עזרה תמ"ת עזרה בהגשת בקשה לדרגה-שנה ראשונה

• הוסף לסימניות
מחפשת מישי שמבינ.ה בכל התהליך של קבלת דרגה מהתמ"ת
זה שנה ראשונה שלי
אשמח לעזרה אפילו בתשלום, רוצה לסיים עם זה מהר.
תודה
6519544 בגימייל

• הוסף לסימניות
תכל'ס
מישו יכול לעזור?
אף אחד עדיין לא יודע איזה מסמכים נדרשים
אבל פה את יכולה לנסות לבדוק איזה מסמכים את צריכה
רק קחי בחשבון שאפשר רק לשנה שעברה ואולי להשנה זה כבר לא יהיה רלוונטי

• הוסף לסימניות
בד"כ צריך:
צילום ת"ז כולל ספח בו מופיע הילד
לשכיר 3 תלושים רצופים משנה קודמת בד"כ מחודשים אוקטובר עד פברואר, או משהו כזה.
אם חזרו מחל"ד צריך אישור חזרה מחל"ד מהמעסיק.
לאברך אישור לימודים מהכולל + תצהיר הורה לומד.

אבל את כל אלו אין טעם להכין לפני שמפורסמים מבחני התמיכה, גם בגלל שהדרישות יכולות להשתנות, וגם בגלל שאת כל האישורים את צריכה בפורמט של שנת תשפ"ב, ולא תשפ"א.(וזה עדיין לא התפרסם)

• הוסף לסימניות
האם זה נכון שילדים שהיו רשומים שנה שעברה במשפחתון-
מקבלים אוטומט דרגה לחודשים 9+10?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

קחו כמה דקות לקריאה, אולי גם אתם תגלו שאתם זכאים להחזר של אלפי שקלים.

כמו רוב ההורים לילדים במעונות יום, גם אני התחלתי את הסיוט של הגשת בקשה להנחה במעונות. זה התחיל ביום הראשון שבו המערכת נפתחה, והמשיך בשעות אינסופיות של המתנה בטלפון, בגלל קבלת דרגה לא נכונה. כל מסע הייסורים הזה היה למען מטרה אחת: לקבל את ההנחה במעון יום לילדיי, שאני, כמו רבים אחרים, זכאי לה, אבל נראה שגורלנו הוא לסבול בדרך.

המסע התחיל בצורה הרגילה. אני, כהורה שכיר-עצמאי, מילאתי את כל הטפסים במחשבה שאהיה זכאי לדרגה 4, כפי שמגיע לי על פי החישוב המדויק. אלא שבמקום זאת, הוענקה לי "דרגה 8" מפוארת, בלי שום הסבר. תגובת המערכת? אפס. כנראה שבמשרד העבודה, החלק שאחראי על ההנחות במעונות מתגמל עובדים על שתיקה ועל אי-מענה לטלפון, ולא על מתן תשובות.
בתחילה, כמו כל הורה תמים, ניסיתי את הדרך ה"רגילה". ערעור אחר ערעור, שעות על גבי שעות של המתנה בטלפון, שם נדרשתי לפתח סבלנות של פיל. לאחר שהבנתי שאיבדתי תקווה לדבר עם בן אנוש, או לקבל יחס כבן אנוש החלטתי לנקוט בצעד ייאוש: פניתי למבקר המדינה.

וכאן הופתעתי לטובה, לאחר כמה זמן עורכת דין ממשרד מבקר המדינה חזרה אליי, והחליטה להתייחס לסיפור ברצינות. אחרי בדיקה מעמיקה של הנתונים, היא חשפה את הבעיה: שטח אפור בנספח 10, הטופס המיועד לעצמאים. התברר שהניסוח הלא ברור "סך כל החייבים במס" גרם לחשבים במשרד העבודה לבצע טעות חישוב פטאלית.

המערכת החשיבה את תלושי השכר שלי כשכיר כהכנסה נפרדת, ואת נספח 10 כהכנסה נוספת, וכך חישבה את הכנסותיי כפול מהאמת. הפתרון? פשוט, אך נסתר: היה צריך לפרט בבירור בטופס את ההכנסה כשכיר ואת ההכנסה כעצמאי, למרות שהטופס אינו מורה לעשות זאת, ואף נראה שאינו מאפשר זאת.

הסיפור הסתיים בניצחון מתוק: הדרגה תוקנה, וקיבלתי החזר כספי של אלפי שקלים. הניצחון הזה הגיע ביום האחרון של שנת הלימודים, כן נכון כמעט שנה של מרדף, אבל בסופו של דבר, זה הוכיח שמי שמתעקש מולם אם הוא צודק – בסוף הוא ינצח. נאמר לי ממשרד מבקר המדינה שזו בעיה חדשה שעלתה במשרד העבודה, וייתכן שהיא משפיעה על הורים רבים אחרים.

לכן, אני ממליץ בחום לכל מי שמילא את נספח 10 לבדוק היטב את החישוב. וודאו שלא חישבו לכם את ההכנסות כשכיר בנפרד מחישוב נספח 10. אם אתם רואים שיש כפל בחישוב – אל תתייאשו. פשוט הגישו מחדש את טופס 10, אך הפעם פרטו בבירור כמה הייתה ההכנסה מהעסק וכמה ההכנסה כשכיר. העלו את הטופס המתוקן ל"עדכונט" יחד עם מכתב הסבר על הבעיה, ובקשו לתקן את הדרגה.

ברוב המקרים, אם הבעיה היא בחישוב, התהליך אמור להיות מהיר יחסית. ייתכן ותראו את הדרגה המגיעה לכם תוך כמה ימים, ותוכלו לקבל את ההחזר הכספי המגיע לכם.
מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
אשמח לכל מידע בנושא
  • עצוב
Reactions: לי@.ס1 //
0 תגובות
מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
אשמח לכל מידע בנושא
  • תודה
Reactions: SUPERWOMAN1001 //
2 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה