התייעצות תקנו אותי אם אני טועה (למרות שיש הרבה נושאים כאלה בפורום)

• הוסף לסימניות
אם אני בוחר להשקיע במדד עולמי ולא ב s&P500 (נניח שזה לא מפוזר או מכפילים גבוהים או סתם שינויים גלובליים שמשתנה מי מוביל בעולם) והשקעה שלי היא ל 20+ שנה אז בעצם ברגע שה s&p יורד אז המדד העולמי מאזן את עצמו ומוכר בהפסד את החלק בארה"ב (בעצם אפשר לקרוא הs&p שהם דיי חופפים) וקונה ביוקר שאר העולם ואם אני מניח שהכלכלה האמריקאית לא תקרוס אלא רק תביא קצת פחות תשואות בעשור הקרוב (לא כי אני נביא אלא חישוב סיכונים בתיק כמו שכל אחד מחשב גם סיכונים/סיכויים גם בהשקעה פאסיבית כמו איזה מדד /כמה החלק מנייתי/אגחים /סחורות) ואחרי זה תחזור לעצמה יוצא שהפסדתי הזדמנות לקנות את השוק האמריקאי בזול ולא רק זה עכשיו שהמדד העולמי יאזן את עצמו הוא שוב פעם ימכור שאר עולם בזול וייקנה בארה"ב ביקר
אני טועה?
@השקעות R הון @ה. שלמה @דניאל נבון @קלופ ושאר כל הצדיקים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בעצם המדד העולמי כרגע זה s&p (כ65 -70% ממנו ועוד קצת שינווים במינונים) ועוד קצת מכל מקום מהעולם?

• הוסף לסימניות

מהאתר https://tradingil.co.il/מדד-msci-world/

איך נקבע משקל המניות במדד המניות העולמי (MSCI)?​

משקל המניות במדד MSCI World נקבע באמצעות שווי השוק של החברות הנסחרות בו.
זאת אומרת שאם שווי השוק של חברה מסוימת גבוה יותר מחברה אחרת אז גם משקלה במדד יהיה גבוה יותר בהתאם.

נכון ל 31.5.24 השוק האמריקאי היה 70.89% מהמדד, השוק היפני 5.89% מהמדד, בריטניה 3.97%, צרפת 3.10%, קנדה 3.04% ושאר הארצות חלקו את ה 13.1% הנותרים.

• הוסף לסימניות
אם אני בוחר להשקיע במדד עולמי ולא ב s&P500 (נניח שזה לא מפוזר או מכפילים גבוהים או סתם שינויים גלובליים שמשתנה מי מוביל בעולם) והשקעה שלי היא ל 20+ שנה אז בעצם ברגע שה s&p יורד אז המדד העולמי מאזן את עצמו ומוכר בהפסד את החלק בארה"ב (בעצם אפשר לקרוא הs&p שהם דיי חופפים) וקונה ביוקר שאר העולם ואם אני מניח שהכלכלה האמריקאית לא תקרוס אלא רק תביא קצת פחות תשואות בעשור הקרוב (לא כי אני נביא אלא חישוב סיכונים בתיק כמו שכל אחד מחשב גם סיכונים/סיכויים גם בהשקעה פאסיבית כמו איזה מדד /כמה החלק מנייתי/אגחים /סחורות) ואחרי זה תחזור לעצמה יוצא שהפסדתי הזדמנות לקנות את השוק האמריקאי בזול ולא רק זה עכשיו שהמדד העולמי יאזן את עצמו הוא שוב פעם ימכור שאר עולם בזול וייקנה בארה"ב ביקר
אני טועה?
@השקעות R הון @ה. שלמה @דניאל נבון @קלופ ושאר כל הצדיקים
וודאי שאתה טועה
כי אם המדד האמריקאי ירד, המדד העולמי לא צריך למכור מניה אחת.
זה אטומוטי יוצר שהחלק האמריקאי במדד קטן.

• הוסף לסימניות
וודאי שאתה טועה
כי אם המדד האמריקאי ירד, המדד העולמי לא צריך למכור מניה אחת.
זה אטומוטי יוצר שהחלק האמריקאי במדד קטן.
@אמת מארץ תצמח
נכון
ואז אם יהיה מחזוריות והאמריקאי שוב יעלה יוצא שאני תמיד אקנה אותו ביקר
יוצא שבעצם בפיזור רחב לא יכול להיות שום הזדמנות לקנייה בזול

• הוסף לסימניות
@אמת מארץ תצמח
נכון
ואז אם יהיה מחזוריות והאמריקאי שוב יעלה יוצא שאני תמיד אקנה אותו ביקר
יוצא שבעצם בפיזור רחב לא יכול להיות שום הזדמנות לקנייה בזול
לא הבנת.
המדד לא קונה או מוכר כלל במקרים כאלו.
לו יש לי מוצר שעולה 100, ועוד מוצר שעולה 100 - היחס ביניהם הוא 50/50 %.
כעת כשאחד עלה ל 120, והשני ירד ל 80 - אוטומטי היחס ביניהם הוא 60/40 %.
ללא כל פעולה מצידי.
כך שנאי לא קונה בזול או ביוקר, אלא פשוט מחזיק את מה שיש.

• הוסף לסימניות
כחיזוק למה ש @אמת מארץ תצמח רשם,
שים לב שאותו הדבר בדיוק מתרחש גם בתוך מדד S&P 500 ב500 החברות שאתה חשוף אליהן כאשר אתה משקיע במדד.

מה שכן בהחלט יש איזונים מעת לעת, אחת לרבעון נכנסות מניות חדשות ואחרות יוצאות.
יש מדי פעם מקרים רבים שבהם המדד "קונה ביוקר" כאשר מניה כמו SMCI נניח נכנסת אחרי עליה מטורפת של מאות אחוזים ו "מוכר בזול" כאשר אותה מניה עלולה לצאת לאחר שהיא ירדה בעשרות אחוזים.

• הוסף לסימניות
כחיזוק למה ש @אמת מארץ תצמח רשם,
שים לב שאותו הדבר בדיוק מתרחש גם בתוך מדד S&P 500 ב500 החברות שאתה חשוף אליהן כאשר אתה משקיע במדד.

מה שכן בהחלט יש איזונים מעת לעת, אחת לרבעון נכנסות מניות חדשות ואחרות יוצאות.
יש מדי פעם מקרים רבים שבהם המדד "קונה ביוקר" כאשר מניה כמו SMCI נניח נכנסת אחרי עליה מטורפת של מאות אחוזים ו "מוכר בזול" כאשר אותה מניה עלולה לצאת לאחר שהיא ירדה בעשרות אחוזים.
אבל זה יקרה בעולמי בדיוק כמו שיקרה בסנופי.

• הוסף לסימניות
מצטרף לדברי @אמת מארץ תצמח ו @דניאל נבון

אני אוסיף עוד זוית.
אם אנו מחליטים שהשקעה מסוג מסויים מתאימה לנו, כגון מדד עולמי או S&P, אין כל פסול שחברות יוצאות משם בזול, מכיון שהם לא מתאימות יותר לתיק ההשקעות שלנו. וכמו"כ אין כל בעיה שחברות שנהפכו להיות מתאימים, יכנסו לתיק ההשקעות שלנו.
הרי המחיר הזול כמו המחיר היקר בסה"כ הם המחיר האמיתי של המניה.
עיקר הבעיה בלמכור בירידות, שמוסיפים את הפן ה'פסיכולוגי' וה'מבין' להשקעה, שזה מתכון בטוח להפסדים, או לרווחים מועטים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה