תקרת עוסק פטור לשנת 2021

• הוסף לסימניות
"עוסק פטור" - עוסק שמחזור עסקאותיו אינו עולה על סכום בש"ח 99,893
תאריך תחולה1.1.2021
סעיף בחוק / תקנה סעיף 1 לחוק
תאריך עדכון1.1.2021

• הוסף לסימניות
מה נכלל בהגדרה "מחזור עסקאות"?
רק מה שמשלמים לי עבור עבודות, (ואני מבין שגם אם מתוך התשלום הזה אני צריך להפריש עמלות מסוימות, כגון עבור תשלומים שמתקבלים באשראי)?
או שיש עוד דברים שכלולים בזה?

• הוסף לסימניות
מה נכלל בהגדרה "מחזור עסקאות"?
רק מה שמשלמים לי עבור עבודות, (ואני מבין שגם אם מתוך התשלום הזה אני צריך להפריש עמלות מסוימות, כגון עבור תשלומים שמתקבלים באשראי)?
או שיש עוד דברים שכלולים בזה?
ברוטו לפני הוצאות עסק

• הוסף לסימניות
ברוטו לפני הוצאות עסק
לא הבנתי את התשובה.
דהיינו כוונתך, שאם היתה הכנסה היא מחושבת במחזור בשלימות, מבלי לגרוע ממנה את העמלות (הוצאות)?
וכן, הוצאות עסק לא נכללות במחזור, אבל האם הם מתקזזות מהמחזור?

• הוסף לסימניות
מחזור עסקאות כפשוטו כל הסכום שהתגלגל לידך בשנה זו
וזה הדיווח למע"ם בתור עוסק פטור
קיזוז ההוצאות מהמחזור החייב במס מדווח למס הכנסה בנפרד

• הוסף לסימניות
מישהו יודע האם במחזור נכלל המענקים לעצמאיים? איזה סכום צריך לדווח למע"מ?

• הוסף לסימניות
המענקים לא נכללים במחזור העסקאות למע"מ.

• הוסף לסימניות
המענקים לא נכללים במחזור העסקאות למע"מ.
אבל תמיד הם הדגישו שזה חייב במס! יש הבדל בין מס הכנסה למע"מ? יש בזה נ"מ לי או רק למי שמגיש לי את הדוח?
(ולעוסק פטור גם ככה אין מע"מ, לא?)

• הוסף לסימניות
אבל תמיד הם הדגישו שזה חייב במס! יש הבדל בין מס הכנסה למע"מ? יש בזה נ"מ לי או רק למי שמגיש לי את הדוח?
(ולעוסק פטור גם ככה אין מע"מ, לא?)
נכון - למס הכנסה כן למע"מ לא

• הוסף לסימניות
אם הפקתי קבלות בלי פירוט, האם ניתן לבטל אותם ולהפיק מחדש כעת על כל 2020 לפי הסדר - חשבון קבלה שיכלולו פירוט על השירות שנתתי?

• הוסף לסימניות
סליחה על הקפיצה
אבל יש דרך לפתוח היום עוסק פטור חדש?
או שצריך להגיע למשרדי מע"מ
ולחכות לסוף הסגר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה