תנועה לא רצונית

• הוסף לסימניות
בזמן האחרון (כשבוע) הבן שלי התחיל לעשות תנועה מהירה עם הלשון של הוצאה החוצה והכנסה המון פעמים. שבוע שעבר שאלתי אותו הוא אמר שמגרד לו בלשון.... אבל לדעתי הוא אפילו לא שם לב לזה בכלל,
האם זו יכולה להיות בעיה אמיתית או תופעה חולפת שתעבור מאליה?

• הוסף לסימניות
נשמע "טיקים", במקרה כזה לא להתיחס.

יכול להיות שזה התחיל באמת מגרד ואחרי שהוא ראה התיחסות הוא המשיך עם זה וזה נשאר.

אל תתיחסי זה יעבור.

• הוסף לסימניות
טיקים זו לא בעיה אמיתית?
ואגב, לא אמרתי לו מילה על זה כל השבוע. רק עקבתי לבדוק אם זה ממשיך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1199418:
טיקים זו לא בעיה אמיתית?
ח"ו, לא אמרתי שלא.

נכתב ע"י תמי1;1199418:
רק עקבתי לבדוק אם זה ממשיך.

הם קולטים את זה יופי.
הם מרגישים מה מטריד אותנו באמת.

תנסי להתעלם מזה גם בראש.
טיקים זה דבר שעובר בזמן שלא שמים לב.

בכל אופן, אני אישית, כן הייתי לוקחת אותו לרופא לראות שאולי אין לו שם באמת משהו רפואי, אולי איזה פצע או משהו.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה בענין.
אבל אני יודעת שהבת שלי היתה עושה תנועה מסויימת באף (בגיל 6-7)
היא אמרה שמשהו מציק לה שם. זה נמשך המון המון זמן ולא אמרתי כלום אבל אחרי כמה חודשים הערתי את תשומת ליבה בעדינות רבה מאוד ועמדנו מול המראה והיא ראתה את זה.ולאט לאט היא הפסיקה.

שוב, אני לא אומרת שזו הדרך, וגם אני פחדתי מאוד לעשות זאת, ואמרתי לה שאם היא לא מצליחה להפסיק אז לא נורא ולא ממש שמים לזה לב וכו'.. אבל לפעמים זה לא תיק ולא כלום אלא חוסר תשומת לב והרגל שנכנס בטעות.
מצד שני אם זה משהו נוירולוגי צריך להתנהג ברגישות גדולה מאוד. ולנסות לטפל.

• הוסף לסימניות
אני בטוחה שלדבר על זה, זה הכי גרוע. השאלה כמה זמן לחכות אולי זה יעבור מעצמו, ומתי להחליט שצריך לבדוק את הנושא,
אצל מי בודקים בעצם?

• הוסף לסימניות
גם בגן/בכיתה הוא עושה את זה?

הייתי שואלת רופא ילדים. בתור התחלה.

• הוסף לסימניות
מניסיון,
הרבה מגע, ליטוף וחיבוק
והתנועות נעלמות תוך ימים ספורים. (גם כאלו שהיו פעילות תקופה ארוכה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה