כללי תעודת מעצב, עד כמה זה הכרחי?

• הוסף לסימניות
לאחרונה יצא לי לשבת עם כמה מעצבים ודיברנו על הענין הזה שעד כמה נצרך להיות היום מעצב עם תעודה (כתור אחד שעדיין אין לו תעודה ודי מצליח בתחום).
לדיונכם;):

• הוסף לסימניות
מה זה עוזר? עיצוב זה אמנם דבר שלומדים אותו אבל קשור הרבה לטעם טוב, כשרון, והמון תרגול והשקעה. גם מי שקיבל תעודה ומאז לא נחשף ולא השתפשף/ התעדכן - זה בדיוק כמו תעודה בכל תחום אחר. לא שווה הרבה.
אגב, יש דבר כזה? או שדיברתם על הצורך בזה?

• הוסף לסימניות
בגרפיקה, התעודה שלך זה תיק העבודות שלך ולא שום דבר אחר

• הוסף לסימניות
אין לי תעודה. וכל דלת שניסיתי לפתוח - נפתח בעזרת ה' יתברך שמו.
ואף פעם לא הצגתי תיק עבודות גם כן.
(החלפתי 3 מקומות עבודה בעשור האחרון)

• הוסף לסימניות
מסכים ב 100 % עם כל מילה שכתבו עד עכשיו

• הוסף לסימניות
זאת אומרת, שמי שלמד - ויש לו אהבה למקצוע וכשרון - עשה זאת לריק.

• הוסף לסימניות
מי שלמד, ואין לו חוש עיצובי... - עשה זאת לריק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1472462:
מי שיש לו אהבה למקצוע וכשרון, לא צריך ללמוד,
ואם למד, רק הוסיף לעצמו יתרון מסויים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1472468:

מסויים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1472468:

אני חייב לחלוק איתך!
אני למשל, שיש לי אהבה וכישרון למקצוע, ניסיתי במשך שנים להסתדר עם התוכנות ה"אימתניות" (לשעבר) ללא הצלחה.
והיום אחרי לימודים הכל זורם על מי מנוחות...

הוי אומר, שאם כל האהבה והכישרון שהיו לי לפני הלימודים, לא הצלחתי להוציא מן הכח לפועל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HERSHY;1472485:
אני חייב לחלוק איתך!
הוי אומר, שאם כל האהבה והכישרון שהיו לי לפני הלימודים, לא הצלחתי להוציא מן הכח לפועל.
לכל כלל יש יוצא מן הכלל.

• הוסף לסימניות
העיקר במקצוע שלנו הוא הכשרון.
כמו שכתבו שוהם ו-ונתנו10
בוודאי שכדאי לשלוט בתוכנות, והרבה פעמים הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא דרך קורס.
גם הנושא של טיפוגפיה למשל - כשלומדים ממישהו מעולה - יכול לשדרג אדם ממוכשר למקצוען אמיתי.
יש פה כמה וכמה מותיקי הפורום שלא למדו כלל או למדו לימודים חלקיים ומוציאים עבודות מדהימות אחת אחת.

• הוסף לסימניות
ללמוד תוכנות ושכלולים כדאי בפרט לאלו שהחוש הטכני/ התמצאות פחות חזק אצלם
ללמוד לעצב.... עזבו אותי מלימודים הם לא מועילים בכלוום
החיים הם אלו שמלמדים למי שיש גישה לכך מלכתכילא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוהם;1472467:
מי שלמד, ואין לו חוש עיצובי... - עשה זאת לריק!

בהחלט!

נכתב ע"י ariels;1472500:
העיקר במקצוע שלנו הוא הכשרון.
...
יש פה כמה וכמה מותיקי הפורום שלא למדו כלל או למדו לימודים חלקיים ומוציאים עבודות מדהימות אחת אחת.

נכתב ע"י poto12;1472501:
ללמוד לעצב.... עזבו אותי מלימודים הם לא מועילים בכלוום
החיים הם אלו שמלמדים למי שיש גישה לכך מלכתכילא

זה רק מאשר את דברי.

• הוסף לסימניות
שימו לב! כישרון זה דבר שנולדים איתו, ואי אפשר לרכושו! אבל אפשר לפתח אותו!
אני למשל ב"ה מעצבת מצליחה עם טעם טוב, כי מאז היותי קטנה אני זוכרת את עצמי אוספת כל דבר שהיה נראה בעיניי אסתטי- זה היה חלק ממני, כל שנות ילדותי הייתי בחוגי ציור, קליגרפיה, אומנות ועוד....
ועוד לפני שלמדתי עיצוב, הוצאתי דברים יפים תחת ידיי, אבל אני מודה שהתחלתי להשתפשף בקטע של העיצוב רק אחרי שלמדתי שיעורים מסודרים, קראתי ספרים, מאמרים, התפלספתי עם עצמי ועם חברות וכו'....
כדי להיות מעצב טוב, חייבים כישרון, אך לא רק! צריך הרבה הרבה השקעה, להתעמק בכללים היטב ולהסיק לבד מסקנות וכו'...
אז, הסוד: השקעה!
תעודה: ממש לא!
יש הרבה מעצבים גרועים עם תעודות.....
בהצלחה לכולם!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1472462:
לדעתי, בכל דבר בחיים , עם כל האהבה- יש גם כללים שצריך לדעת.
וכמו ששמעתי ממעצבת מנוסה: מקצוען יודע להסביר למה הוא בחר בצבע X או ויז'ואל Y. בעוד שעם כישרון ונטייה בלבד, בוחרים בגלל טעם טוב ותחושת בטן. לפעמים יש גם הסבר אינטואיטיבי, ולפעמים "מלבישים" אותו על הבחירה...
לא הייתי מוותרת על לימודי עיצוב. מצד שני, לא הייתי מוותרת על ים של חשיפה להשראות וניסוי וטעייה.
כמובן שכל זה, גם ללמוד, לא קשור לתעודה.

• הוסף לסימניות
אם אתה יכול לעצב תעודה לבד - למה לך תעודה...
אם אתה לא יכול לעצב תעודה לבד - מה תעזור לך תעודה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1472600:
וכמו ששמעתי ממעצבת מנוסה: מקצוען יודע להסביר למה הוא בחר בצבע X או ויז'ואל Y. בעוד שעם כישרון ונטייה בלבד, בוחרים בגלל טעם טוב ותחושת בטן. לפעמים יש גם הסבר אינטואיטיבי, ולפעמים "מלבישים" אותו על הבחירה...

ולמי מועיל ההסבר?

ומקצוען - אם לא למד הוא לא יודע להסביר זאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1472651:
ולמי מועיל ההסבר?

ומקצוען - אם לא למד הוא לא יודע להסביר זאת.
זה בדיוק מה שאמרתי. שלא מספיק הכישרון, צריך ללמוד כללים כדי לעשות הכל נכון.
ועם כל זאת, הכללים הם רק המלח והפלפל למי שיש לו את הבסיס- גישה, כשרון ורצון חזק להתקדם.
מסתבר שאנחנו מסכימות ;)

חוצמזה, למי מועיל ההסבר? לא יודעת, ל"גמד" הזה שרוצה לוודא שהכל עומד נכון ולא רק יפה.

• הוסף לסימניות
יש דברים שבאים עם אינטואיציה. אין ספק.
צריך כשרון למקצוע. אין ספק.
אבל יש דברים כמו טיפוגרפיה מקצועית וכללי עימוד נכונים-
שם נופלים בד"כ אלו שהם רק מוכשרים ולא למדו.

אז לא מומלץ לוותר לחלוטין על הלימודים.
וחוץ מזה? גם אם אתה "סופר מוכשר" ו"יודע הכל"- תמיד יש עוד מה ללמוד.
"אין בית מדרש בלא חידוש".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה