תנו לי ביקורת תנו לי ביקורת למשהו קצת שונה מצילומי ילדים ו-NB

• הוסף לסימניות
מהפגנות הדרוזים בקיאה לעזרה לאחיהם שבסוריה
זה אומנם נראה כמו חמאס או משהו בסגנון אבל זה
תמונות של הפגנה כאן בישראל ! ! !
באחד מכבישי הצפון אז תנו חוות דעת כי אני מחכה להםםםם

קבצים מצורפים

• IMG_2775.JPG
    IMG_2775.JPG
    2.9 MB · צפיות: 31
  • IMG_2789.JPG
    IMG_2789.JPG
    2.1 MB · צפיות: 35
  • IMG_2788.JPG
    IMG_2788.JPG
    2.8 MB · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
תמונות אווירה נחמדות אבל חסרה חדות וקומפוזיציה.
קודם כל תודה (y) על התגובה אני תמיד רוצה ולומד להשתפר
לגבי הקומפוזיציה אתה מדבר רק על התמונה עם האפנוע או על שלושת התמונות ??

• הוסף לסימניות
לגבי הקומפוזיציה אתה מדבר רק על התמונה עם האפנוע או על שלושת התמונות ??
דווקא זו עם האופנוע היא היותר טובה מכולם, גם מבחינת החדות ובוודאי מבחינת הקומפוזיציה. לקומפוזיציה יש כללים ולפעמים צריך ״לשבור״ אותם אבל רק אם התמונה שחורגת מהכללים מצדיקה את זה. בתמונה של האופנוע ה״נכון״ היה להעמיד אותו בצד שמאל של הפריים כדי ״לתת״ לאופנוע ״מקום״ לזוז אליו (משמאל לימין) זה שחרגת מהכלל ושמת את האופנוע בשליש הימני של התמונה עשה אותה שונה וטוב שכך. לגבי צילום הדמויות לא ״חותכים״ אנשים בגובה הבירכיים והחגורה, זה פשוט לא מחמיא, או שמביאים את כל הדמות מכף רגל ועד ראש ובמקרה זה עד סוף הדגל או שחותכים בגובה מרכז החזה וגם אז לא חותכים את הדגל.
לגבי החדות אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי.

• הוסף לסימניות
דווקא זו עם האופנוע היא היותר טובה מכולם, גם מבחינת החדות ובוודאי מבחינת הקומפוזיציה. לקומפוזיציה יש כללים ולפעמים צריך ״לשבור״ אותם אבל רק אם התמונה שחורגת מהכללים מצדיקה את זה. בתמונה של האופנוע ה״נכון״ היה להעמיד אותו בצד שמאל של הפריים כדי ״לתת״ לאופנוע ״מקום״ לזוז אליו (משמאל לימין) זה שחרגת מהכלל ושמת את האופנוע בשליש הימני של התמונה עשה אותה שונה וטוב שכך. לגבי צילום הדמויות לא ״חותכים״ אנשים בגובה הבירכיים והחגורה, זה פשוט לא מחמיא, או שמביאים את כל הדמות מכף רגל ועד ראש ובמקרה זה עד סוף הדגל או שחותכים בגובה מרכז החזה וגם אז לא חותכים את הדגל.
לגבי החדות אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי.
תודה על כל מילה

• הוסף לסימניות
להבא קודם כל תעלה תריס ל1/125-1/160-1/200
איזו (ISO) בהתאם..
כשמצלמים על אוטומאט זו התוצאה. תעבוד ידני. תמיד.
[תלמד על תהליכי הגומלין שבין אסא-תריס-צמצם...]

• הוסף לסימניות
כשמצלמים על אוטומאט זו התוצאה. תעבוד ידני. תמיד.
ממש לא נכון. אפשר לעבוד על מצב של עדיפות למהירות, במקרים כאלה, או לצמצם בצילומי נוף. עבודה על מצב ידני למשהו שלא שולט היטב ברזי העניין תמיד תביא לתוצאה הרבה פחות טובה.

• הוסף לסימניות
עדיפות צמצם או תריס כבר נחשבת לצילום מאוד קרוב לידני בעיני...
דברתי על אוטומאט מוחלט. בעיקר בלילה. שהמצלמה פותחת תריס (כדי שיהיה יותר אור) כשצריך הקפאה..
מי שלא מכיר את תהליכי הגומלין שילמד אותם.. זה מאוד בסיסי ולא קשה מידי להבנה. מומלץ.

• הוסף לסימניות
בקצרה ממש, בלילה ההגדרות האוטומטיות של המצלמה מאד מתקשות בבחירת הכמויות הנכונות של משולש החשיפה, פשוט תחפש בתור התחלה בגלגלת של המצלמה את מצב TV, זה קובע כמה זמן העדשה תיפתח כדי לצלם, תבחר במהירות של 1/200 או יותר (300 וכו'), המצלמה תעשה את השאר באופן אוטומטי.
זה בעצם יצלם במהירות של 1 חלקי 200 של שניה אחת, וככה התמונה תהיה קפואה ולא מטושטשת.
(כנ"ל גם בצילום של דברים שזזים מהר, גם ביום צריך להעלות את המהירות וככה יהיה חד)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דברתי על אוטומאט מוחלט. בעיקר בלילה. שהמצלמה פותחת תריס (כדי שיהיה יותר אור) כשצריך הקפאה..
מי שלא מכיר את תהליכי הגומלין שילמד אותם.. זה מאוד בסיסי ולא קשה מידי להבנה. מומלץ.
איפה אני יכול ללמוד את זה בקלות??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני עם נטפרי ואני לא מצליח להתחבר
כי הזיהוי שהם דורשים מטושטש יש מה לעשות??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מי שלא מכיר את תהליכי הגומלין שילמד אותם.. זה מאוד בסיסי ולא קשה מידי להבנה.
יש מישהו שמעביר שיעורים פרטיים בענין?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה