• הוסף לסימניות
א)אני לא מבינה איך אפשר לנקות לפני פורים? הרי אין שליטה אז...ובמיוחד לא את המטבח
ב) החלטתי השנה למה לא לשתף את הילדים הגדולים לפחות (9-12)אז כל שני ילדים ינקו את חדרם.
ג)מה כבר נשאר? חדר שינה ? מי מכניס לשם חמץ- ? שטיפה אחת בערב פסח וזהו.
חדר של הקטנים ?- מה יש לנקות ?רצפה . ארון בגדים-אין מה לנקות.
נשארו המשחקים - מעכשיו לא ישחקו??
בקיצור- בשביל חמץ ממש אין צורך לעשות עניין רציני! (חוץ מהמטבח שאותו באמת אפשר רק בסוף)

• הוסף לסימניות
אני בהחלט לא מתחילה פסח כעת
אבל כן עושה, בשיטתיות, את כל עבודות המיון והסדר שאני תמיד חולמת להגיע אליהן.

כל הדברים האלו שממש חשוב לי לעשות לפחות פעם בשנה ואין סיכוי שאעשה בלי ה"טוק טוק" של פסח :), אבל ברור לי שערב פסח+ילדים קטנים מאוד זה פשוט לא הזמן לזה. אז נלחמים רק בחמץ האמיתי.

אז עכשיו אני ממיינת מסמכים ומעיפה דברים מיותרים. וזה מזה כיף לי.

• הוסף לסימניות
גם אני כמו KR
אני רואה את פסח בתור הזדמנות לנקות דברים שבחיים לא תנקי באמצע החיים
כל אחת עם הקצב שלה , המהירות עבודה שלה
זה לא תחרות.....

• הוסף לסימניות
אחיותי יודעות שאותי לא שואלים איפה אני אוחזת כי באופן קבוע אני עונה מעכשיו שהכל כבר גמור...
אבק זה לא חמץ והילדים זה לא קרבן פסח!!!
זה כל כך משנה אם יש ילדים בבית ובאיזה גיל, גודל הדירה, אם יש איפה לאכול בימים האחרונים, אם יש ברז נוסף בהול ועוד הרבה נתונים שגם באותו משפחה הם משתנים משנה לשנה. מה יש להשוות???
בסוף כולם מגיעים לפסח!!!

• הוסף לסימניות
היו שנים שפשוט התחלתי מהמטבח, מפורים התחלתי לנקות את המטבח, ארונות למעלה, תנורים וכו'.
ואחר כך, מה שהייתי מספיקה בחדרים, מה שלא, מכרתי.

היום אני חייבת לנקות את כל הבית כי הקטן שלי אומן בלהחביא לי חמץ בכל חור אפשרי.

• הוסף לסימניות
אני לא אוהבת את הגישה הזאת של "אבק זה לא חמץ וילדים הם לא קורבן פסח"
על אף ולמרות שאבק הוא לא חמץ וילדים הם ח"ו חס ושלום לא קרבן פסח.
אבל ככה עשו אימותנו דורות על דורות. ניקו את כל החורים והסדקים, עבדו שבועות על שבועות חודשים על חודשים, ואז באות נשות השמנת של הדור הזה ואומרות כגדולות ומבינות "אבק זה לא חמץ וילדים הם לא קרבן פסח"
לא הכל עושים רק כי זה מצווה ועברה. יש גם מנהגים יפים וטובים, שקיבלנו מאם לבת , ואנחנו ממשיכים להעביר את זה הלאה. כי זה מסורת. כי זה יפה.
הניקיון לפסח זה דבר יפה! חוץ מלהוציא את החמץ. זה נקיון מבפנים, זה מביא את הבית למצב שאין כמותו בכל השנה. אני מרגישה גם כל שנה בפסח שאני עוברת מן תהליך של נקיון פנימי.

אז נכון, יש כאלו שקשה להן, ולא מספיקות, ויש להן 3 ילדים קטנטנים שכל הזמן דוחפים פרורים לכל חור, ואז עושים שיקול של מה עדיף, ואומרים בשקט "אבק זה לא חמץ, וילדים הם לא קרבן פסח" ובאמת לא חייבים להוציא את התריסים מהמקום. ובהחלט אפשר למכור הרבה ארונות.

אבל - אני לא אוהבת את הצעקה הזאת בפומבי. יש דברים שמותרים, ואין איתם בעיה, אבל לא חייבים לצעוק אותם.
אימותנו וסבתותנו וסבתות סבתותנו ניקו לפסח בחורים ובסדקים. אין סיבה שאנחנו נפסיק מהמסורת היפה הזאת רק כי יש כמה חכמות שמלמדות אותנו מה הלכה ומה לא.

וחוץ חוץ חוץ מזה - אני להפתעתי כל שנה מגלה חמץ חמץ במקומות שאני ממש לא מצפה לראות. וזה ודאי בעיה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה ח;1216227:
אבל ככה עשו אימותנו דורות על דורות. ניקו את כל החורים והסדקים, עבדו שבועות על שבועות חודשים על חודשים, ואז באות נשות השמנת של הדור הזה ואומרות כגדולות ומבינות "אבק זה לא חמץ וילדים הם לא קרבן פסח"
לא הכל עושים רק כי זה מצווה ועברה. יש גם מנהגים יפים וטובים, שקיבלנו מאם לבת , ואנחנו ממשיכים להעביר את זה הלאה. כי זה מסורת. כי זה יפה.
הניקיון לפסח זה דבר יפה! חוץ מלהוציא את החמץ. זה נקיון מבפנים, זה מביא את הבית למצב שאין כמותו בכל השנה. אני מרגישה גם כל שנה בפסח שאני עוברת מן תהליך של נקיון פנימי.

אז נכון, יש כאלו שקשה להן, ולא מספיקות, ויש להן 3 ילדים קטנטנים שכל הזמן דוחפים פרורים לכל חור, ואז עושים שיקול של מה עדיף, ואומרים בשקט "אבק זה לא חמץ, וילדים הם לא קרבן פסח" ובאמת לא חייבים להוציא את התריסים מהמקום. ובהחלט אפשר למכור הרבה ארונות.

אבל - אני לא אוהבת את הצעקה הזאת בפומבי. יש דברים שמותרים, ואין איתם בעיה, אבל לא חייבים לצעוק אותם.
אימותנו וסבתותנו וסבתות סבתותנו ניקו לפסח בחורים ובסדקים. אין סיבה שאנחנו נפסיק מהמסורת היפה הזאת רק כי יש כמה חכמות שמלמדות אותנו מה הלכה ומה לא.

וחוץ חוץ חוץ מזה - אני להפתעתי כל שנה מגלה חמץ חמץ במקומות שאני ממש לא מצפה לראות. וזה ודאי בעיה.....
לא מסכימה איתך.
זה לא כמה חכמות שמלמדות אותנו מה הלכה, זה הרבנים שמנסים לומר את זה.
יש מושג שנקרא Spring cleaning ואין לזה דוקא קשר לפסח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה ח;1216227:

חבל שהבנת אותי ככה, גם אני מנקה הכל ובכ"ז אבק זה לא חמץ, אני לא חושבת שילדים צריכים להיות בטראומה מהצעקות של ערב פסח.
אני בכלל לא מנשות השמנת של היום!!!

• הוסף לסימניות
למה להלחץ?
זה נאמר לאובססיביות הנקיון, על מנת להרגיע אותן.
והחזו"א - כך אמרו לי - היה לוקח מטאטא ביום של בדיקת חמץ, ומטאטא את הבית, ובכך הסתיים הנקיון...

• הוסף לסימניות
לדעתי היום זה לא כמו פעם
היום כמעט כל אשה עובדת:(
ולא שייך להספיק את כל מה שבדור שהנשים לא עבדו הספיקו
ודרך אגב
אבק לא חמץ
ילדים לא קרבן פסח
והבעל לא קורבן עולה ויורד:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1216238:
לא מסכימה איתך.
זה לא כמה חכמות שמלמדות אותנו מה הלכה, זה הרבנים שמנסים לומר את זה.
יש מושג שנקרא Spring cleaning ואין לזה דוקא קשר לפסח.

אז אולי תחכימי אותי במה הרבנים אומרים.
לי ידוע שצריך לנקות את החמץ, ולצערי אני מוצאת חמץ במלא מקומות.
במסילות של החלונות מצאתי שקדי מרק,
מתחת לארונות,
בארגזי המצעים,
מצאתי - ואני כמעט בטוחה שכולנו מוצאים חמץ בכל מיני חורים(חוץ מיחידות סגולה, שבאמת לא צריכות לנקות לפסח, כי כל השנה אצלן פסח)

ואולי במקום לקרוא לזה במילים מפוצצות באנגלית - אפשר לראות את זה שאנשים ראו משהו יפה ביהדות, ולקחו לעצמם וקראו לו במילה יפה "spring cleaning" ואת באה אלי ואומרת לי שאין לזה קשר לפסח? המקור של זה הוא פסח....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1216240:
חבל שהבנת אותי ככה, גם אני מנקה הכל ובכ"ז אבק זה לא חמץ, אני לא חושבת שילדים צריכים להיות בטראומה מהצעקות של ערב פסח.
אני בכלל לא מנשות השמנת של היום!!!

לא דיברתי ספציפית על אף אחד(בטח לא על נשים בפורום שאני לא מכירה ואין לי מושג מה עומד מאחוריהן). אלא על מן גישה כזאת של כל מיני נשים שאני מכירה, שאין להן כח,ומתעצלות, ותולות את זה ב"אבק זה לא חמץ..." וכו.
ואני חוזרת ומדגישה: אבק הוא לא חמץ וילדים הם לא קרבן פסח! מסכימה מסכימה! אבל - חמץ הוא חמץ ולא חייבם הכל לעשות על חשבון הילדים.
וילדים לא צריכים להיות בטראומה, אתן מוזמנת לבית שלי לראות איך ילדים לא בטראומה, ובכל זאת מנקים לפסח כמו שנהגו אבותנו מקדמת דנא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1216255:
למה להלחץ?
זה נאמר לאובססיביות הנקיון, על מנת להרגיע אותן.
והחזו"א - כך אמרו לי - היה לוקח מטאטא ביום של בדיקת חמץ, ומטאטא את הבית, ובכך הסתיים הנקיון...

אני לא מאחלת לאף אחד בית בלי ילדים..... למרות שהחמץ לא מגיע לחורים ולסדקים ככה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלימלך וולו;1216267:
לדעתי היום זה לא כמו פעם
היום כמעט כל אשה עובדת:(
ולא שייך להספיק את כל מה שבדור שהנשים לא עבדו הספיקו
ודרך אגב
אבק לא חמץ
ילדים לא קרבן פסח
והבעל לא קורבן עולה ויורד:)

פעם כל אישה היתה עושה כביסות ביד.
מגהץ עם מגהץ פחם.
תופרת ביד.
ולא אמשיך כי אפשר להמשיך לבד.

בקיצור - "נו.. באמת..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה ח;1216290:
אז אולי תחכימי אותי במה הרבנים אומרים.
לי ידוע שצריך לנקות את החמץ, ולצערי אני מוצאת חמץ במלא מקומות.
במסילות של החלונות מצאתי שקדי מרק,
מתחת לארונות,
בארגזי המצעים,
מצאתי - ואני כמעט בטוחה שכולנו מוצאים חמץ בכל מיני חורים(חוץ מיחידות סגולה, שבאמת לא צריכות לנקות לפסח, כי כל השנה אצלן פסח)

ואולי במקום לקרוא לזה במילים מפוצצות באנגלית - אפשר לראות את זה שאנשים ראו משהו יפה ביהדות, ולקחו לעצמם וקראו לו במילה יפה "spring cleaning" ואת באה אלי ואומרת לי שאין לזה קשר לפסח? המקור של זה הוא פסח....
תעשי מה שאת רוצה.
אני לא בקטע של הוויכוחים :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1215960:
חברה, מה זה פה תחרות?
מה מחלקים בסוף המסלול?
בלון?
אני מוותרת.

חני

בצחוק, חני...
מראש כתבתי "תקנאו..."

• הוסף לסימניות
טיפים לארגון בערב פסח
אני עוד לא התחלתי פסח בניקיון אבל בקניות כן. אמנם בגדים לילדים אין עוד כל כך בחנויות אבל גרביים/ כיפות/ ציציות/ קישוטי שיער/ חולצות גברים/ תכשיטים/ משחקים/ ולא חסר מה עוד אפשר להוריד מחודש ניסן. חוץ מזה ארון אחד אני כן רוצה להספיק עוד היום ואז יש לי מקום נקי לשמור על כל מה שקניתי וגם יכולה להתחיל כביסה שציך לפסח ולא לשימוש יום יום (קיטל של בעלי חולצות לבנות של חול המועד לבנים - לנקות כיסים לכבס ואפילו לגהץ...) ואז אני יותר פנויה לנקיון בניסן (אגב אני עובדת עד 16:00 וכמעט עד פסח ...

• הוסף לסימניות
ההורים שלי היו שכנים של אחד מגדולי הדור (שלנו)
אמא שלי תמיד מספרת שבביתו של אותו גדול היו מתחילים את נקיון הפסח בערב בדיקת חמץ(!) אז היו מוציאים הכל, שוטפים שטיפה רצינית, מנקים היטב את המטבח - מקרר, תנור, כיורים וכו', וזהו. מ

פסח כשר ושמח.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1217177:
אמא שלי תמיד מספרת שבביתו של אותו גדול היו מתחילים את נקיון הפסח בערב בדיקת חמץ(!) אז היו מוציאים הכל, שוטפים שטיפה רצינית, מנקים היטב את המטבח - מקרר, תנור, כיורים וכו', וזהו. מ

פסח כשר ושמח.

חני

:cool::cool::cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1217177:

פסח כשר ושמח.

חני
די...
מי זה???????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת