דרוש מידע תפקיד העיתונות הכתובה בימנו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כבר תקופה שאף בוקר לא קראתי ידיעות חדשות בעיתונים (למעט חדשות סקטוריאליות מצומצמות)
הנ"ל גם בזמנים בהם לא שהיתי באתרי חדשות
ולא שמעתי רדיו
העוילם תמיד מספר הכל
השאלה שלי
אם כן מה תפקיד העיתון?
עיתונים חרדיים יומיים - מהווים 'עלון פנימי' של המגזר.
שבועונים חרדיים מיועדים לקריאה בשבת, כשאסור לפתוח אתרי חדשות, וכן להציג סקירה מקיפה על נושאים שאתה שומע עליהם בחצי אוזן, ולא מבין אותם לעומקם.

מי שמסתפק בחצאי שמועות במקווה - שלא יתפלא כשיגלה פתאום שראש הממשלה כיום הוא יאיר לפיד ולא נפתלי בנט...

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אתה מתכוון לעיתון יומי או לכלל העיתונים?
העיתון היומי אני באמת לא רואה בו צורך, לא משהו שנהגתי לצרוך
(חוץ מהעיתון של יום שלישי שמשמש אצלי לנקיון...)
בשבועונים חוץ מהחדשות שגם הם לא ממש חדשות אלא ניתוח ופרשנות
זה גם טורים וכתבות בנושאים שונים (תורני/מדע/כלכלה/הסטוריים וכו') על נושאים שונים הקשורים לזמן או סתם מעניינים שלא תחפש עליהם מידע בסתם יום,
וכמובן סיפורת בסגנונות שונים.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי,
מה אתם עושים כשאתם אוכלים?????????

ווען מ'עסט איז די וועלט געשטארבן

לא ראיתי עיתון איזה כמה שנים טובות

אני קונה כן מגזין די וואך באידיש אני מתענג על הכתוב שם שאין שם שום כתבות משולמות
ויש שם כל הפרסומות הטובות שבחו"ל ולא הרדודים דכאן (אין שום שום פרסומים של מלבושי נשים וכו')
עיתון מושלם גם למבוגרים גם לילדים גם צילומים של כל כלל ישראל מא"י והעולם.

• הוסף לסימניות
העיתונות מעצבת את מקומה מחדש בשנים האחרונות. שמעתי הסבר מעמית סגל לגבי תפקיד מהדורות החדשות בטלוויזיה וזה נכון גם לגבי העיתונות החרדית המודפסת, דווקא בגלל שיש עומס מידע לאורך היום , צריך מישהו שיעשה סדר ויברור מה הם החלקים החשובים שצריך להכניס לתודעה, ומה צריך לזרוק לספאם.
את ההסבר הזה של עמית סגל תשליך לספאם.

• הוסף לסימניות
במאה שערים עושים את זה על הקירות
לא צריך על זה עיתון
או משליכים פאשקוויל
ושם נותנים את התארים של המרנים וכו'

• הוסף לסימניות
מי שמסתפק בחצאי שמועות במקווה - שלא יתפלא כשיגלה פתאום שראש הממשלה כיום הוא יאיר לפיד ולא נפתלי בנט...
מותר לשאול מה הנפק"מ אם לפיד הוא ראש הממשלה או בנט?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מותר לשאול מה הנפק"מ אם לפיד הוא ראש הממשלה או בנט?
אין נפק"מ כלל.. גם לא עם ראה"מ הוא דמות שלישית, והלוואי על כולם התעניינות ברמה כזאת בפוליטיקה.. (זה לא הזוי לראות שחצי או יותר מהידיעות החדשותיות עוסקות בח"כים ומפלגות?? מה יחשוב האדם הקטן..)
אבל נראה שהאשכול כאן נועד לאלו שדחוף להם, ורק רוצים לדעת איך הם ידעו זאת יותר טוב..

תפקיד העיתונות היום לענ"ד הוא להחליט הרבה הרבה על השקפותיך בנושאים רבים במאד, ובצורה מוטה מאד כל אחד לאן שהעורך הראשי החליט. ואין כאן המקום לדוגמאות מרובות לעומק ורוחב בעיתונים החרדיים. (אני כותב זאת בכאב, לא חושב שכך צריך להיות..)

• הוסף לסימניות
תפקיד העיתונות היום לענ"ד הוא להחליט הרבה הרבה על השקפותיך בנושאים רבים במאד.

למשל ללמוד כל מיני מקצועות באקדמיה למרות שבעמוד הראשון מתפרסם איזה שמינית בשמינית עם מודעה מגדולי ישראל לא ללמוד אקדמיה וכדו'

• הוסף לסימניות
תפקיד העיתונות הוא לתת חדשות!
למי? לאנשים שלא שומעים נייעס בטלפון ואין להם אינטרנט בבית (וממילא הם לא יכולים לשבת פה ולהגיב....)
והלוואי שכולנו היינו כמוהם.
כן תתפלאו לשמוע יש אנשים שהחדשות שלהם הם אך ורק מהעיתון המפלגתי שהם מנויים עליו!!!

---------

ובאמת מי שמקשיב לקווי נייעס ולקורא באתרים באמת לא מעניין העיתונות הכתובה.

• הוסף לסימניות
בציבור החרדי שהמושג מחשב ואינטרנט חסום עדיין פחות מקובל מעיתון, אז צריך גם עיתון לאלה שלא צורכים את החדשות מהאינטרנט.
רק שיעשו טובה ביתד וירימו קצת את הרמה במקום שזה יראה (עכ"פ לדעתי) כאילו העתיקו כתבות מעיתונים אחרים.

• הוסף לסימניות
באמת כל הכבוד
אנחנו באופן אישי היינו מנויים של יתד שנים
עד שנמאס לי מהערמות הענקיות של העיתונים שצריך למיין,
וכל פעם שמישהו היה מתנדב לעשות את זה, הוא היה שוקע בתוך איזה כתבה ושוכח מהבלגן שסביבו...
לא יודע אם כתבו אבל אני ששאלתי רב והוא אמר לי שאם לא קראו את הדברי גניזה שכתובים בעיתון אפש' להכניס הכל ל2 שקיות ולזרוק לפח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה