תעתועי ראיה (מאתר הידברות)

• הוסף לסימניות
deloooo_01.gif

תמונה זו היא בגוונים של שחור ולבן בלבד. אך אם תביטו בנקודה המרכזית במשך מספר שניות, תוכלו ודאי להבחין כיצד הגוונים משתנים לצבעוניים.
deloooo_02.gif

מי מסובב את הגלגלים הללו, כשבעצם מדובר בצורות דוממות לחלוטין?
deloooo_04.gif

האם שמתם לב למה שקרה כאן? כיצד זה המכונית עוברת על גבי עמודי הבטון?
deloooo_10.gif

קוביה סינית או ציור ססגוני?
deloooo_14.gif

התרכזו בסימון הפלוס שבמרכז, וראו כיצד הנקודה הריקה 'מתמלאת', באורח פלאי למדי.
deloooo_15.gif

המעגלים שבציור דוממים לחלוטין, אולם המוח משדר לנו שהם דווקא מסתובבים... הכיצד?
optik_11_c.jpg

שימו לב למשחק המהירויות המעניין שבתמונה זו - מבט ממוקד על קירות המסדרון יאטו באופן משמעותי את מהירותו. לעומת זאת, מבט אל הנקודה הרחוקה יותר שבו - תסחף אותנו אל 'המסע', במהירות מסחררת.
deloooo_03.gif

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודיק;1419237:
deloooo_01.gif

תמונה זו היא בגוונים של שחור ולבן בלבד. אך אם תביטו בנקודה המרכזית במשך מספר שניות, תוכלו ודאי להבחין כיצד הגוונים משתנים לצבעוניים.
deloooo_02.gif

מי מסובב את הגלגלים הללו, כשבעצם מדובר בצורות דוממות לחלוטין?
deloooo_04.gif

האם שמתם לב למה שקרה כאן? כיצד זה המכונית עוברת על גבי עמודי הבטון?
deloooo_10.gif

קוביה סינית או ציור ססגוני?
deloooo_14.gif

התרכזו בסימון הפלוס שבמרכז, וראו כיצד הנקודה הריקה 'מתמלאת', באורח פלאי למדי.
deloooo_15.gif

המעגלים שבציור דוממים לחלוטין, אולם המוח משדר לנו שהם דווקא מסתובבים... הכיצד?
optik_11_c.jpg

שימו לב למשחק המהירויות המעניין שבתמונה זו - מבט ממוקד על קירות המסדרון יאטו באופן משמעותי את מהירותו. לעומת זאת, מבט אל הנקודה הרחוקה יותר שבו - תסחף אותנו אל 'המסע', במהירות מסחררת.
deloooo_03.gif

לא רואים שום דבר

• הוסף לסימניות
יש שם דברים שאינם נכונים!
אין כאן שום תעתועי ראייה. סורי.

• הוסף לסימניות
נכון,
גם אני לא
זה תמונות זזות באנימציה ולא תעתועי ראיה
וגם החדר עם הקירות זה לא נכון

• הוסף לסימניות
אני לא מבין,
האנימציה קצת מתעתעת,
אני לא מבין למה אתם לא שמים לב, אבל יש כאלה שכן

• הוסף לסימניות
זה תעתועי ראיה על באמת...
יש כאלו שרואים את התעתועים של התמונות ויש כאלו שהתמונות מתעתעות בהם והם לא רואים שום זכר לתמונה
אפשר הסבר מה קורה כאן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאהמם;1419333:
זה תעתועי ראיה על באמת...
יש כאלו שרואים את התעתועים של התמונות ויש כאלו שהתמונות מתעתעות בהם והם לא רואים שום זכר לתמונה
אפשר הסבר מה קורה כאן?
סינון.
אני באמת לא ראיתי כלום. ראיתי רק את הטקסט של ההודעה הראשונה, ובמחשב אחר ללא סינון, פתאום ראיתי את הכל.

ולאחר הצפייה, דעתי; יש שם דברים שאינם נכונים!
לא הכל זה תעתועי ראייה. סורי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קראנצול;1419352:
התמונה ש/ל שהופכת לצבעונית, זה תמונה מתחלפת!!

נכון, אבל אם תסתכלו על הנקודה השחורה בתמונה הצבעונית, כשהיא תתחלף תראו את תמונת השחור-לבן כתמונה שצולמה צבעונית, מאד מעניין.
(אם לא מתמקדים בתמונה הצבעונית בזמן שהפס מתמלא רואים את התמונה הבאה כשחור-לבן רגיל)

• הוסף לסימניות
המכונית והקוביה ההונגרית זו סתם אנימציה. יש לי גם אנימציה שמגדלי התאומים מתכופפים ולא נופלים....

• הוסף לסימניות
זה מטורף מה שהסתכלות על נקודה לבנה יכולה לחולל
אם יש כאן יזה קרדיולוג שיוכל להסביר את התופעה הזאת אני אשמח

• הוסף לסימניות
דוגמא נוספת
התבוננו במשך מספר שניות בנקודה המרכזית, ושימו לב מה קורה לנקודות הצהובות שמסביבה. מעניין, נכון?
deloooo_05.gif

• הוסף לסימניות
זה מגניבבבב!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנדי שלום;1419299:
אני דווקא רואה,
אבל לא הבנתי את הראשונה השניה והשישית
בראשונה הם טוענים שהצורות זזות ביחד ולא כמו שזהנראה
בשניה כבר הסבירו מעלי ולדעתי זה הכי חזק (וההסבר הוא כנראה שהמח שומר את הצבעוניות ואיכשהו מדביק את זה על השחור לבן)
והשישית גם אני לא כ"כ מצאתי את ההבדלים אם כי אם נורא מתאמצים אפשר למצוא הבדלים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1419340:
סינון.
אני באמת לא ראיתי כלום. ראיתי רק את הטקסט של ההודעה הראשונה, ובמחשב אחר ללא סינון, פתאום ראיתי את הכל.

ולאחר הצפייה, דעתי; יש שם דברים שאינם נכונים!
לא הכל זה תעתועי ראייה. סורי.
לי יש נתיב ורואים הכל חלק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה