עט להשקיע
עימוד ועיצוב מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
- הוסף לסימניות
סיפור אמיתי..
תהנו (או שלא) ...
====
מקטנותו, חלם שימקה על הישיבה, המקום בו ילמד את תורת הבורא, ויעביר את מיטב שנותיו בדושנה של תורה.
השנים חלפו, והנה בא היום הגדול, שימקה סיים כיתה ח' ועולה לישיבה.
הישיבה מוקמה בפרבר צדדי של העיר הגדולה, מקום פסטורלי, יער עבות מסובבו, שטחי דשא מוריקים ובריכת שחיה להפיג את המתחים והלחצים מהלימוד.
*
באמצע השנה, החליט שימקה שהוא חפץ ללמוד מסכת נוספת מלבד זו שלומדים בסדרי הישיבה.
מכות הייתה המסכת הנבחרת, והוא החל להגות בה בשקיקה.
כעבור תקופה, לפתע שם שימקה לב לכך שהוא פשוט נהנה מהלימוד, עוד הפעם "מנין לעדות מיוחדת שהיא פסולה", ועוד פעם נוספת בשביל הגישמאק..
ההנאה שבתה את ליבו, והוא פשוט התמסר ללימוד.
*
אולם לפתע מחשבות החלו לנקר במוחו, מדוע אני נהנה מהלימוד, הרי בחרתי ללמוד בכדי לסיים את המסכת, ולכן אני צריך להינות רק מהסיום ולא מעצם הלימוד...
אט אט חדרו המחשבות וחלחלו פנימה, והכיף שהיה לו בלימוד נמוג,
במו ידיו חנק שימקה לעצמו את השמחה והחשק בגמרא...
תהנו (או שלא) ...
====
מקטנותו, חלם שימקה על הישיבה, המקום בו ילמד את תורת הבורא, ויעביר את מיטב שנותיו בדושנה של תורה.
השנים חלפו, והנה בא היום הגדול, שימקה סיים כיתה ח' ועולה לישיבה.
הישיבה מוקמה בפרבר צדדי של העיר הגדולה, מקום פסטורלי, יער עבות מסובבו, שטחי דשא מוריקים ובריכת שחיה להפיג את המתחים והלחצים מהלימוד.
*
באמצע השנה, החליט שימקה שהוא חפץ ללמוד מסכת נוספת מלבד זו שלומדים בסדרי הישיבה.
מכות הייתה המסכת הנבחרת, והוא החל להגות בה בשקיקה.
כעבור תקופה, לפתע שם שימקה לב לכך שהוא פשוט נהנה מהלימוד, עוד הפעם "מנין לעדות מיוחדת שהיא פסולה", ועוד פעם נוספת בשביל הגישמאק..
ההנאה שבתה את ליבו, והוא פשוט התמסר ללימוד.
*
אולם לפתע מחשבות החלו לנקר במוחו, מדוע אני נהנה מהלימוד, הרי בחרתי ללמוד בכדי לסיים את המסכת, ולכן אני צריך להינות רק מהסיום ולא מעצם הלימוד...
אט אט חדרו המחשבות וחלחלו פנימה, והכיף שהיה לו בלימוד נמוג,
במו ידיו חנק שימקה לעצמו את השמחה והחשק בגמרא...
הנושאים החמים