קורונה תמלול הראיון המטלטל שלא ישאיר אתכם אדישים, ויוציא לכם את החשק להדבקה מכוונת ול'חסינות עדר'

• הוסף לסימניות
לא אמרתי
אני נפגשת עם אנשים, הלכתי לחתונות כשהיו.
אבל תמיד עם מסכה, היא לא ירדה מהפנים שלי
ואני רואה אנשים שמזלזלים בהכל, ומרימים עליך עין מתפלאת "מגזימה , מה את עם מסכה?"
והייתה כבר מי שאמרה לי :"מבחינתי אין קורונה"
ומכירה משהיא שחלתה ולא טרחה לעדכן אף אחת שהיא חולה, נדבקו ממנה משפחות שלמות בגלל החוסר אחריות.
אז יש אנשים, שמה לעשות, צריך להפחיד אותם
לא מדברת על המזלזלים.
מדברת עלי, עלייך, על המשפחה שלי, ששומרים ממש.
אבל בכנות, גם אם שומרים לגמרי, לא ברור שנידבק בזה?
זה הרי הסוף היחידי האופציונאלי לנגיף הזה, לא?

• הוסף לסימניות
לא היה לי כח מלכתחילה לעבור על כל התמלול
ועכשיו אחרי התגובות בוודאי שלא באה לי לקרוא
אבל דבר אחד בטוח
הוועדה שהקים בנט, נובע מפולטיקה
אין שום ספק בזה
אז חבל לקרוא את הפוסט

• הוסף לסימניות
לא אמרתי
אני נפגשת עם אנשים, הלכתי לחתונות כשהיו.
אבל תמיד עם מסכה, היא לא ירדה מהפנים שלי
ואני רואה אנשים שמזלזלים בהכל, ומרימים עליך עין מתפלאת "מגזימה , מה את עם מסכה?"
והייתה כבר מי שאמרה לי :"מבחינתי אין קורונה"
ומכירה משהיא שחלתה ולא טרחה לעדכן אף אחת שהיא חולה, נדבקו ממנה משפחות שלמות בגלל החוסר אחריות.
אז יש אנשים, שמה לעשות, צריך להפחיד אותם
מצאתי את החברה שלך
בלתק
עוד אחד שנשכר תמורת כמה שלמונים להעלות כתבה שתפחיד הלאה את הציבור...
אנחנו לא מפגרים... כשחילקו את השכל גם היינו בתור!

• הוסף לסימניות
לא מדברת על המזלזלים.
אבל מהראיון הזה זה נראה שהסוף הזה ממש ממש מפחיד.
ומי יודע לאן עוד ישליך עלינו :( ומה יהיה הגרורות שלו.

אני גם נזהרת מאד לא להדבק, עושה ככל יכולתי .
אבל הנגיף הזה יכול להגיע אלי גם מחודו של מחט.

• הוסף לסימניות
לא מדברת על המזלזלים.
לא בטוח.
חיסון העדר לא נראה באופק, בינתיים נדבקו פחות מ2% לפי החישוב שלי
עד שכולם ידבקו יעברו 20 שנה בקצב הזה ועד אז יכולים לקרות הרבה דברים

• הוסף לסימניות
לדעתי היא התכוונה לזה שהתראיין ולא לזה שטרח לתמלל את הראיון לטובת חסרי הסבלנות שבינינו.
עד כמה שידוע לי, רוב האנשים שמתראיינים לתחנות תקשורת, כולל שרים וחברי כנסת, עושים זאת בחינם.

• הוסף לסימניות
לא בטוח.
חיסון העדר לא נראה באופק, בינתיים נדבקו פחות מ2% לפי החישוב שלי
עד שכולם ידבקו יעברו 20 שנה בקצב הזה ועד אז יכולים לקרות הרבה דברים
בוא תחשבן במגזר החרדי נקח את בני ברק כדוגמא
בבני ברק יש 12500 אלף מאומתים בערך מההתחלה שזה אומר 7%תוסיף שבממוצע על כל חולה מאומת יש אחד לא מאומת יוצא 14%(גם מתוך אלה שבדקים כי הם ללא תסמינים בכלל או כי הבדיקה יצא שגויה)ועל זהmתוסיף את הקהילות שלא נבדקות ורובם ככולם היו חולים שזה עוד 10% בערך יוצא ש25% מהמגזר החרדי עבר את הקורונה

• הוסף לסימניות
בניגוע לחיסון עדר יש פה דברים מאוד מענינים של ד"ר מייק ריאן (מנהל חטיבת החירום של ארגון הבריאות העולמי)
תרגום קצר ומתמצת:
א. אנחנו בכלל לא קרובים לחסינות עדר
ב. רק לכ 10% מאוכלוסית העולם יש נוגדנים, לא ידוע מידת ההגנה שאותם נוגדנים נותנים ולכמה זמן הם מחזיקים מעמד
ג. גם כשיהיה חיסון אי אפשר לדעת האם הוא יהיה אפקטיבי לאוכלוסיות רבות
חיסון עדר למחלות אחרות הוא כאשר ל 70% מהאוכלוסיה יש נוגדנים לוירוס. ישנם הערכות מקילות יותר שמדברות על 50% מהאוכלוסיה.
המתנה לחיסון עדר אינה פתרון כיוון שהיא יכולה לקחת שנים ארוכות ולעלות במחיר דמים של מליוני הרוגים.
The only solution is implementing all known-to-be-effective strategies — like testing, contact-tracing, isolating, mask-wearing, and physical-distancing — while continuing to collaborate globally on therapy and vaccine development.
"It's about getting all of these tools to scale," Aylward said, "so that we can actually tackle this thing properly and get back to the new normal we need to keep our societies functioning and our economies open and our health system safe."
תרגום לא מקצועי - הפתרון היחיד זה להשתמש באסטרטגיות ידועות - בדיקות, מעקב אחר שרשרת ההדבקה, בידוד, לבישת מסכה ושמירת מרחק פיזי. תוך מאמץ עולמי במציאת תרופה וחיסון.
הכל יורד לזה שנוכל להתרגל ל"נורמלי החדש" כדי לשמור על תפקוד האוכלוסיה והמשק פתוח ופונקציונליות של המערכת הרפואית.

• הוסף לסימניות
למה מיאש?
יש פה מציאות חדשה, עולם חדש.
יש פה כמה כללים שאם מקפידים עליהם החיים חוזרים ל"רגיל חדש".
כמו בכל התמורות העולמיות ששינו סידרי עולם.
אלה שנלחמו בתמורות נשארו מאחור (עם המרירות והחמיצות)
ואלה שהתגמשו ולמדו לחיות בעולם החדש שנוצר התרוממו.

• הוסף לסימניות
אולי הם לא מקבלים על זה כסף אבל ברור שהם מרוויחים מזה. הם לא היו עושים את זה באמת בחינם.
מכירים את הסיפור של שכם בן חמור?
כל שכם נזדעקו לעשות ברית על אף הכאבים,והעיקר כדי להציל כביכול את כלכלת שכם,
שכם בן חמור התראיין בכל מקום שהברית תגרום לשותפות עסקית ריווחית עם היהודים.
והאמת-כל הסיפור הזה,היה מטרת כיסוי ליצרים שלו להתחתן עם הילדה...
אז ברורררר שאנחנו נשמרים,וברור שלכל אדם יש אינטרסים משונים,אבל תפסיקו להאמין לכל פסימי וחרדתי.
סביר מאוד להניח שרובין גם מתנגד חיסונים מושבע,ושאר מרעין בישין.

• הוסף לסימניות
מה רגיל חדש?
בידודים על ימין ועל שמאל?
סגרים, פיטורין, מה?
זו לא שגרה!
הפתרון היחיד זה להשתמש באסטרטגיות ידועות - בדיקות, מעקב אחר שרשרת ההדבקה, בידוד, לבישת מסכה ושמירת מרחק פיזי. תוך מאמץ עולמי במציאת תרופה וחיסון.

• הוסף לסימניות
אולי הם לא מקבלים על זה כסף אבל ברור שהם מרוויחים מזה. הם לא היו עושים את זה באמת בחינם.
לא חייב כסף, מספיק טובות הנאה, רווחים אפלים או גלויים
התחום הזה מסריח נורא....
מידעה עגומה!

• הוסף לסימניות
@yonatanr יישר כח.
אני לא מהאנשים שמגיעים עם דעות קדומות, ומדחיקים בכח כל טענה נגדית, גם אם זה כרוך בקונספירציות מופרכות.
ובהחלט הדברים משכנעים, ומתבססים על נתונים ועובדות.

דבר אחד אני לא מבין, האם תמו חכמים בישראל? האם הסגר מעוור את עיניהם?
מדוע המחקרים על הסיכון שבסוכר והשומן הרווי או העישון מתנוססים מעל כל במה,
ההסברה מסיבית, וההרתעה אפקטיבית,
והבחירה ביד כל אחד ואחד להחליט אם הוא לוקח את הסיכון לעצמו,
ואם הוא מעיר לחבירו שמעשן על ידו.

ורק כשזה מגיע לקורונה, ההסברה נעלמת, והכפיה חוגגת.
מדוע מאמרים ומחקרים מעין אלו לא מופצים על ידי הרשויות?
נראה לי שזה היה עוזר יותר מכל רמזור או סגר.

• הוסף לסימניות
בנוסף למערכת ההפחדה של רובין וחבר מרעיו
חלק גדול של הנפטרים לא נפטרו מקורונה אלא אולי עם קורונה - מידיעה ברורה
סיפר לי סוכן חילוני שפגש ערבי שאמא שלו מתה (מחלת הסרטן) לפני כחודש הרופא שאל אותו האם הוא מוכן שיכתבו שסיבת הפטירה היא קורונה אז הוא שאל את הרופא מה זה יתן לי ענה לו אתם תקבלו כסף ע"ז אם תתנו שיכתבו קורונה וכך היה. יש לי עוד כמה סיפורים אחד לדוגמא מספיק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה