דרוש מידע תפקידים, עזרה בעבודות הבית- ילדים בגילאי ה 6 עד 16

• הוסף לסימניות
אצלי הגדולים הם בנים מכיל 13.5 ומטה. הם יד ימיני בבית במלוא מובן המילה!!
הם מסדרים את הבית, מדיחים כלים, מקלחים את הקטנים, מביאים ארוחת צהריים בימים שאני לא בבית(כולל להכין אורז/פסטה/תפוא ולפעמים אפילו לטגן שניצלים וכדו)
בתקופה האחרונה הכנתי טבלה של מגוון תפקידים כמו סידור קומה למטה, סידור קומה למעלה, שטיפתכלים חלבי/בשרי,סידור שולחן סלון/מטבח, מיון כביסה (פרטתי כדי לתת רעיונות) וכל אחד שיבץ את עצמו כל יום בתפקיד אחר. זה עובד יחסית ממש יפה וממש מקל בבית.
אחרי כמה שבועות של תורנות הבן שלי בן 11 אומר לי שבזמן האחרון אני לא מתרגזת שהבית לא מסודר והרבה יותר כיף שככה מסודר ונעים בלי בעיות( והוא ממש לא מסודר מטבעו) כך שגם הילדים מבינים שאין ברירה אלא לעזור. אני אומרת להם הרבה פעמים אי אפשר ....מבלגנים ושניים (אבא ואמא)מסדרים.

מצטרפת לדעות שאפשר לחנך בנים והם פחות רואים את הבלגן ויותר צריך לכוון אותם אך הם פחות מקטרים שצריך לעזור.
אישית עזר לי פעם ששמעתי את הרב ברייער מדבר על הנושא והוא חילק את העזרה בבית לשלוה חלקים 1. מחויבות אישית-התקלחת, תדאג שיהיה מסודר אחריך וכו. 2. תפקידים 3. התנדבות. אישית זה ממש עשה לי סדר. הוא גם דבר עכ שכשילד עוזר הוא שותף ומרגיש חלק מהבית ואפשר לתת לו המון פרגון והערכה על זה.
עקרונית לא מצפרת על עזרה בבית אך יצא לי כבר בימי חמישי לפנק אותם בצונלט-משאת נפשם אחרי שבוע שהתורנות דפקה אבל זה אף פעם לא היב עם הודעה מראש אלא פתאום בחמישי אמרתי להם שנחה עלי הרוח והם ככ עזרו שאני מפנקת אותם בחזרה.
עד כאן משנתי להיום....

• הוסף לסימניות
איך הם מטאטאים ושוטפים?
עם מטאטא ומגב רגיל? או שיש לך יותר קטן?

ניסיתי לתת לבת שלי לטאטא עם מטאטא רגיל ונראה לי גדול לה מידי.
עם רגיל של רב מגב הם קלים יותר

• הוסף לסימניות
אותי מעניין איך היתה ההתנהלות שלך איתם מגיל קטן מאד בנושא הזה של עזרה ושותפות בבית

איך עושים את זה שילדים לא ינסו להתנער ממטלות?

הילדים שלי עדין קטנטנים בני 3 ו-4 ורוצה להנחיל את זה כבר מהגיל הזה
גם לי יש קטנטנים
אפשר: לאסוף משחקים, כל פעם ביחד משחק אחד עד שהחדר מסודר
להביא לי לתינוק / לחפש לקטן מוצץ, בקבוק, טיטול וכדו'
לאסוף את הצבעים אחרי שסיימנו לצבוע
להכניס בגדים למכונה (אני אומרת איזה מגירה מאוד אוהבים)
ובקיץ היו עומדים לידי ותולים כביסה, כל אחד מביא לי פריט מהסל, זו ממש תעסוקה בשבילם
לנקות את העגלה עם מגבונים
הם התלהבו ממש והיא יצאה מבריקה
לספר ספר לאח הקטן (את זה הבן שלי מאוד אוהב לעשות והוא יודע לספר... לא יודעת אם נחשב לעזרה)
לשתף במשחק את האח הקטן (גם אם העדיף לבד. כמובן שלא בגיל שהוא מפרק לו)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סיפרתי לילדים שהחיים הם כמו רכבת,
כל יום הוא כמו קרון...
ומה שאנחנו ממלאים בתוך הקרון יישאר בקרון לתמיד.
יום אחד הילדים אומר לי : "אמא, יש לי קרון מפוצצצצץ במצוות היום.."

התלהבתי ואז נפל לי בס"ד הרעיון:
הדפסתי להם רכבת עם 7 קרונות (ימות השבוע)
כל קרון היה בגודל A4 , גם הקטר.
היה לנו קיר עליו הדבקנו את הרכבת עם הקטר - עם הכותרת רכבת המצוות...
הדבקנו בכל יום דף ממו עם פירוט לכל אחד עם השם שלו עם מעשים טובים ...אפילו דברים קטנים...(או מדבקות לילדים שלא ידעו לקרוא)
(תיכננתי להכין לכל אחד בתוך הקרון טור שלו.. אבל לא היה לי זמן..)

זה עודד אותם מאווווווד!
1769729987909.png

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה