תמיד יש פעם ראשונה ... לא???

• הוסף לסימניות
אני יוצאת מחר בעז"ה
לצלם בחוף ים פעם ראשונה
והייתי מאוד רוצה לקבל קצת טיפים
מה כדאי לי לשים לב ובאיזה שעות הכי ממולץ לי לצלם
תודה מראש לעוזרים!!!

• הוסף לסימניות
העיקר שתשארי גם לזמן השקיעה...

• הוסף לסימניות
טיפ הכי בסיסי אך נראלי הכי חשוב:
שימי לב מה את כצלמת תראי אשר ב"א אחר לא היה שם לב לזה.
ז"א לא לצלם את הים כפי שרואים אותו אלא עם חיתוך מעניין וכו' כך בעניין שקיעה, גלים ועוד...
שוב: בסיסי מאוד אך חשוב מאוד..
כמובן מחכים פה לתוצאות..
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
1. או מוקדם בבוקר או לקראת שקיעה
בהנחה שזה יהיה יותר שקיעה מזריחה:
2. תכנני איך את מאזנת את התאורה האחורית החזקה של השמש, פלאש או רפלקטור.
אם פלאש - תצטרכי עוצמה חזקה, ודאי אם את הולכת לרכך את הפלאש באמצעים שיחלישו את עוצמתו. לפעמים אני מצלם מול שמש עם שלושה פלאשים חשופים (...)
3. רפלקטור - מומלץ (גם) רפלקטור מוזהב לאיזון צבע הרקע.
4. בחוף הים יש רוח חזקה, את צריכה מישהו שיחזיק את האקססוריז, עמוד עם מטריה/רפלקטור יעוף מהר מאוד (אלא אם שמת עליו משקולת רצינית, לא פרקטי) קחי בחשבון שמטריות עדינות עלולות להיהרס מהרוח בכל מקרה.
5. גלי הים מעלים לאויר רסס של מי ים מלוחים, זה לא ממש בריא למצלמה, תשקלי לשים פילטר על העדשה שאותו תוכלי לנגב שוב ושוב ללא דאגה (תזהרי מפליירים שהפילטר עלול לתפוס על הדרך). את הציוד תרכיבי ותכווני כבר בבית, תשתדלי לחשוף את המצלמה לאויר כמה שפחות, ובסיום הצילומים לנגב אותה בעדינות עם מגבון (לא נוטף!)
6. זהירות מהחול! גרגר אחד עלול לעשות צרות אם הוא נכנס למקומות מסוימים בציוד.

• הוסף לסימניות
כשאני נוסעת לצילום בים אני לוקחת עגלת ילדים פשוטה כדי להניח עליה את תיק הצילום, בקבוק שתיה, וכל מיני דברים שלא עומדים בזכות עצמם.
גם ככה הכל נהיה עם חול- אז עדיף למזער את הנזק

• הוסף לסימניות
שימי לב לקו אופק ישר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה