קורונה תפקחו עיניים המקרים האלו לצערינו רבים!

• הוסף לסימניות
מזעזע!
כתבה קשה לקריאה

וזה מצטרף לעוד מקרים של אנשים שאיבדו הכרה והתברר באיחור של כמה ימים שהיו זקוקים לעזרה
תהיו ערניים לשכנים שלכם
שלא לדבר להקפיד לדבר עם ההורים והקרובים הבודדים.

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרפת לבקשה תפתחו עיניים יש לכם שכנים מבוגרים שלא יוצאים מהבית ואולי חסר להם משהו.. לא לכולם יש מי שיקנה ויניח ליד הדלת..וגם לא נעים להם לבקש טובות. הם יכולים לשתות חלב שעבר עליו התאריך העיקר לא לבקש טובות משכן שיקנה להם..תציעו את עצמכם.. כמובן רק טלפונית..

• הוסף לסימניות
אימי מתגוררת בב"ב ואינה יוצאת מהבית מעל חודש ביקשנו לדאוג לה לאוכל מבושל. אז כך היא היתה אמורה לקבל לתחילת החג אוכל ולא קיבלה כלום!!!ביום א' חוה"מ התקשרנו למוקד של עירית ב"ב ולדווח ע"כ הם אמרו שידאגו .. תוך 48 שעות .
אחרי כמה שעות הניחו לה 8!!! חמגשיות קפואות!!! של מנת אוכל הכל אותו דבר. אחרי שעה הניחו לה שוב 8!!! חמגשיות נוספות בדיוק אותו תפריט. : חזה עוף, קישואים , ציפס ותפוח אדמה אפוי. כמובן הכל קפוא!!! ביום שישי האחרון הניחו לה שוב 4!! חמגשיות בדיוק אותו דבר.. היא אומרת שהיו צריכים לצרף לזה כדורים מעוררי תאבון.. נראה לכם נורמלי????

• הוסף לסימניות
היא אומרת שהיו צריכים לצרף לזה כדורים מעוררי תאבון.. נראה לכם נורמלי????
מסכנה!
שמעתי מחברה שהם עשו "החלפה" עם משפחה אחרת
הם דאגו לסבתא של החברה שגרה קרוב אליהם בירושלים
והחברה דאגה לסבתא שלהם שגרה קרוב אליה בבני ברק.

ממש נהניתי מהרעיון!

• הוסף לסימניות
מזעזע!
כתבה קשה לקריאה

וזה מצטרף לעוד מקרים של אנשים שאיבדו הכרה והתברר באיחור של כמה ימים שהיו זקוקים לעזרה
תהיו ערניים לשכנים שלכם
שלא לדבר להקפיד לדבר עם ההורים והקרובים הבודדים.
מזעזע!! מזעזע!!! מזעזע!!!

• הוסף לסימניות
אימי מתגוררת בב"ב ואינה יוצאת מהבית מעל חודש ביקשנו לדאוג לה לאוכל מבושל. אז כך היא היתה אמורה לקבל לתחילת החג אוכל ולא קיבלה כלום!!!ביום א' חוה"מ התקשרנו למוקד של עירית ב"ב ולדווח ע"כ הם אמרו שידאגו .. תוך 48 שעות .
אחרי כמה שעות הניחו לה 8!!! חמגשיות קפואות!!! של מנת אוכל הכל אותו דבר. אחרי שעה הניחו לה שוב 8!!! חמגשיות נוספות בדיוק אותו תפריט. : חזה עוף, קישואים , ציפס ותפוח אדמה אפוי. כמובן הכל קפוא!!! ביום שישי האחרון הניחו לה שוב 4!! חמגשיות בדיוק אותו דבר.. היא אומרת שהיו צריכים לצרף לזה כדורים מעוררי תאבון.. נראה לכם נורמלי????
אני עצמי ממחלקי החמגשיות הללו. ליבי נכמר לחשוב על הקשישים והמשפחות שאכלו בשבתות ובחגים את האוכל הממש לא מתאבן הזה מהחמגשיות.
אבל כמה שאני הופך בזה אני לא מוצא פתרון אחר.
מה אתם מציעים? איך מחלקים אוכל חם ומגוון לאלפי כתובות כל יום?

• הוסף לסימניות
אני עצמי ממחלקי החמגשיות הללו. ליבי נכמר לחשוב על הקשישים והמשפחות שאכלו בשבתות ובחגים את האוכל הממש לא מתאבן הזה מהחמגשיות.

אולי לפחות לגוון...?
ואם לא אוכל חם אולי יש מה לעשות שלפחות לא יהיה קפוא.... ירקות אחרי הקפאה לא ממש נשארים במצב טוב....

• הוסף לסימניות
אולי לפחות לגוון...?
ואם לא אוכל חם אולי יש מה לעשות שלפחות לא יהיה קפוא.... ירקות אחרי הקפאה לא ממש נשארים במצב טוב....
בדרך כלל יש גיוון מסויים. לדוגמא בערב שבת חול המועד חלקו סט של 3 חמגשיות שבכל אחת היה משהו אחר. אבל בפסח מאוד קשה לגוון. אין הרבה דברים שכולם אוכלים.
אני מאמין שיש גם שיקולי עלויות.

• הוסף לסימניות
הפתרון האולטימטיבי הוא דווקא זה שמוצע בכותרת האשכול.
לפקוח עיניים ולסייע להם בתוך הקהילה.
אם כל אחד יחפש את השכן הקשיש ויציע לו עזרה מתאימה לא יצטרכו את פיקוד העורף. באמת חשוב לעורר את המודעות.

• הוסף לסימניות
למה כל הזמן אותו תפריט? מה הרעיון?
אמי אמרה שתגמר הקורונה היא תזמין את כל המשפחה המורחבת למפגש והיא דואגת לאוכל יש לה מקפיא מלא בחמגשיות בינתיים היא אוחזת ב-20 . פחות אחד כי ביום שהיא קיבלה את היא פתחה אחד ואכלה.. כי היתה מאד רעבה....למחרת היא כבר לא הבינה איך אכלה את זה.. זה עצוב לשמוע את זה... כמובן שאנו שלחנו לה אוכל אחר..

• הוסף לסימניות
אולי שכנים יכולים להתנדב?
לי ממש לא אכפת להוסיף מנה, אם הייתי יודעת ששכנה קשישה תהנה מזה!

• הוסף לסימניות
צרות של עשירים,
פיקוד העורף הולך על בייצים
מה שהוא לא יעשה יום למחרת יקבל כותרת ראשית נגדו בעיתון חרדי שיצא לא טוב עם התפריט,
יחלק גזר מתוק -המודיע יכתוב נגד כי בעלז לא אוכלים
יחלק אורז מסתבך עם יתד הליטאים לא אוכלים
יחלק דגים ויזניץ לא אוכלים וכ"ו וכ"ו
ולכן אותו מתכון נשאר בכל יום,
תתעודדו שבאמריקה או בלונדון - הארץ הנכספת ,
היו שמים אותנו במגרשיי ספורט ומיטות קרטון ,
צריך להודות ולומר תודה
ולהפוך כל לימון ללימונדה,

• הוסף לסימניות
אני גם בשמחה יכולה לבשל עוד מנה או שתיים ולהעביר למי שנצרך כאן בשכונה.
אבל איך מגיעים לאנשים האלה? לא מכירה אישית אף אחד שעלול היות נצרך

• הוסף לסימניות
צרות של עשירים,
פיקוד העורף הולך על בייצים
מה שהוא לא יעשה יום למחרת יקבל כותרת ראשית נגדו בעיתון חרדי שיצא לא טוב עם התפריט,
יחלק גזר מתוק -המודיע יכתוב נגד כי בעלז לא אוכלים
יחלק אורז מסתבך עם יתד הליטאים לא אוכלים
יחלק דגים ויזניץ לא אוכלים וכ"ו וכ"ו
ולכן אותו מתכון נשאר בכל יום,
תתעודדו שבאמריקה או בלונדון - הארץ הנכספת ,
היו שמים אותנו במגרשיי ספורט ומיטות קרטון ,
צריך להודות ולומר תודה
ולהפוך כל לימון ללימונדה,
אני עד לרגע זה לא נרגע מהמציאות בה אנשים מתלוננים על משהו שקיבלו בחינם.

• הוסף לסימניות
אני גם בשמחה יכולה לבשל עוד מנה או שתיים ולהעביר למי שנצרך כאן בשכונה.
אבל איך מגיעים לאנשים האלה? לא מכירה אישית אף אחד שעלול היות נצרך
הגברים בד"כ מכירים יותר, מבית הכנסת וכדו' כמו"כ אפשר לשאול גבאי צדקה שכונתי / אזורי, הם בוודאי מכירים.

• הוסף לסימניות
הגברים בד"כ מכירים יותר, מבית הכנסת וכדו' כמו"כ אפשר לשאול גבאי צדקה שכונתי / אזורי, הם בוודאי מכירים.
בעלי הציע יהודי מבוגר שגר ברחוב שלנו לערוך עבורו קניות, הוא אמר שאין צורך

• הוסף לסימניות
אני עד לרגע זה לא נרגע מהמציאות בה אנשים מתלוננים על משהו שקיבלו בחינם.
מה משהו בחינם?? מה!!?
מפחידים אותם לקנות במכולת!
ואם הם קונים, אנשים נצמדים לאנשים בלי רגישות!
לא נותנים לילדים מעיר אחרת להגיע אליהם!
הרי אתם לא סומכים על הילדים שלהם שישימו את האוכל מאחורי הדלת!
אתם מפחדים שהזקנים יגמרו לכם את המכונות הנשמה וימוטטו את מערכת הבריאות שלכם!
תאפשרו להעביר חבילות!

אז, יפה מאד שמתחשבים, ומכינים אוכל, יפה. אבל זה לא "טובה" לקחת ממישהו את האוכל, לתת לו ארוחות עלובות ולצעוק עליו שהוא העיז להתלונן!!!
לא יפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה