- הוסף לסימניות
תקשיבי להודעות האחרונות
לא הבנתי
תקשיבי להודעות האחרונות
להתקשר לקו של @איצ'ה קו המידע ללחוץ 1 אח"כ כמה פעמים 8לא הבנתי
מה מספר הקו?איצ'ה התותח לא מפסיק להפתיע!!!
מי שמקבל שבת 10 דקות לפני הזמן שרגיל לקבל נכנס להגרלה על זיכוי לתכשיט בעיצוב אישי בשווי 2700 ש"ח תרומת הורביץ תכשיטים מרחוב אלנפרדי מירושלים
כל הפרטים בקו של @איצ'ה קו המידע !
כל הכבוד על היוזמה
כנסו ודרגו
כנ"ל לגבי להוציא שבתכשמתארחים, לא קשה להיות מוכנים בזמן, הרי בד"כ מגיעים מוכנים לשבת.
הבעיה שלי, שלא נראה לי מכובד להדליק לפני בעלת הבית.
אני מרגישה מאוד לא נח עם זה.. אני מרגישה שדרך כבוד היא לתת לבעלת הבית להדליק קודם, ואז אני פונה להדליק.
(ואני לא מצפה ממנה כמובן להדליק מוקדם לכבודי..)
יש מישהי שגם מרגישה כך?
כתבתי מיד מה שעלה לי כאתגר בנסיעות (בעיקר לבעלי רכבים שלא תלויים באטובוס אחרון...)את יכולה לפרט?
אין פה עניין של הרגשה, יש עניין של הלכה. (תתפלאו לשמוע שגם פה יש להלכה מה להגיד) יש שיטה שסוברת שבעל הבית מוציא את כולם ידי חובת הדלקת נרות ומקבל על כולם שבת, יוצא איפה שאת חייבת להדליק לפני בעלת הבית.כשמתארחים, לא קשה להיות מוכנים בזמן, הרי בד"כ מגיעים מוכנים לשבת.
הבעיה שלי, שלא נראה לי מכובד להדליק לפני בעלת הבית.
אני מרגישה מאוד לא נח עם זה.. אני מרגישה שדרך כבוד היא לתת לבעלת הבית להדליק קודם, ואז אני פונה להדליק.
(ואני לא מצפה ממנה כמובן להדליק מוקדם לכבודי..)
יש מישהי שגם מרגישה כך?
לדעת פוסקי ספרד כשמדליקים נרות ליד הנרות של בעה"ב א"א לברך שוב. אא"כ מדליקים בחדר נפרד ואז האורחת יכולה לברך גם לפני בעה"ב (היא גם לא רואה ואין בזה פחיתות כבוד)אין פה עניין של הרגשה, יש עניין של הלכה. (תתפלאו לשמוע שגם פה יש להלכה מה להגיד) יש שיטה שסוברת שבעל הבית מוציא את כולם ידי חובת הדלקת נרות ומקבל על כולם שבת, יוצא איפה שאת חייבת להדליק לפני בעלת הבית.
תבדקו את זה.
באופו אישי אני מתארחת בעיקר אצל ההורים משני הצדדים ואני תמיד אומרת: בא לי להדליק נרות בריכוז ורוגע ועכשיו הילדים עדיין עסוקים עם הממתקים שחילקתי וזה לא יותר מכמה דקות, אכפת לך שאדליק עכשיו?
איצ'ה דז'אלובסקי, קו המידע: 03-509-7000 (שלוחה 92 להשארת הודעות)מה מספר הקו?
www.prog.co.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים