תמחור שרטוט

• הוסף לסימניות
אשמח מאד מאד לדעת מה טווח המחירים אשר אתן גובות על שרטוט (הגשה להיתר) של בית דו קומתי כולל פיתוח, גג, 2-3 חתכים, 4 חזיתות, 4 פריסות גדר, תכנית ממ"ד וחתכים, חישוב שטחים ומילוי טופס 1. השרטוטים מתבצעים על סמך תכנית ק"ק וק"ע אשר גם הן נתונות לשינוי ולתוספות. תודה. אפשר לשלוח גם בפרטי, אם מפריע שכולם רואים:) תודה!!

• הוסף לסימניות
אם זה פרילנס:
למתחילה-כ-40 לשעה
מנוסה -60-80 לשעה
ללא תכנון!

• הוסף לסימניות
לא מתמחרים לפי פרויקט? אם אגבה לפי שעה זה אומר שאני צריכה להעריך את שעות העבודה מראש, איך אוכל לדעת? זה תלוי ברמת המורכבות של המבנה, הדרישות של האדריכלים וכו' ומראש אני לא יודעת לכמת בשעות. ואם פרילנס חדש ובתחילת דרכו אז לוקח יותר זמן להבין איך לשרטט ומה לשרטט, זה הוגן שישלמו לו על הזמן הזה... ?

• הוסף לסימניות
לא מתמחרים לפי פרויקט? אם אגבה לפי שעה זה אומר שאני צריכה להעריך את שעות העבודה מראש, איך אוכל לדעת? זה תלוי ברמת המורכבות של המבנה, הדרישות של האדריכלים וכו' ומראש אני לא יודעת לכמת בשעות. ואם פרילנס חדש ובתחילת דרכו אז לוקח יותר זמן להבין איך לשרטט ומה לשרטט, זה הוגן שישלמו לו על הזמן הזה... ?
כל פרוייקט הוא בסדר גודל אחר,
הכי טוב לדעתי זה לפי שעות כך שתיכם לא מפסידים בד"כ
לפעמים אי ברירה אלא ללמוד להעריך את השעות מראש -ולומדים את זה עם הזמן
ולמתחיל- המחיר הזול הוא חלק מהעניין שלוקח לו יותר זמן ללמוד ולשרטט...
בסוף התוצאה צריכה להיות שווה בשתיהם:D;) (רק שהמתחיל פשוט עובד יותר שעות בפועל...)
שרטוט יפה ומדוייק!!
ותזכרי שלשרטוט נטו -לא אמור להיות הבדל בין מתחיל למנוסה !(בתוצאה)

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - בהצעת המחיר תפרטי בדיוק מה כולל, וכל תוספת או שינוי - תהיה בתוספת מחיר (תוספות בד"כ מחיר לפי שעה)

ההגשה עצמה - תלוי מאד במורכבות העבודה, תנסי לשער כמה שעות יקח הכל, קחי לך 30% תוספת שעות, ותכפילי במחיר לשעה.

הטווח למחיר סביר עבור הגשה למבנה דו קומתי הוא רחב, יכול להיות מ-1000 ש"ח, ועד 3000 ואפילו יותר.
תלוי גם בבשלות התוכניות שקיבלת

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שפרילנסרית אפילו מתחילה צריכה לקחת 40 ש"ח לשעה.. (זה מה ששכיר מקבל) כמתחילה את צריכה לקחת בין60-80 לשעה אם את מנוסה לא פחות מ- 100 לשעה.. במידה ואת מחליטה לעבוד שעתי.
אני בדרך כלל עושה חישוב פר תוכנית.. נגיד אם אני יודעת שתוכנית 1 לוקחת5 שעות והשניה 3 שעות אז ממש עושה רשימה של תוכניות שאת צריכה לשרטט חושבת מה יש לך לעשות שם מחשבת לעצמך פחות או יותר כמה שעות לוקחת לך תוכנית ומוסיפה עוד שעתיים לכל תוכנית (כי לפעמים יש בעיות עם התוכנה או שלא עולה משהו וגם על זה את מבזבזת זמן) וככה מחשבת גלובלי.. מה שהכי טוב לך כשרטטת לעבוד זה שעתי מה שהלקוח שלך בדרך כלל יירצה זה גלובלי..

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שפרילנסרית אפילו מתחילה צריכה לקחת 40 ש"ח לשעה.. (זה מה ששכיר מקבל) כמתחילה את צריכה לקחת בין60-80 לשעה אם את מנוסה לא פחות מ- 100 לשעה.. במידה ואת מחליטה לעבוד שעתי.
אני בדרך כלל עושה חישוב פר תוכנית.. נגיד אם אני יודעת שתוכנית 1 לוקחת5 שעות והשניה 3 שעות אז ממש עושה רשימה של תוכניות שאת צריכה לשרטט חושבת מה יש לך לעשות שם מחשבת לעצמך פחות או יותר כמה שעות לוקחת לך תוכנית ומוסיפה עוד שעתיים לכל תוכנית (כי לפעמים יש בעיות עם התוכנה או שלא עולה משהו וגם על זה את מבזבזת זמן) וככה מחשבת גלובלי.. מה שהכי טוב לך כשרטטת לעבוד זה שעתי מה שהלקוח שלך בדרך כלל יירצה זה גלובלי..
לייק כפול.
40 ש"ח לשעת שרטוט עצמאית זו בדיחה.
לא פחות מ-50 לאחת שעכשיו סיימה לימודים
לא פחות מ-80 למתחילה יותר מתקדמת
וודאי שלא פחות מ-100 למישהי מנוסה יותר

אני חושבת שכדאי לתמחר פר פרויקט ולא לפי שעה,
כי בחישוב סופי זה יכול לצאת מחיר מצחיק, לרוב השרטוט רץ...

שרטוט בסיסי של הרמוניקה מתומחר לרוב בסביבות ה-1000 ש"ח למבנה, אבל זה ללא כל התוספות שכתבת, לכן נראה לי שהמחיר צריך להתקרב יותר ל-3000 ש"ח

וכפי שכתבה נכון מאד דודוס- תגדירי מראש מה כלול בהצעת המחיר ומה בתוספת

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ש"ח לשעת שרטוט עצמאית זו בדיחה.
פחות מ-50 לאחת שעכשיו סיימה לימודים
פחות מ-80 למתחילה יותר מתקדמת
וודאי שלא פחות מ-100 למישהי מנוסה יותר
כך התחלנו -אני וחברותי לפני 8 שנים...(במשרד חרדי שעבדנו-קיבלנו גג 30 ומי שביקשה יותר עשו לה פרצוף)
הלוואי שהדברים השתנו מאז...אשמח להתבדות
אני מכירה אישית עובדות (רוסיות) מהמגזר הכללי שמתכננות גם "בתי חולים"- ומקבלות 70 ש"ח לשעה כפרילנס והם סופר סופר מקצועניות!!
ולכל המעצבות פנים שעושות הכל בעצמם ולא מעסיקות שום פרילנס\עובדת- לא לא חכמה להתרעם על המחירים האלו בואו נראה אתכם מעסיקות מישהי ב100 ש"ח לשעה קבוע;)

• הוסף לסימניות
כך התחלנו -אני וחברותי לפני 8 שנים...(במשרד חרדי שעבדנו-קיבלנו גג 30 ומי שביקשה יותר עשו לה פרצוף)
אני מכירה אישית עובדות (רוסיות) מהמגזר הכללי שמתכננות גם "בתי חולים"- ומקבלות 70 ש"ח לשעה כפרילנס והם סופר סופר מקצועניות!!
ולכל המעצבות פנים שעושות הכל בעצמם ולא מעסיקות שום פרילנס\עובדת- לא לא חכמה להתרעם על המחירים האלו בואו נראה אתכם מעסיקות מישהי ב100 ש"ח לשעה קבוע;)
בדרך כלל מעצבת שלוקחת עובדת כפרילנס מבקשת תמחור גלובלי ולא שעתי..(לפחות אני נתקלת בכאלה)
לפעמים תעדיף לקחת כבר עובדת ולשלם לה עם תלוש.. (אם זה הופך להיות קבוע)

• הוסף לסימניות
נכון, המצב במשרדים לא מזהיר בכלל.
אבל פרילנס זו עבודה ללא תנאים, אם היא לא תיהיה שווה משמעותית יותר משעת עבודה במשרד- לא שווה לעבוד בה.
ויש הבדל גדול מאד לבין עבודות פרילנס מזדמנות/ קבועות במינון נמוך, לעבודות פרילנס קבועות על בסיס חודשי שאז גם אם הן מתומחרות פר שעה- המחיר השעתי יהיה נמוך יותר כי מדובר בעבודה יחסית קבועה.
אבל להתחיל לעבוד ללקוח מזדמן/ למעסיק קבוע שמספק עבודה של 10-20 שעות חודשיות- זה רק במחיר גבוה יותר.

• הוסף לסימניות
אז רק עכשיו אני קוראת את השירשור הנפלא הזה ולמרות שהכל נעשה דרך המדיה ממש כיף לדעת שיש עוד מי שמבין את שאלתי לגבי התמחור. הנושא הזה ממש פתוח למשא ומתן ועד כה אני מתרשמת כי אין דרך לדעת מחירים מדויקים יותר, פשוט להעריך כל עבודה בנפרד.

אז סיימתי את הפרויקט המדובר וכעת אני כבר יודעת שתימחור זאת עבודה בפני עצמה.
היום ברור לי שאדרוש כפול. ולמי שעדין לא התנסתה בתימחור פרויקט יש לי כמה עצות:

א. לפני שנותנים הצעת מחיר לבקש מייל מסודר עם הדרישות. למשל מה כוללת ההגשה: 3 חתכים או 5? 4 חזיתות או 5 כי המבנה פתאום נהיה מחומש תוך כדי עבודה:)
ב. לבקש קובץ לדוגמא שאפשר להסתמך עליו מבחינת שכבות עבודה ואופן עריכת הגיליון.
ג. יש קצת בעיה עם ההגדרה "תכניות מבושלות". מבחינתנו השרטטות אנחנו צריכות לדעת נתונים מראש ולא משנה אם זה כתוב במלל על דף או משורטט בתכנית- תמיד לוקח זמן לעבד את הנתונים. המילה "מבושלות" נותנת לגיטימציה להוריד במחיר, ללא סיבה. לא תמיד יש את כל הפרטים ולפעמים הם משתנים תוך כדי עבודה. והנתונים חשובים לצורך ביצוע השרטוט.
ד. רצוי מאד עם קבלת התכניות להוציא את הנתונים החשובים לביצוע השרטוט ולאשר אותם. למשל: עובי בטון ק"ק, ריצוף, גובה נטו, פ.ב וכד'... ולא לזרום עם השרטוט ובסוף מסתבר שהעוביים שונים.

אשמח אם בנות תשתפנה בזמני העבודה שלהן. בכמה זמן פחות או יותר אתן עורכות חתך, חזית, תכנית גג... למי שיש הערכה כבר כדי לדעת אם אני בקצב הממוצע:) ברור שכל מבנה זה שונה אבל אפשר למשל לתאר את המבנה "לבית פרטי דו קומתי עם גג רעפים, מדרגות חוץ ופנים - 4 שעות"

ערב מקסים לכולן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה