תנו טיפים לזרוק...

• הוסף לסימניות
יש אנשים שמחכים לתקופת הפסח כי הם אוהבים להשליך לפח דברים מיותרים!!
ויש אנשים שלא מסוגלים להתפטר מחפצים גם אם הם מיותרים, לא יעזור להם טיפים וכללים...

• הוסף לסימניות
מישהו כתב לי:יש 3 סוגי אנשים בעולם, אלו שטובים בחשבון ואלו שלא.
ומי שלא מזהה את הבאג במשפט הזה הוא כנראה מהסוג השלישי שלא נלקח בחשבון.
ואני מוכרת את המשפט הזה כי העולם לא מתחלק לשתיים. יש המון גווני בינים, ואני אחד מהם עם חפצי הרבים שרוצים כבר להתפטר ממני...

• הוסף לסימניות
אני טיפוס אגרן.משנה לשנה אני זורקת קצת יותר אבל עדיין שומרת מידי הרבה.
השנה החלטתי שמה שלא מספיק מעניין בשביל שפעם בשנה כשאני מנקה לפסח אבזבז זמן בלדפדף בו לא שווה שמירה וככה לראשונה בחיים זרקתי ערימות מבחנים מבית הספר העממי ועד סוף לימודי.

• הוסף לסימניות
משהו שלי עזר יותר מכל דבר אחר (למרות שאף פעם לא היה לי קושי גדול בענין)
שמעתי בהרצאה של הרבנית ימימה מזרחי שהיא מביאה בשם האר"י הקדוש שכל חפץ שיש בבית זקוק לחיות, אם משתמשים בו הוא מקבל חיות מעצם השימוש, ואם לא אז הוא לוקח ממי שגר בבית חיות, ולכן הרבה פעמים אנשים שמחזיקים דברים ששנים לא משתמשים בהם, הם מאוד עייפים וחלשים, כי החפצים לוקחים מהם את החיות.
אז תזרקו ותתחילו לחיות:):)

• הוסף לסימניות
לי עזר מאד ביקור בביתה של אספנית כפייתית. הגעתי אליה אחר שפרסמה בעיתון שברצונה למכור ספה. כבר מבחוץ הבית עורר רושם חשוד - קוטג' תלת מפלסי, שהחצר שלו היתה עמוסת חפצים. בבית הענק, בלי גוזמה, בקושי היה מקום לנוע. לא היתה שם ספה אחת, כי אם שנמונה, שונות! צמודות זו אל זו ופונות גב אל גב. זו רק דוגמה אחת לשלל החפצים שגדשו את הבית בלי כל צורך.

בקיצור, נכנסתי לכזו טראומה, ומאז התפתחה חיבתי להשלכת חפצים מיותרים, פן אדמה לאותה אישה ולו במעט.

• הוסף לסימניות
יש לי חברה שמאוד קשה לה לזרוק.
היא אוגרת כמויות אדירות.
עד שבסוף החלטתי , ממש למענה, הרבה דברים שהיא מתלבטת אם לשמור או לא, אני אומרת לה שבשבילי זה שימושי, ושתעביר אלי(אצלה זה בטח לא יזרק) וכשזה עובר אלי, עוד בדרך הביתה זה מגיע לפח.

זה ההסכם הלא כתוב שלנו....

אבל בכל מיקרה, כל מי שקשה לה לזרוק, אני מוכנה לבוא לזרוק לה.
(בתשלום כמובן... כי בקצב הזה לא אספיק לנקות לפסח... אני צריכה עוזרת....)

• הוסף לסימניות
זה כזה כיף לזרוק ולפנות מקום בבית...
ההמלצה שלי דומה למה שכתבו כאן אפשר למסור את הדברים הלא שימושים שכואב הלב לזרוק.
אם אף אחד לא רוצה באמת אפשר לזרוק... :)
אצלנו גם מהצד שלי וגם מהצד של בעלי יש מישהו עם "מוזיאון" בבית... כך שיותר קל לנו אבל בתור אגרנית לשעבר עדיין קשה לי לזרוק מחברות יהדות עם שיעורים מדהימים (מתי אקרא אותם?? אולי בפנסיה) מבחנים שונים, מכתבים, תוכניות מיוחדוות (אולי פעם אהיה מורה...) אבל משנה לשנה אני תופסת אומץ וזורקת עוד קצת... כנראה הבית הקטן מחייב... אבל כל התיקי עבודות לדורותיהם (מלימודי אמנות/ ציור/ גרפיקה/ גרפיקה מתקדמת...) עדיין תופסים נתח נכבד... מקווה שבשנים הקרובות אספר לכם שהצלחתי להתפטר גם מהם...:)

• הוסף לסימניות
אספנית אחת השתכנעה כבר לזרוק אז היא אומרת: אחרי כ"כ הרבה שנים שאני שומרת את זה, חבל לי לזרוק...

• הוסף לסימניות
1. משפט חמוד לענין דיאטה שהיתה אומרת דודה מבוגרת:
"פעם היה חבל לזרוק בחוץ היום חבל לזרוק בפנים..!

2. תתחילו לזרוק ותגלו כמה הרבה מקום התפנה בלב שלכם (ובודאי גם בבית) מנוסטלגיות נחמדות אבל מיותרות, שלא מוסיפות שום דבר בחיים.

• הוסף לסימניות
..

אופס,טעות:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה