כללי תמיד חלמתם לעבוד במשרד פרסום? > כנסו!

• פותח הנושא קופירייט
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כל אחד והעבודה שמתאימה לו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י alizae;573144:
דווקא אין פסיכולוגית אחת שפיתחה טאוריה חדשה, לאומת פרוייד, מסלוב, אריקסון וכו'
אותו דבר גם עם אנשי שיווק. (אני לא מדברת על טלפוניסטיות)
ועם מזכירות וגננות אף גבר לא מתחרה. (אגב, גם המשכורת שלהן לא תתאים לאף גבר)

דיברתי על אנשי מקצוע מצליחים בשטח, לא על תיאורטיקנים.

• הוסף לסימניות
אצלינו בחברה ישנם יותר נשים מגברים. שכרם שווה לשכר הגברים.

ואנחנו מעדיפים נשים. למרבה הצער, לגברים חרדיים רבים מאוד אין מוסר עבודה גבוה במיוחד, והם בטוחים שאם הם יצאו לעבוד, מגיע להם כל הון דעלמא.

• הוסף לסימניות
מעניין מה שאת אומרת אצלינו זה לא כך איזה עיר?

• הוסף לסימניות
נראה לי שהכוונה לציבור החרדי שרוב הגברים לומדים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מבקר לרגע;573191:
אצלינו בחברה ישנם יותר נשים מגברים. שכרם שווה לשכר הגברים.

ואנחנו מעדיפים נשים. למרבה הצער, לגברים חרדיים רבים מאוד אין מוסר עבודה גבוה במיוחד, והם בטוחים שאם הם יצאו לעבוד, מגיע להם כל הון דעלמא.

אצלנו בחברה יש יותר נשים מגברים. שכרן לא שווה לשכר הגברים!!
ו-כן, הם מעדיפים נשים, כי הן עולות פחות.

• הוסף לסימניות
זה ברור, שהגברים החרדים חושבים שברגע שהם ייצאו לשוק כל העולם החילוני יפול על ברכיו ויתחנן... כי הרי הם ייצאו מעולם הישיבות ובטוח הם גאוני עולם.
אז זהו, שרוב החרדים לא פגשו את החילונים החנונים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 22;573114:
בעולם יש יותר ציירים טובים מציירות טובות ויותר טבחים טובים מטבחיות טובות וכן הלאה וזה נתון שלא ניתן לשינוי.
לא בגלל שנשים פחות מוכשרות, אלא בגלל שגברים משקיעים את כל כולם בעבודה ולנשים יש גם בית.
אז באמת תרדו מהעץ כי זה טבע העולם וזה לא ממש מחמאה לגברים.

נכתב ע"י naamah;573118:
גם לגברים יש בית, ב"ה.
אבל באמת נעצור כאן...

ויכוח ידוע מראש,
ובכ"ז אף אחד עוד לא רשם אז אכתוב אני לשם הפרוטוקול השלם -
לגברים יש גם בית ב"ה,
אבל מטבע העולם שרביט ניהול הבית מתנצח בידי האישה,
במצרים היה ההפך.
אמנם רוח השוויון חדרה לאט לאט לכל מקום,
וכיום גם אברכים נוטלים חלק נכבד בעזרה בבית...
אבל זו תמיד עזרה ולא ניהול,
גבר מטבעו שהוא יוצא לכבוש, החוצה, לעבוד, לעולם.
אישה מטבעה היא בבית.
גם בפסיכולוגיה המודרנית (החילונית!) ידוע שגבר יכול להתנחם מבית בלי הרבה שלום וכד' - בחוץ,
ואישה - זה שובר יותר, כי שם מרכז החוזק שלה.
בהנחה שלא חידשתי הרבה..

נכתב ע"י מי;573133:
ויותר פסיכולוגיות טובות מפסיכולוגים, כי נשים יותר מבינות בנפש.
ויותר מזכירות טובות ממזכירים, כי נשים יודעות לתת שרות.
ויותר נשות שיווק ממשווקים, כי נשים יודעות להתחנחן.
אה, וגם יותר גננות טובות מגננים (בגן ילדים), כי זה מקצוע אמהי...
לא בטוחה שאת צודקת סטטיסטית לגבי פסיכולוגים, מזכירים ואנשי שיווק.
בענין הגננות - אני כבר איתך..

• הוסף לסימניות
אני השבוע רציתי להתקבל למקום עבודה, ואמרו לי שהם מעדיפים אישה כי זה יותר זול

• הוסף לסימניות
תספר איפה, אולי תזכה לעזור לכמה נשים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;573218:
וכיום גם אברכים נוטלים חלק נכבד בעזרה בבית...

בטח! יש היפוך יוצרות בציבור שלנו... הנשים עובדות והבעלים בייבי סיטר, מנקה וכל מה שצריך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;573226:
בטח! יש היפוך יוצרות בציבור שלנו... הנשים עובדות והבעלים בייבי סיטר, מנקה וכל מה שצריך!

מזעזע!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיצג;573237:
מזעזע???

אם הזוג נהנה כך לחיות מה הבעיה בזה?
זה דווקא מראה על שיתוף מלא אצל בני הזוג, כל אחד בא לקראת השני
(כמובן לא כשהאישה יושבת לבעל על הראש כדי שיעשה ואז זה לא בא משיתוף)

• הוסף לסימניות
ומה הבעיה לתולעת בתוך החריין? גם היא מבסוטה! :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאלה;573250:
ומה הבעיה לתולעת בתוך החריין? גם היא מבסוטה! :(
מי אמר שהיא מבסוטה?
ואם היא כן אז מצויין מה רע בזה?

יוסיף דעת יוסיף מכאוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;573247:
(כמובן לא כשהאישה יושבת לבעל על הראש כדי שיעשה ואז זה לא בא משיתוף)
על זה אמרתי מזעזע, ברור שכשהבעל עוזר לאישה כשהיא צריכה עזרה, זה טוב, בריא, חשוב וכו'
אבל לפי מה שהבנתי מהתגובה שעליה הגבתי זה שהיום הנשים יכולות ללכת לעבוד עד 4+ הן מגיעות הביתה הולכות לנוח, קמות ב6:00...
והבעלים צריכים לקחת את הילדים, להעסיק אותם, לנקות את הבית (מיטות, ארוחת בוקר וכו')
וזה מה שנקרא היפוך יוצרות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיצג;573237:
נכון!
אבל זאת המציאות!
ויותר מזעזע אישה שעובדת 9 שעות ביום וגם עושה הכל בבית. בלי עזרה.

• הוסף לסימניות
כשפתחתי את האשכול הייתי בטוח שהוא ירד לתהום הנשיה לאחר מס' שעות, אבל אני רואה שבכל מה שקשור בנוחעם העסק תוסס... 1,460 צפיות... 57 תגובות...
אז כך, התקשרתי למשרדי נוחעם לברר את הטיעון שהועלה כאן ואלו הם הפרטים:
א. המודעה פונה לנשים וגברים כאחד, ונכתבה בלשון נקבה מטעמי ניסוח בלבד
ב.המשכורת המוצעת לתפקיד זה זהה לחלוטין לגברים ולנשים
ג. הדרישה הכללית היא למעצב/ת בכיר בעל/ת שליטה מקצועית בכל תוכנות אדובי לעיצוב כולל ידע נרחב בעיצוב, קומפוזיציה וטיפוגרפיה.‬
ולמיטב ידיעתי נוחעם הוא פרפקציוניסט ברמות על...

• הוסף לסימניות
בכתובה הגבר מתחייב לזון ולפרנס את אשתו. כל המצב שנוצר היום הוא הפוך, אם מכורח המציאות, או מתוך מוסכמויות מקובלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;573118:
גם לגברים יש בית, ב"ה.
אבל באמת נעצור כאן...

באמת לא התכוונתי לעורר דיון בנושא ואני מתנצל בפני פותח האשכול ובפני נוחעם על הסטיה מהנושא המקורי. (אם כי, מצד שני, הדיון הער באשכול עוזר למשוך את תשומת הלב של המועמדות למשרה, אז זה יכול להיות דווקא טוב.)
כל אחד כאן יודע שמדובר במשרה מצויינת אצל מעסיק מדהים. אין ספק שמדובר בהצעת עבודה קוסמת במקום עבודה עם המון פוטנציאל ואתגר.

עכשיו לגבי פער השכר בין גברים לנשים;
אז נכון שגם לגברים יש בית, אבל כמה נקודות:

א. בהרבה מקרים גבר נתפס בעיני מעסיק כעובד שאפשר להפיק ממנו יותר בהשוואה לאישה. אני לא מכיר הרבה נשים שהיו מוכנות/מסוגלות לעבוד 55 שעות בשבוע, אבל אני מכיר גברים שעובדים ככה. תפקידים שמעורבת בהם עבודה בתנאים קשים, פחות מתאימים לנשים והן תהיינה פחות יעילות, זה שיקול של המעסיק. ציינו כבר שנשים, מטבען, נוטות ללדת יותר מגברים (ולהיעדר יותר). כל זה הופך את האישה לעובדת פחות רווחית בעיני מעסיקים מסויימים.
"בזיעת אפך תאכל לחם" -זו הקללה של האיש.

ב. נשים נשואות ואמהות לילדים משלמות על כך מחיר בשוק העבודה. שיעור השתתפותן של אמהות בכח העבודה יורד ככל שעולה מספר הילדים ועולה ככל שעולה גיל הילד הצעיר.
גברים אינם נפגעים מהיותם אבות.
הכנסתן הממוצעת של נשים נשואות בשנת 2007 לא עלתה עם הגיל. בניגוד לכך, הכנסתם הממוצעת של גברים נשואים עלתה עם הגיל יותר מאשר זו של הרווקים וברוב הגילאים גם של הגרושים. כלומר, לנישואין היתה השפעה שלילית על כושר ההשתכרות של נשים, והשפעה חיובית על כושר ההשתכרות של גברים.
"בצער תלדי בנים" -זו הקללה של האישה.

ג. נתון נוסף שאולי קשור לקודמים: רק 10% מבעלי תפקידי ניהול בתעשייה הן נשים, בעוד שהן מהוות כ-30% מכלל העובדים בתעשייה. אגב, גם אותן נשים, הן מנהלות בדרגים הנמוכים ובדרגי הביניים בלבד. האם זה בגלל שמעסיקים מסתייגים משיבוץ נשים בתפקידים ניהוליים, או שמא בגלל סיבות הקשורות בנשים עצמן, אני לא מתיימר לקבוע, אבל אלו הנתונים.

לדעתי יש לאפליה על רקע מגדרי, שורשים תרבותיים, -שובייניסטיים אם תרצו, אבל חלק מהגורמים למצב הן דווקא נסיבות טבעיות ואובייקטיביות שעומדות בלב העניין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה