תפוחי גרנד

• הוסף לסימניות
כשהייתי ילדה היינו מקלפים אותם כי אמרו שיש על זה חומר (המבריק) שמורחים על התפוחים והוא לא כשר.
גם היום זה כך? (השאלה היא לא אם מורחים משהו, כי זה עדיין מבריק, אבל האם זה אותו חומר לא כשר?)

• הוסף לסימניות
פעם היו מבריקים את זה עם שומן של דבר אחר עד כמה שידוע לי והיום כבר לא עם החומר הזה אלא עם משהו אחר אבל לא זוכרת מה.

• הוסף לסימניות
,,

תכתבו את התשובה אם שאלתם?!
תודה זה חשוב לי לדעת

• הוסף לסימניות
לא שומן של דבר אחר אלא שלאק
לפי ספרו של הרב ויא שליט"א:
יש חומר הברקה שנקרא "שלאק" המופק מהפרשה מסויימת של חרקים (איכסססס)
היום יש מודעות לבעיה הנ"ל וזה לא בשימוש בתפוחים (בארץ בלבד ולא בחו"ל) לעומת פירות הדר שהקליפה שלהם כן מצופה בזה (שימו לב שיש בעיה להכין קליפות הדרים מסוכרות, זה חומר כמו שעווה, הוא לא יורד במים וסבון)
בחו"ל מסתבר שזה בשימוש נרחב על פירות וירקות שונים: אגסים, מלפפונים, אפרסמון, נקטרינה, מנגו, עגבניות ותפוחי אדמה...
אם התפוחים תוצרת הארץ ובהכשר טוב - זה בסדר

• הוסף לסימניות
בחנויות של הרב לנדא הם מדגישים את זה (אמרו לי לאחרונה)
שאין לאכול את הקליפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1110012:
לא שומן של דבר אחר אלא שלאק
לפי ספרו של הרב ויא שליט"א:
יש חומר הברקה שנקרא "שלאק" המופק מהפרשה מסויימת של חרקים (איכסססס)
היום יש מודעות לבעיה הנ"ל וזה לא בשימוש בתפוחים (בארץ בלבד ולא בחו"ל) לעומת פירות הדר שהקליפה שלהם כן מצופה בזה (שימו לב שיש בעיה להכין קליפות הדרים מסוכרות, זה חומר כמו שעווה, הוא לא יורד במים וסבון)
בחו"ל מסתבר שזה בשימוש נרחב על פירות וירקות שונים: אגסים, מלפפונים, אפרסמון, נקטרינה, מנגו, עגבניות ותפוחי אדמה...
אם התפוחים תוצרת הארץ ובהכשר טוב - זה בסדר

אתה צודק. אני חושבת שהדבר האחר היה שומן שציפו בו סירים ומחבתות. איפה שהוא שמעתי שזה היה של דבר אחר ולכן צריך להעיל סירים חדשים

• הוסף לסימניות
אז אין תיאום בין הוראה של הר' ויא להוראה בחנויות לנדא?
התשובה מהר' ויא היא ציטוט?

• הוסף לסימניות
כפי ששמעתי פעם ממפקח כשרות של שארית ישראל
דעת מרן הרב אלישיב זצ"ל שאין שום צד איסור בזה.

• הוסף לסימניות
הרב לנדא זה סיפור אחר,

אני שמעתי שהוא טוען שהציפוי הוא חלבי.

• הוסף לסימניות
היום ב"המבשר"

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 41.5 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
שטיפה עם סבון לא מורידה את זה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה