תעשו לי סדר לגבי פלאש חיצוני על גבי המצלמה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אני חדשה פה בפורום, אוטודידקטית בנושא צילום במצלמה מקצועית.
יש לי canon D700
אוהבת בעיקר לצלם את ילדי. השתמשתי עד היום בתאורת יום עד כמה שאפשרי, או בחוץ כמובן...

1. האם הייתם ממליצים לי לרכוש פלאש חיצוני על גבי המצלמה -ואם כן למה?
2. האם קיים מצב שצריך את הפלאש החיצוני (מוקפץ לתקרה כמובן..) גם בצילומי חוץ ?
3. הבנתי שגודוקס הוא המוביל, מאידך הוא יקר יחסית, ויש דעות לפה ולשם בכל הנושא של הפשוטים יותר. אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון אם הוא ראה הבדל שמים וארץ בין הזול ליקר.

ותודה לכמה אנשים ששיגעתי אותם בימים האחרונים בנושא.
אשמח לשמוע מיכם

• הוסף לסימניות
1. את הפלאש הזה לא "צריך" לחבר למצלמה, אפשר למקם אותו בכל מקום לקבלת תאורה בבחירה. הקפצה מהתקרה בדר"כ מחמיאה פחות ביחס להקפצה מקיר. ההבדל בין תמונה עם פלאש חיצוני לתמונה עם פלאש מובנה גדול מאוד.
2. בצילומי חוץ פלאש חיצוני משדרג מאוד את התמונות, הטווח הדינמי במצלמה מוגבל, כיוון התאורה והגוון הוא מציאות, פלאש חיצוני נותן שליטה שא"א להשיג בלעדיו.
3. גודוקס לא מוביל והוא יקר ביחס לסיניים הזולים :)
הגודוקס נוח לשימוש בגלל סוללת הליתיום החזקה, והמשדרים לשליטה מרחוק. בשימוש ביתי אפשר בהחלט להסתפק בסיניים אחרים אם הפער במחיר משמעותי.
בפלאשים האלו יש אוטומטיים (TTL) וידניים. לי אין שימוש בכלל בTTL, אבל זה עניין של הרגל שימוש ושיטת עבודה.
גם HSS הוא פרמטר רלוונטי בצילום חוץ. אם תרצי לצלם בצמצם פתוח באור יום מלא כדאי שהפלאש והמשדר יתמכו בHSS.
באיביי ובאתרים אחרים אפשר למצוא פלאשים ידניים במחירי מבצע נמוכים מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה