דרוש מידע תקדים | העלאת הוצאות ניהול בקרן אירית

• הוסף לסימניות
יש כאן הרחבה שלי בנושא למי שמעוניין להעמיק:
צפה בקובץ המצורף 1984256

שימו לב שעלויות SWAP אמורות להיות קיימות גם בקרנות סינטטיות ישראליות.
רק ששם למיטב ידיעתי הנתון אינו חשוף עבורנו המשקיעים הפרטיים (הלוואי שמישהו יוכיח לי אחרת וידע להציג את הנתון המדויק של עלויות ה SWAP).

יתכן שגם בקרנות הישראליות עלויות ה SWAP עולות/יורדות מעת לעת וזה לא אמור להיות משהו ייחודי לקרנות של אינבסקו.
הישראליות פועלות בצורה אחרת:
שמים במק''ם או אג''ח ועושים פורווארד
או ששמים בפיקדון דולרי.
כך שיש פה הרבה משתנים אם יצליחו יותר או פחות
ולדעתי שם לא נכון להסתכל על העלויות שלהם
כי זה להשוות תפוחים לתפוזים.

• הוסף לסימניות
בישראל מצב כזה היה גורם לחברות להעלות דמי ניהול ( כמובן ביותר מהסכום הזה) בתואנה שההוצאות עלו
יש דמי ניהול ויש הוצאות ניהול השקעות.
אין להם שום צורך לעלות את הדמי ניהול בנפרד.
הייקור של החברות היא לא על ה"הוצאות ניהול השקעות"
אלא על עלית מחירי חומרי הגלם, ועלויות השילוח הימי בעקבות הירי החות'י
כך שכן צריך לעלות את דמי הניהול.

כמובן ;)

• הוסף לסימניות
לדעתי אין ממש מה לעשות בנידון, אם החלטתם להשקיע בקרן סינטטית אתם כבולים למנגנון הזה וגם לעלות שלו, וכנראה שזה לא ממש משנה באיזה קרן בחרתם.
@ה. שלמה אם אני מבין נכון הדיון הזה רלוונטי רק עד תחילת 2026 שאז הולכים להשוות את הקופת גמל להשקעה וקרנות נאמנות כך שמכירה של קרן נאמנות לא תיצור אירוע מס, אלא רק משיכה של הכסף מהחשבון (או מגנון אחר שאני מניח שיצרו לצורך כך).

ולדעתי ניתן להניח שהתקנה הזו תייקר את דמי הניהול בכל הקרנות הישראליות שעד היום נתנו דמי ניהול נמוכים בהתחלה בשביל המלכודת מס, לא כך?

• הוסף לסימניות
@ה. שלמה אם אני מבין נכון הדיון הזה רלוונטי רק עד תחילת 2026 שאז הולכים להשוות את הקופת גמל להשקעה וקרנות נאמנות כך שמכירה של קרן נאמנות לא תיצור אירוע מס, אלא רק משיכה של הכסף מהחשבון (או מגנון אחר שאני מניח שיצרו לצורך כך).

ולדעתי ניתן להניח שהתקנה הזו תייקר את דמי הניהול בכל הקרנות הישראליות שעד היום נתנו דמי ניהול נמוכים בהתחלה בשביל המלכודת מס, לא כך?
נקודה למחשבה..
אגב, אתה בטוח שהמהלך ייקרום עור וגידים?

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתי ניתן להניח שהתקנה הזו תייקר את דמי הניהול בכל הקרנות הישראליות שעד היום נתנו דמי ניהול נמוכים בהתחלה בשביל המלכודת מס, לא כך?
לא בטוח
המהלך אמור לגרום לתחרות ולגרום לחברות דווקא להוריד דמי ניהול

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
היום נודע לי ממקור מקצועי ביותר שעליה של אינווסקו משפיע על כל הישראלים שמשקיעים במסלולים s&p500 בפנסיה גמל והשתלמות בדיוק כמו במסחר העצמאי...

• הוסף לסימניות
היום נודע לי ממקור מקצועי ביותר שעליה של אינווסקו משפיע על כל הישראלים שמשקיעים במסלולים s&p500 בפנסיה גמל והשתלמות בדיוק כמו במסחר העצמאי...
האם זה אומר שזה צורת ההשקעה של חברות ההשקעה והביטוח במסלולי s&p500 ?

• הוסף לסימניות
האם זה אומר שזה צורת ההשקעה של חברות ההשקעה והביטוח במסלולי s&p500 ?
לא בהכרח.
יכול להיות שזה אותה סיבה
(אינווסקו העלתה כי הבנקים דורשים עמלה גבוהה יותר על עסקת ההחלף)

• הוסף לסימניות

נקודה למחשבה..
אגב, אתה בטוח שהמהלך ייקרום עור וגידים?
אני רוצה להאמין שכן....
ומה למעשה?
המהלך יצא לפועל או לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה