תענוג בלימוד?

• הוסף לסימניות
סיפור אמיתי..
תהנו (או שלא) ...

====

מקטנותו, חלם שימקה על הישיבה, המקום בו ילמד את תורת הבורא, ויעביר את מיטב שנותיו בדושנה של תורה.

השנים חלפו, והנה בא היום הגדול, שימקה סיים כיתה ח' ועולה לישיבה.

הישיבה מוקמה בפרבר צדדי של העיר הגדולה, מקום פסטורלי, יער עבות מסובבו, שטחי דשא מוריקים ובריכת שחיה להפיג את המתחים והלחצים מהלימוד.

*

באמצע השנה, החליט שימקה שהוא חפץ ללמוד מסכת נוספת מלבד זו שלומדים בסדרי הישיבה.

מכות הייתה המסכת הנבחרת, והוא החל להגות בה בשקיקה.

כעבור תקופה, לפתע שם שימקה לב לכך שהוא פשוט נהנה מהלימוד, עוד הפעם "מנין לעדות מיוחדת שהיא פסולה", ועוד פעם נוספת בשביל הגישמאק..

ההנאה שבתה את ליבו, והוא פשוט התמסר ללימוד.

*

אולם לפתע מחשבות החלו לנקר במוחו, מדוע אני נהנה מהלימוד, הרי בחרתי ללמוד בכדי לסיים את המסכת, ולכן אני צריך להינות רק מהסיום ולא מעצם הלימוד...

אט אט חדרו המחשבות וחלחלו פנימה, והכיף שהיה לו בלימוד נמוג,

במו ידיו חנק שימקה לעצמו את השמחה והחשק בגמרא...

• הוסף לסימניות
יפה יפה!

תשמין אותו - את הסיפור, הוא ייראה עוד יותר יפה.

אכן,
יש אנשים שנהנים יותר בלימוד חוזר מאשר להקיף חומר, זה בעיקר אנשים שניחנו בעומק עיוני, מה שקרוי בלשון חז"ל - עוקר הרים.
זה כנראה מיודעינו שימקוש.
אבל ישנם כאלו שנהנים יותר בלהקיף ולסיים מסכתות, וזה בעיקר אנשים שניחנו בזכרון חזק ופחות בעומק עיוני, מה שקרוי בלשון חז"ל - סיני.

המשך הלאה הלאה
עלה והצלח
לתפארתך ולתפארת קהילתינו המעטירה!!

• הוסף לסימניות
באמת אחד התיאורים היותר אהובים עלי זה תיאור מהלך סוגיה בלי להכנס לאיזכור של ממשותה.
אבל אני מאותגר עדיין בניפוח שסוטה מהעובדות המקוריות..

• הוסף לסימניות
בניפוח שסוטה מהעובדות המקוריות..
יפה מאד, ולטעמי יש לו פוטנציאל אבל לדעתי בהחלט זקוק בדחיפות לדיאטת השמנה
(אפשר לקבל מתכונים מהאתגר "משמינים מנחת";))
כל חלק ראוי ליותר מקום: הציפיה, התממשותה, החוויה, הדילמה עם עצמו, והסוף.
והסוף גם חותך מדי.
נשמע כאילו אמרת:
תראו איך הוא הרס לעצמו את ההנאה בלימוד. ככה זה קרה: תק. תק. תק.

• הוסף לסימניות
אני מאמין שאפשר לתת לו קצת רומנטיקה. לשלבים של האהבה ותחושת הנטישה.

התוכן.
אממ, אחת הבעיות הבנה של דחפים המשמשים כגורמי הנעה (ו/או חרדות) היא התקיעה באוויר בלי סיבה ואנרגיה.
זה קורה הרבה לאנשים. וזה שלב מאוד קריטי בריפוי נפשי. ומאוד מסוכן.
זה קצת דומה לתהליך שיש אצל הרבה מתבגרים ותחושת הצביעות. אם אני לא מאמין שחייבים ללכת עם חולצה לבנה, ואני כן הולך. אני צבוע?
טוב. מקווה שהובנתי. לא רוצה להתפלסף מידי :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה