עזרה תעסוקה לתינוק בן חצי שנה

• הוסף לסימניות
יש לי תינוק בן חצי שנה מתוק ממש,רוצה המון על הידיים ולא נותן כמעט לעשות כלום בבית.. מה יכול לספק לו תעסוקה? נדנדה/גאמפר.. יש לכם משהוא/דגם/חברה שאתן יכולות להמליץ לי לקנות/לעשות?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
לדעתי שווה לנסות:
להעמיד אותו בפני עובדה שהוא לא מעסיק אותך בצורה כזו
קני [/תשיגי] לו צעצועים סטנדרטיים של הגיל
וכשהוא מבקש על הידיים תגידי לו בשפה הכי ברורה: מותק, עכשיו "לא" על הידיים, עכשיו אתה במיטה/על הרצפה וכו', ומשחק לבד
הוא יבין מה שאת אומרת!
בהתחלה זה לא יהיה כ"כ קל, אבל לא יקרה שום דבר

• הוסף לסימניות
נדנדה מבד שתלויה למשקוף,הם מאד אוהבים,
משחקים עם אורות מעודדי זחילה
להחזיק חפצים שעושים רעש,לדוגמא מחזיק מפתחות

• הוסף לסימניות
יש לי תינוק בן חצי שנה מתוק ממש,רוצה המון על הידיים ולא נותן כמעט לעשות כלום בבית.. מה יכול לספק לו תעסוקה? נדנדה/גאמפר.. יש לכם משהוא/דגם/חברה שאתן יכולות להמליץ לי לקנות/לעשות?
תודה רבה
תזמיני שכנים בגיל מתאים...
אפשר בנות 10-12 שישמחו לפינה שקטה
אפשר ילדי 4-6 שיעשו קצת שמח
העיקר שיהיה לו מענין סביבו.

מרפסת ולראות החוצה

• הוסף לסימניות
זה גיל מאוד לא קל, מנסיון עם ילד אנרגטי ופעיל מאוד, שמהרגע שהתחיל לזחול (בערך בגיל 7 חוד') הבעיה נפתרה, נהיה לו מעניין ואטרקטיבי, והתחיל לשחק ולהתעסק לבד
גם אני בזמנו ניסיתי להשיג ג'אמפר, זה לא בטיחותי ולא חוקי ולכן אין להשיג את זה היום, אולי בחו"ל או מיד שניה

• הוסף לסימניות
תודה רבה
אולי יש לכם המלצות למשחקים מאלי לגיל הזה? 6-8 חודשים?

• הוסף לסימניות
חחח חשבתי שאני כתבתי את השאלה הזו.
הוא יכול לבוא לשחק עם התינוק שלי, בן חצי שנה וגם מחפש תעסוקה... :)

ברצינות - אני פשוט מעבירה אותו כל היום ממקום למקום, מהמשטח לנדנדה למיטה למובייל לספה לידיים... מידי פעם מרדימה אותו קצת (אגב מה העצה לכך שהם נרדמים רק על הידיים?)
ובקיצור לא נראה לי שיש לזה פתרון ממשי עד שהוא ילמד לזחול.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיותר פשוט לחנך אותך מאותו.. תתרגלי, תגידי לעצמך הוא רוצה אותי, איזה כיף, שבי בנחת על הספה נסי לפנות את עצמך מכל המטלות. ככל שתהיי יותר פנויה אליו על הדרך הוא גם ימצא ענין בדברים אחרים. אבל רק כשזו לא תהיה המטרה.
הם גדלים כל כך מהר.. הכביסה ממילא תהיה מחר עוד פעם וגם הבית יתלכלך עוד פעם והכלים, אבל הוא כל שעה ויום מה שאת נותנת לו לא יחזור ריקם.

אני יודעת שזה יקומם הרבה אמהות, יש מצב שאם היו אומרים לי את זה בתחילת דרכי זה היה מקומם גם אותי. אבל אני חושבת שב80-90 אחוזים מהמקרים שבהם התינוק רוצה אותי ואני רוצה לעשות מטלות אחרות זה הפתרון רק בחלק זניח הקונפליקט הוא אמיתי ואני פשוט "חיבת" פתרון אחר מלהחזיק אותו על הידיים.

• הוסף לסימניות
הצעה למשחק ביתי: קופסת מטרנה עם מכסה מחורר בעיגולים בגדלים שונים ולתת לתינוק לדחוף פונפונים לתוך הקופסה, מפתח ומעסיק מאוד!

• הוסף לסימניות
יש צעצועים לגיל הרך שיכולים להעסיק אותו לכמה דקות: ספרונים רכים, קשקשנים, נשכנים, כדור צבעוני, משחקים אלקטרוניים שבלחיצת כפתור מחליפים צבע/ יוצרים קולות וכו'. קוביות רכות, משחק כוסות (שאפשר לבנות מהן מגדל או להכניס אחת בתוך השנייה).

אני לא מאלו שמחנכים תינוק צעיר להעסיק את עצמו לזמן ארוך כי לא חושבת שזה טבעי. כדאי לשים אותו לידך כשאת עושה מטלות שונות בבית ולדבר אתו או להסביר לו מה את עושה גם אם נראה שהוא לא מבין.

ממליצה מאוד על שימוש במנשא. אני נעזרתי הרבה בגיל הזה במנשא עד שהתינוק התורן כבר היה כבד מדי. אפשר לעשות תוך כדי מטלות פשוטות כמו קיפול כביסה. אני שדרגתי את היכולת והצלחתי גם לשטוף כלים או לקלח ילדים עם תינוק במנשא, אבל צריך כמובן להזהר ולהשגיח על התינוק תוך כדי.

אם יש לך ילדים גדולים הם יכולים להצחיק אותו, לקרוא לו, לשחק אתו משחקי "קוקו" תחת השגחתך, ולהעסיק אותו עוד כמה דקות...

אם הוא ילד שיודע לשבת יפה בעגלה, אפשר לנצל את הזמן ולצאת לסידורים ולקניות.

כדאי מאוד להוריד את רף הציפיות מעצמך ולהפחית את רשימות ההספקים, ולדעת שזה זמני, ובהמשך יהיה קל יותר.

גיל מעייף, אבל גם מתוק. יש להם מזל שאנחנו אוהבים אותם :)...

• הוסף לסימניות
הוא צודק :)
תינוק בן חצי שנה משעמם לו לבד, בפרט שיש אמא אהובה בשטח.
זה לא הזמן לעשות עוד דברים, שבי איתו, תשחקי איתו בקוביות, בכדור, בקשקשן, ספר וכו
כשהוא יגדל או כשתהיה עוד חברה הוא יוכל להעסיק את עצמו יותר, וגם אז מומלץ לך להיות איתו במידת האפשר- לפחות זמינה באזור (אני יושבת על הרצפה ליד והילדים מעסיקים את עצמם)
אם יש לך משהו דחוף לעשות- מותר לילד לבכות קצת,
אבל אם לו- תרויחי איתו המון שעות מתוקות ושמחות!!!

• הוסף לסימניות
אני גם הייתי בדילמה הזו עם ילדה אנגטית
פשוט הייתי כל היום מטיילת בחוץ איתה וועשה תו"כ קניות וסידורים
זה גם מעייף אותם ואז הם ישנים טוב...

• הוסף לסימניות
ילדים בגיל הזה
מ ש ת ע מ מ י ם
לקח לי הרבה נסיונות עקרים להבין את זה.
הילד לא עייף, לא רעב, לא טיטול ולא כואבת לו הבטן
הילד משועמם

הפתרונות שלי:
1. להחליף פעילות כל 10 דקות. להסתכל על השעון. להניח על המזרן פעילות. עוד 10 דקות להעביר לאוניברסיטה. עוד 10 דקות להניח על הבטן עם קשקשנים. עוד 10 דקות לתת איזהשהו מאכל אצבעות. עוד עשר דקות להניח בעגלה ולגרגר איתו בזמן קיפול כביסה. עוד 10 דקות... העקרון מובן?

2. לצאת. לסידורים או סתם לטיול. הילד רגוע. את רגועה. הזמן עובר בנחת. עם הראשונה שלי בקרתי בשוק כמה פעמים בשבוע. זה היה הכיף המשותף שלנו וגם המוכרים התחילו להכיר אותנו והיו דוחפים לה בננות וחלבה...

3. אם את חייבת לעבוד- מנשא קשירה. טוב לעבודות בית ונהדר גם לעבודה על המחשב. מאוד נח גם להנקה עם ידיים פנויות. בישלתי אפיתי שטפתי עם מנשא בלי סוף.

תהני מהדבש בזה.

• הוסף לסימניות
גם אני בזמנו ניסיתי להשיג ג'אמפר, זה לא בטיחותי ולא חוקי ולכן אין להשיג את זה היום, אולי בחו"ל או מיד שניה
למה לא בטיחותי? בדיוק רציתי לקנות ויש מלא חנויות שכן מוכרות. אני שמעתי של טוב להתפתחות. אבל לא יודעת למה.

• הוסף לסימניות
למה לא בטיחותי? בדיוק רציתי לקנות ויש מלא חנויות שכן מוכרות. אני שמעתי של טוב להתפתחות. אבל לא יודעת למה.
הבנתי שאין למוצר הזה תו תקן ולכן אין להשיג אותו.
אם תמצאי חנות שמוכרת את זה אשמח שתעדכני אותי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה