פונט תקנות פונטביט, אני מבין נכון?

• הוסף לסימניות
שלום!

קראתי את התקנות של חברת פונטביט עליהם צריך לחתום לפני רכישת הפונטים ואני תמה:

1. אין אפשרות לרשת פונטים לאחר 120 של מי שרכש?
2. לו קניתי עסק עיצוב גרפי אייני מקבל בעסקת חבילה את הפונטים שרכשו?
3. ויותר מזה לו יצויר קניתי פונטים ואני עובד בביתי ובמשרד אני יכול לעבוד רק מקום אחד עם הפונטים הללו?

זה לא הזוי תקנות כאלו?

מזכיר את ספר המסורת הישן שהיה כתוב בו שיש איסור לשים סלוטייפ או לכרוך או כל דבר שיעזור לשמור על צורתו...

האם חברה יכולה לחייב אותי להסכים לתקנות דרקוניות כאלו?

ואולי..... לא הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
1. לא יודע
2. אם קנית עסק פעיל כמות שהוא, למיטב ידיעתי אתה יכול להשתמש גם בפונטים. אבל אם אתה קונה רק את הפונטים אז לא.
3. אתה יכול להתקין עד 5 עמדות באותה כתובת פיזית או לחילופין להתקין במחשב נייח אחד ובמחשב נייד אחד. אם יש לך מחשב נייח בבית ומחשב נייח במשרד וגם מחשב נייד, לא נראה לי שהחברות יחפשו אותך וגם אם תדבר על זה עם נדב עזרא או אליהו פריד לא נראה לי שהם ינשכו אותך - המטרה שלהם היא פשוט לשמור על הזכויות שלהם, לא להעיק עליך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נס ופלא;994823:
שלום!

קראתי את התקנות של חברת פונטביט עליהם צריך לחתום לפני רכישת הפונטים ואני תמה:

1. אין אפשרות לרשת פונטים לאחר 120 של מי שרכש?
2. לו קניתי עסק עיצוב גרפי אייני מקבל בעסקת חבילה את הפונטים שרכשו?
3. ויותר מזה לו יצויר קניתי פונטים ואני עובד בביתי ובמשרד אני יכול לעבוד רק מקום אחד עם הפונטים הללו?

זה לא הזוי תקנות כאלו?

מזכיר את ספר המסורת הישן שהיה כתוב בו שיש איסור לשים סלוטייפ או לכרוך או כל דבר שיעזור לשמור על צורתו...

האם חברה יכולה לחייב אותי להסכים לתקנות דרקוניות כאלו?

ואולי..... לא הבנתי נכון?

א. מעצב אינו קונה פונטים אלא רשיוון שימוש בהם בלבד.
רשיןו השימוש הינו פרטי ועל כן לא ניתן להעביר\למכור\להשכיר את רשיון לאחר.

א. כשם שלא ניתן למכור רשיון, כך לא ניתן גם להוריש רשיון שימוש.
ב. אני לא יודע על פונטביט אבל בפונטייפ במידה והפונטים נרשמו תחת ח.פ. של העסק (חברה בע"מ בלבד), במידה והחברה נרכשה ע"י גוף הרשיון נשאר תקף, הואיל ורשיון השימוש שייך לח.פ. ולא לאדם פרטי (+עוסק מורשה\פטור) הרשיון נשאר תקף.
במקרה זה באם החברה תסגר, הרשיון אינו עובר לבעל העסק הקודם.
ג. רשמית, אלו הן תנאי השימוש, במקרים מסויימים ניתן לקבל היתר מיוחד למחשב נייח אחד בבית ולמחשב נייח אחד בעבודה.

• הוסף לסימניות
הרב פריד,
זה קצת שונה מרשיון נהיגה. שם זה מבוסס על ידע ומבחנים אישים שלא עוברים בתורשה ולכן בירושה.
אבל למשל רשיון בנייה.
מתייחס לשטח ותשלומים ששולמו, יותר הגיוני להשוות.

• הוסף לסימניות
תודה על הפירוט הרב פריד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;995461:
מעצב אינו קונה פונטים אלא רשיוון שימוש בהם בלבד.
.

ולמה זה נקרא רשיון שימוש ולא עצם הקניה?
כשאני קונה בגד אני קונה אותו +רשיון לשימוש.
כשאני קונה תמונה מאתר תמונות אני קונה +רשיון לשימוש
למה בפונטים זה שונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;995461:
א. מעצב אינו קונה פונטים אלא רשיוון שימוש בהם בלבד.
רשיןו השימוש הינו פרטי ועל כן לא ניתן להעביר\למכור\להשכיר את רשיון לאחר.

א. כשם שלא ניתן למכור רשיון, כך לא ניתן גם להוריש רשיון שימוש.
ב. אני לא יודע על פונטביט אבל בפונטייפ במידה והפונטים נרשמו תחת ח.פ. של העסק (חברה בע"מ בלבד), במידה והחברה נרכשה ע"י גוף הרשיון נשאר תקף, הואיל ורשיון השימוש שייך לח.פ. ולא לאדם פרטי (+עוסק מורשה\פטור) הרשיון נשאר תקף.
במקרה זה באם החברה תסגר, הרשיון אינו עובר לבעל העסק הקודם.
ג. רשמית, אלו הן תנאי השימוש, במקרים מסויימים ניתן לקבל היתר מיוחד למחשב נייח אחד בבית ולמחשב נייח אחד בעבודה.

לדעתי הסעיף של לא ניתן למכור את הרישיון לא יעמוד במבחן המשפטי אם מוכרים את החברה כולה על שמה. אם הרישיון נמכר לחברה X (גם אם אינה חברה בע"מ אלא ע"מ) אי אפשר ליטול אותו מחברה X למרות שבעליה השתנו.
בדקו עצמכם, חברות הפונטים.

• הוסף לסימניות
אוהב, תקרא טוב מה שכתבתי, כתבתי שבמקרה זה הרשיון תקף

• הוסף לסימניות
לא. כתבת זאת רק על חברה בע"מ. אני סבור שהחוק מחיל זאת גם על עוסק מורשה פרטי שמוכר את עסקו. בזה כתבת הפוך ממני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה