליטה בידי בעל האתר.
ההבדל העיקרי בין השניים, הוא שחברות שמספקות רק לינק זה סוג של ליסינג, הלינק פועל כל עוד אתה משלם דמי מנוי חודשי אבל כשאתה מקבל פונטים פיזיים ליד הם שלך לכל החיים.
אנחנו בפנטייפ בדקנו את האפשרויות והעדפנו את האפשרות השנייה.
הלקוח רוכש פונט כמו פונט לפרינט במחיר של פונט רגיל ובזה גמר את הסיפור
אין תשלום חודשי שאם לא משלמים מתבטל הפונט.
אין שום קשר בין כמות הצפיות באתר למחיר הפונט
מה שכן הפונט נמכר פר אתר, היינו הלקוח אינו יכול להשתמש בפונט בשני אתרים בו זמנית, אבל אם האתר הראשון ירד והוא רוצה להמשיך עם הפונט באתר השני, הוא יכול להתקשר לפונטייפ ולרשום את הפונט על שם האתר החדש.
אני חושב שהשיטה שלנו היא הכי הגיונית וצודקת הן עבורנו והן עבור הלקוח (הלקוח לא צריך תמידית לדאוג האם מחר הפונט ימשיך לתפקד וגם לא צריך לדאוג כמה יעלה לו הליסינג כל חודש אולי יגיע כמות הצפיות מעבר למכסה ואז הוא יצטרך לשלם יותר)
היתרון השני הוא שבפונטספייס אי אפשר להכין JPG או פלאש עם הלינק לפונט, וצריך לשלם בנפרד עןד 250 ש"ח עבור פונט טרוטייפ, בעוד שבשיטה שלנו אתה מקבל גם קובץ טרוטייפ לשימוש בשביל פלאשים וJPGים וכו'

נשמע צודק והגיוני מאוד!
שכוייח על הרצון להטיב עם הלקוח ולא דווקא לנצל אותו ככל האפשר.. :)

• הוסף לסימניות
סוף סוף הצעה הגיונית והוגנת!

מה שכן, צריך לחשוב איך אני כמעצב יכול לבדוק את הפונט לפני שאני רוכש אותו, כי הרי לא כל פונט נראה טוב בווב.
אולי לבנות מעין קטלוג - אתר עם כל הפונטים על הרשת, וכך אני יכול לראות איך הפונטים עובדים ב'לייב'.

מחכה להתפתחויות...:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה