דרוש מידע תנו בבקשה רעיונות למשחקים שיסקו בן שנתיים

• הוסף לסימניות
בלי עזרה של אחים גדולים (בכור..)
יש לו דופלו ומגנטים
בובה ועגלה, בימבה ובימבה ג'וק,
דפים וטושים ומדבקות,
פזלים, מכוניות וחרוזים..

הוא כמעט ואינו משחק לבד
ואם כבר קרה, זה לזמן ממש מועט!

כה אני כבר יכולה לשבת איתו??
לא שורדת את זה כל יום מ1 ועד 6..
ולא תמיד יש כוח לרדת לגינה
ולפעמים רוצים לעשות קצת דברים בצהוריים....

אז מה עושים???

• הוסף לסימניות
אם כל מה שפירטת פה לא מעסיק אותו כי אם לדקות בודדות,
זאת אומרת, שהבעיה היא לא אפשרויות התעסוקה, שהן מגוונות ורבות
אלא האופי הספציפי של הילד שזקוק לחברה ולא רק לתעסוקה.
זה פשוט ענין של אופי ולפי דעתי לא ממש קשור לעובדת היותו בכור.
אצלי הבכורה ידעה להעסיק את עצמה לבד במשך שעות והבאים בתור אחריה ממש לא הלכו בעקבותיה...

אולי תנסי להרגיל אותו בהדרגה לפסקי זמן קצרים שבהם הוא ישחק לבד, ולאט לאט הם ילכו ויתארכו.
תסבירי לו שאת עושה משהו מסוים ובזמן הזה הוא משחק לבד, ואחר כך תשחקו ביחד.
ילד בגיל הזה כבר יכול להבין.

אפשר גם להביא בייביסיטר, ילדה או נערה עם גישה טובה לילדים שתשחק איתו.

• הוסף לסימניות
בן שנתיים להתעסק לבד בכל מה שציינת כאן... זה באמת נדיר. תרגישי בנוח, הוא בכור וזה נורמאלי שהוא רוצה חברתך.
מה שכן, תנסי להעסיק אותו בדברים שאת עושה. תני לו שרפרף ושיסתכל איך את מכינה אוכל, כשאת שוטפת כלים תני לו ספוג וכלי לא שביר, קצת מים, סבון בהשגחה- זה יעסיק אותו יופי.
למלא מכונת כביסה זה אחלה תעסוקה.
מקלחות ארוכות עם נטלות וקערה זה תענוג צרוף. רק החיסרון שאת חייבת להיות לידו.
מדבקות- תדביקי לו על הידיים, השרוולים, האף המצח... ותראי לו איך מוציאים ומדביקים בדף, זה יותר מאתגר ומעניין מאשר סתם לקחת מהדף מדבקות ולהדביק בדף אחר.
יש בני שנתיים שיכולים לשבת על מכוניות שעות. לסדר אותם בחניה, ואחר כך בפקק, ואז בערימה... ואם יש כביש שבונים ומגלשות למכוניות זה בכלל מעניין, אבל זה טיפוסים של ילדים, בני לא כל כך התעסק עם מכוניות, העדיף כדור ובימבה כיף בטיסה ברחבי הבית... לעומת הבנידודים שיכלו להיות שעות על כמה מכוניות.

• הוסף לסימניות
תודה לעונים!
אז איזה משחק מתאים לבן שנתיים?
עדיף משחק קופסה מעשיר..

• הוסף לסימניות
אמא שלי תמיד מעסיקה את הנכדים בגיל הזה שכל הזמן מחפשים מה לעשות ולא מענין אותם ספרים ומשחקים רגילים, במשחק מאולתר ופשוט אבל לוקח להם הרבה זמן עד שזה נמאס להם...
בקבוק שתיה גדול ריק ובתוכו המון קשים/כפיות חד פעמי וכד'.. הם ממלאים ומרוקנים שעות...
ובגן של הבן שלי (שנתיים) ראיתי גם משהו חמוד על אותו רעיון. קופסת מטרנה עם חור עגול במכסה ומלא פונפונים שהילד מכניס אותם להנאתו... (הפונפון אמור להיכנס בדחיפה קלה לקופסא לא מידי בקלות) ואותו דבר עם מקלות ארטיק וכמובן שהחור בהתאם לגודל ...גם מעסיק וגם מפתח את המוטוריקה עדינה.
הבן לי גם בן שנתיים ודוקא בניקיונות הוא הכי נהנה כל מקום שניקיתי הוא רץ אחרי ועזר לי לנקות
את הגדולים יותר היה לי יותר להעסיק כי לנקות למי יש כח והוא הפצפון נהנה מכל שניה... אז ביקשתי ממנו להרים לי דברים ולזרוק לפח הוא שמח לעשות ואני למדתי עוד שיטת תעסוקה לגיל הזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה