תפוחי אדמה

• הוסף לסימניות
רבותי - עזרתכם - אני צריכה להכין למחר בערב (סיום הצום) תפוחי אדמה לכ-100 איש.
(ברית שנערכת מחר בבוקר והסעודה רק בערב). מחפשת רעיון להכנתם. לא סתם בישול, לא פירה אבל גם אין לי אפשרות וכח לאפייתם בתנור. משהו בדרך הבישול והסירים.
תפעילו ותעזרו לי.
תודה ובשמחות.
נ.ב. זו ברית מילה לנכד שלי שנולד יחד עם הספר...

• הוסף לסימניות
אפייה בתנור הרבה יותר פשוטה, מאשר להשיג סיר בגודל כזה...
שים בתבנית גדולה של תנור/חד פעמי תפוחי אדמה לא דק מידי עם שמן זית ורוזמרין (ושאר תבלינים אהובים) מים כמובן לאידוי...
מזל טוב!

• הוסף לסימניות
למה את נרתעת מהכנה בתנור? לקלף ולחתוך תצטרכי בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
אם בכל זאת התאפשר לך בתנור :p
תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
לתבל במלח, פלפל וכורכום
לאפות על חום גבוה עד שמתרכך.
יוצא יפה וזרחני כמו באולמות.
מזל טוב!

• הוסף לסימניות
אפשר להכין כמו לאפיה:
  • לקלוף. להוציא את האמצע עם ליבת- התפוח. לפרוס (בבישול - פרוסות עבות יותר. באפיה -דקות יותר). נוצרות טבעות.
  • לחמם בסיר רחב: שמן זית, שמן קנולה (בכמות נדיבה, אבל לא לטיגון עמוק), מלח, הרבה פפריקה מתוקה.
  • לטגן את תפוחי האדמה דקה-שתיים.(יוצר קרום פריך).
  • להוסיף מעט מים רותחים.
  • לאדות בסיר לא מכוסה, בלי לערבב. לבדוק שיש מספיק מים.
מזל טוב!

• הוסף לסימניות
זה דורש גם בישול וגם אפיה
אבל התוצאה שווה
מתוך טעימות-משפחה

קבצים מצורפים

• Save.JPG
    2.4 MB · צפיות: 47
  • הוסף לסימניות
מזל טוב!
אם בכל אופן יתאים לך בתנור,
לאחרונה עשינו בבית שבע ברכות, הכנתי בתנור- ממש פשוט וקל ויפה להגשה,
לחתוך לפרוסות בעובי ס"מ, לשים את כל הפרוסות בשקית אשפה לשפוך בתוכו שמן פפריקה, מלח ואבקת שום ולנער את השקית. (אמור להיות טעם מלוח לפני האפיה)
לסדר בתבנית שורות שורות כשכל פרוסה שוכבת בחציה על הפרוסה הקודמת.
ומעל לפזר פטרוזיליה קצוצה ליופי. (בחנויות התבלינים על משקל מוכרים פטרוזיליה קצוצה עבה שזה יוצא יותר יפה מהתבלין שמוכרים בקופסאות הרגילות ששם הפטרוזיליה קצוצה דק דק)
באירוע עצמו קל להעביר בצורה יפה למגשים כפי שזה מונח בתבנית.

• הוסף לסימניות
אולי לא שמתם לב לכמות: לכ-100 איש אחרי צום, זה אומר כ-150 תפו"א לפחות. זה המון. אני צריכה לקחף ולחתוך. אבל להתחיל עם המון תבניות בתנור ואח"כ לשנע את זה למקום אחר... לכן חשבתי שיש משהו טוב גם בסיר אחד. (יש לי סירים ענקיים ומתאימים לכמות). אז אין לכם עצה בשבילי?

• הוסף לסימניות
ודרך אגב, המרשם המנצח שלי לתפודים בתנור הוא: לחתוך לפרוסות גדולות ועבות.
לבשל כרבע שעה במים ומלח.
לשפוך את המים ולהכניס את התפודים לתבנית אפיה.
לערבב קצפת פרווה עם תבלינים - פפריקה, פלפל שחור, אבקת שום - לשפוך מעל לתפודים בתבנית.
לאפות חצי שעה בחום גבוה.
יוצא - פריך ודליקטזי. עושה בכל אירוע.
אבל לא בכמויות הנ"ל.

• הוסף לסימניות
בכמויות הללו, הייתי הולכת על כל תוספת אחרת, רק לא תפוחי אדמה, שדורשים קילוף, חיתוך וכו'. כמו אורז למשל (במיוחד אם יש כבר אורז ברור) או פתיתים מאודים עם ירקות. נכון שלצורך האידוי את זקוקה לירקות, אבל לא 150 יחידות.
אצלנו בבית, תפוחי האדמה המבושלים שבאים בחשבון (למעט 'פירה', כמובן) זה תפוחי האדמה שבצלי. מדי פעם אני עושה את זה גם בלי עוף- פחות טעים (ומשביע) לדעתי, אבל גם מתקבל אצל הצאן: טיגון בצל ושום, רסק עגבניות, מים ותיבול טוב. הרוטב צריך להיות סמיך. ואז לסדר את תפוחי האדמה בפרוסות בתוך הסיר, כך שהשכבות העליונות כבר לא בתוך הרוטב, ועליהן לזרות ממש בנדיבות פפריקה מתוקה. מדי פעם להחליף בין השכבות , כי הפרוסות שנמצאות למעלה בלי מים ומתבשלות רק מהחום שתחתיהן נהיות פריכות וטעימות.
תוך כדי כתיבה, צץ לי עוד רעיון: אולי פירה משודרג. עם רוטב פטריות למשל, מה דעתך?
בכל אופן, מה שתעשי- שהיה בהצלחה וכמובן, המון המון מזל טוב!

• הוסף לסימניות
תודה, דבורי. נראה שאלך על הצעתך. (יהיו גם אורז וגם ירקות מאודים שאחרות מכינות). אני מתחילה בקילופים.
דרך אגב, לידיעת כולם/ן: תפוחי אדמה מקולפים נשמרים מצוין שבוע ויותר בתוך שקית ניילון במקרר ומספר ימים גם מחוצה לו.
אם יש לכם בבית סבתא קשישה שמאד רוצה לעזור - הניחו לפניה מלוא השק תפוחי אדמה וקלפן ואף לא תחסרו תפודים לשימוש מיידי...

• הוסף לסימניות
רעיון כפרני-
אולי תשתמשי בציפס קפוא?
תתבלי במלח, גריל עוף, פפריקה, טבעות בצל ומעט רוטב סויה מלמעלה,
ויש לך תוספת מעולה תוך חצי שעה.

• הוסף לסימניות
בחנויות פלאפל יש תפוחי אדמה קלופים וחתוכים. תנסי לברר בטלפון איפה אפשר לקנות.

• הוסף לסימניות
מתכון פשוט, קל והכי חשוב טעים:
לחתוך את התפו"א קוביות קוביות בגודל סביר.
שולקים את קוביות תפו"א בתוספת כורכום. (לדאוג שלא יהיו רכים מידי)
במקביל לטגן כמות נכבדת של בצל.
מסננים את התפו"א מהמים.
מוסיפים לסיר עם הבצל (אפשר בתוספת פלפל שחור)
מערבבים ע"י הקפצה עדינה (כדי לא למעוך את התפו"א)
ומבשלים על אש נמוכה למשך 5-7 דק'.

שיהיה במזל טוב!!!

• הוסף לסימניות
לא ממש קראתי את כל האשכול, אולי כב כתבו לך אבל המתכון הפשוט שלי:

חותכים את תפו"א לפרוסות-לא מידי דקות.
חותכים טבעות בצל דקות
שמים שמן בסיר, שמים את הבצל ותפו"א ומערבבים בעדינות כל הזמן, על אש נמוכה
קצת לפני סיום הבישול (כשהתפו"א מוכנים לאכילה)מתבלים ב: מלח, כורכום פלפל שחור.....
ואוכלים בתאבון!

שיהיה במזל טוב

• הוסף לסימניות
אני מבשלת תפו"א קוביות
בסיום הבישול שופכת את המים
שמה מעט שמן ותבלינים-מל"פ, א. שום ופפריקה מתוקה על התפו"א
מערבבת בעדינות-כדי לא מעוך את התפו"א
מגישה רותחחחחחחחחח
בתאבון והרבה מזל"ט!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה