דרוש מידע תרמוס חשמלי או קומקום עם מצב שבת - השאלה הכי מאתגרת שנשאלה אי פעם בפרוג

• הוסף לסימניות
תרמוס חשמלי - כמו מיניבר קטן, עם גוף חימום. סוג של מיחם קטן של 6 ל'. יתרונות? דופן מבודדת, יציב, (אממ, ילדים מטפסים על השיש, אממ). נוח למזיגה.
חסרונות? עולה בערך 350 שקל - ו... גדול. גוזל מקום אחסון יקר כל השבוע בארון - ובשבת על השיש.
1759014516419.png

קומקום עם מצב שבת - קומקום רגיל שיש לו 'מצב שבת'. בד"כ 2 ליטר.
מתברר שהוא זהה כמעט לגמרי למוצר הקודם - אבל בחצי מחיר. כמובן פחות מרשים, בלי משאבה וצריך ממש להרים אותו כדי למזוג כוס מים רותחים, אוי אוי אוי מי ישמע.
חסרונות? נפח קטן, ו.. זהו. לכאורה?
1759014591949.png

אה ולגבי התרמוס "הרגיל" - זה שהגבאי הזקן מניח בדרמטיות על השולחן בשיעור אור החיים עמוק לתוך ליל שבת?
נמאס לי! מהמיחם, לא מהגבאי. הוא גם שביר, גם המים בתוכו כבר רחוקים מלהיות רותחים בשעה 5 אחרי הצהרים של שבת.
1759014362643.png

מיחם פשוט:
הכי רותח כמובן, הכי זול ביחס לנפח. אבל לא מתאים למקרה של משפחה עם טפסני שיש מנוסים. ממש מסוכן.
הדופן רותחת והמתקן לא מקבל פרס על יציבות.
1759014967838.png

לסיכום: אנא דעתכם בשאלה המאוד מאוד חשובה הזו. קומקום מצב שבת או תרמוס חשמלי?

• הוסף לסימניות
תרמוס חשמלי - כמו מיניבר קטן, עם גוף חימום. סוג של מיחם קטן של 6 ל'. יתרונות? דופן מבודדת, יציב, (אממ, ילדים מטפסים על השיש, אממ). נוח למזיגה.
חסרונות? עולה בערך 350 שקל - ו... גדול. גוזל מקום אחסון יקר כל השבוע בארון - ובשבת על השיש.
תרמוס חשמלי ניתן למצוא גם ב175, (של חברת גולד ליין שלדעתי לא פחות איכותית מהתרמוס של סול) אבל המים לא מספיק רותחים, בהכנת תה זה לא כ"כ מורגש, אבל בקפה יתכן שתצטרך להוסיף עוד קצת מים, יש מה שנקרא "מיחם הפלא" הם טוענם שהמים אצלם רותחים מאוד, אבל הוא עולה כ500 ומעלה, המעלה הגדולה בתרמוס חשמלי שכל השבוע הוא משמש כמיני בר לכל דבר ועניין ופועל ע"י משאבה חשמלית.
בקומקום שבת יש חיסרון שמאוד כבד להרים אותו וקשה לדייק בכמות המים שיוצאת ממנו במצב כזה (בכ"א הוא מלא ב2 ליטר מים...) ולפי מה שאני יודע גם המים לא מי יודע מה רותחים.
לדעתי תרמוס חשמלי מוצלח יותר

• הוסף לסימניות
תרמוס חשמלי ניתן למצוא גם ב175, (של חברת גולד ליין שלדעתי לא פחות איכותית מהתרמוס של סול) אבל המים לא מספיק רותחים, בהכנת תה זה לא כ"כ מורגש, אבל בקפה יתכן שתצטרך להוסיף עוד קצת מים, יש מה שנקרא "מיחם הפלא" הם טוענם שהמים אצלם רותחים מאוד, אבל הוא עולה כ500 ומעלה, המעלה הגדולה בתרמוס חשמלי שכל השבוע הוא משמש כמיני בר לכל דבר ועניין ופועל ע"י משאבה חשמלית.
בקומקום שבת יש חיסרון שמאוד כבד להרים אותו וקשה לדייק בכמות המים שיוצאת ממנו במצב כזה (בכ"א הוא מלא ב2 ליטר מים...) ולפי מה שאני יודע גם המים לא מי יודע מה רותחים.
לדעתי תרמוס חשמלי מוצלח יותר
תודה רבה רבה!

בדיוק קניתי ב 350 בערך תרמוס של יוניברס, אבל אז נחשפתי לנפלאות הקומקום השבתי והבנתי שזה אותו מוצר רק יותר קטן... ומכאן הדיון המאוד מאוד חשוב הזה🤣

שאלה. בשימוש לכל השבוע הוא לא טוחן חשמל כמו מיחם רגיל?

שאלה נוספת; קומקום שבת מחמם את המים במהלך השבת? עם גוף חימום כמו פלטה קטנה קבועה? כי בלי להיכנס לקטע ההלכתי, מוזר איך אפשר להרים אותו, מן הסתם הטלטל שלו יכול לגרום לחלק מהמים להיות יותר חמים.

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 2070786

קומקום עם מצב שבת - קומקום רגיל שיש לו 'מצב שבת'. בד"כ 2 ליטר.
מתברר שהוא זהה כמעט לגמרי למוצר הקודם - אבל בחצי מחיר. כמובן פחות מרשים, בלי משאבה וצריך ממש להרים אותו כדי למזוג כוס מים רותחים, אוי אוי אוי מי ישמע.
חסרונות? נפח קטן, ו.. זהו. לכאורה?
צפה בקובץ המצורף 2070787

אה ולגבי התרמוס "הרגיל" - זה שהגבאי הזקן מניח בדרמטיות על השולחן בשיעור אור החיים עמוק לתוך ליל שבת?
נמאס לי! מהמיחם, לא מהגבאי. הוא גם שביר, גם המים בתוכו כבר רחוקים מלהיות רותחים בשעה 5 אחרי הצהרים של שבת.
צפה בקובץ המצורף 2070785

מיחם פשוט:
הכי רותח כמובן, הכי זול ביחס לנפח. אבל לא מתאים למקרה של משפחה עם טפסני שיש מנוסים. ממש מסוכן.
הדופן רותחת והמתקן לא מקבל פרס על יציבות.
צפה בקובץ המצורף 2070789
לסיכום: אנא דעתכם בשאלה המאוד מאוד חשובה הזו. קומקום מצב שבת או תרמוס חשמלי?

לדעתי תרמוס חשמלי לוקח .
שימו לב לגבי קומקום מצב שבת ממה שאני יודעת אין על זה הכשר יותר מצומת .

• הוסף לסימניות
שאלה. בשימוש לכל השבוע הוא לא טוחן חשמל כמו מיחם רגיל?
רק בהרתחה, בשאר הזמן הוא לוקח בערך 60-80 וואט
שאלה נוספת; קומקום שבת מחמם את המים במהלך השבת? עם גוף חימום כמו פלטה קטנה קבועה? כי בלי להיכנס לקטע ההלכתי, מוזר איך אפשר להרים אותו, מן הסתם הטלטל שלו יכול לגרום לחלק מהמים להיות יותר חמים.
זכור לי שכתוב בהוראות להרים בעדינות ולהפסיק למזוג כשהמפלס נמוך מידי..
מעניין באמת לבדוק את זה

• הוסף לסימניות
המתקן לא מקבל פרס על יציבות.
תבדוק את אלה עם הקיבולת הנמוכה
הגובה שלהם יותר נמוך וממילא הבסיס יותר רחב ביחס
אגב, ראיתי כמה פעמים ריקול של מכון התקנים על דגמים צרים מדי

יש גם את האופציה של מיני בר, אבל קצת יקר

• הוסף לסימניות
שימו לב לגבי קומקום מצב שבת ממה שאני יודעת אין על זה הכשר יותר מצומת .
חברת "אור לשבת" (כמו בתמונה) הוא בהכשר המכון טכנולוגי שנחשב כמקובל על הציבור החרדי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני משתמשת בקומקום עם מצב שבת
לדעתי פשוט בדיחה, בשבת בבוקר המים כבר לא רותחים בכלל. עם חלב הקפה בכלל יוצא קר.
אם ממלאים עד למעלה ממש, מרתיחים בדקה לשבת ומכסים עם מגבת זה איכשהו כן נשאר חם אבל לא באמת.
לוקח לו המון זמן להרתיח מים בכל הרתחה פשוטה גם עם יש מינימום מים.
אצלי יוצא אדים מהידית בהרתחה וכמה שניות אח"כ, ממש ברמה של כוויה וזה ממש מַלאה - גם הרתחה ארוכה וגם לחכות אח"כ שהאדים ייגמרו.
יש בפנים איזה מחיצה כנראה שעוזר לשמירת החום במצב שבת ולכן צריך יותר מים בשימוש שוטף - המים נתקעים שם
ממש כבד
בקיצור לא ממליצה משום כיוון

• הוסף לסימניות
התרמוס החשמלי אצלי בשימוש המון שנים ומאד נח לשימוש גם ביום חול. לדעתי תופס מקום גדול במשך השבוע
ייתרונות- תינוקות במשך השבוע מים חמים זמינים.
לבישול- יותר קל להשתמש ישר במים חמים.
יש כפתור קטן שמצמידים אליו את הכוס וזה מוזג. בלי יד נוספת.
נעילה ובידוד טוב
חסרונות-
המים לא מאד חמים
המשאבה של שבת הולכת ונהרסת עם הזמן (יותר קשה ללחוץ)
לדעתי מכוער ומפלצתי...

אחרי המון שנים (אולי 13 או יותר)
עברנו למיניבר.
עדיין קשה להתרגל שלא מוזג בעזרת הכוס...
אבל המים ממש רותחים...

התרמוס הזה כבר ישן ולא מאד חם. וגם חיצונית לא פוטגני
אם מישהו רוצה- אפשר לפנות אלי. (אם בעל הבית לא זרק בלי ידיעתי)

• הוסף לסימניות
התרמוס החשמלי אצלי בשימוש המון שנים ומאד נח לשימוש גם ביום חול. לדעתי תופס מקום גדול במשך השבוע
ייתרונות- תינוקות במשך השבוע מים חמים זמינים.
לבישול- יותר קל להשתמש ישר במים חמים.
יש כפתור קטן שמצמידים אליו את הכוס וזה מוזג. בלי יד נוספת.
נעילה ובידוד טוב
חסרונות-
המים לא מאד חמים
המשאבה של שבת הולכת ונהרסת עם הזמן (יותר קשה ללחוץ)
לדעתי מכוער ומפלצתי...

אחרי המון שנים (אולי 13 או יותר)
עברנו למיניבר.
עדיין קשה להתרגל שלא מוזג בעזרת הכוס...
אבל המים ממש רותחים...

התרמוס הזה כבר ישן ולא מאד חם. וגם חיצונית לא פוטגני
אם מישהו רוצה- אפשר לפנות אלי. (אם בעל הבית לא זרק בלי ידיעתי)
נשמח לתמונה של המפלצת, כי מה שקניתי וסגור באריזה לא נראה מפלצתי כלל.

מעניין אם החסרונות שכתבתם זה משהו שכבר טופל במה שנמכר כיום. תוד רבה רבה על התגובה המפורטת.

אני משתמשת בקומקום עם מצב שבת
לדעתי פשוט בדיחה, בשבת בבוקר המים כבר לא רותחים בכלל. עם חלב הקפה בכלל יוצא קר.
אם ממלאים עד למעלה ממש, מרתיחים בדקה לשבת ומכסים עם מגבת זה איכשהו כן נשאר חם אבל לא באמת.
לוקח לו המון זמן להרתיח מים בכל הרתחה פשוטה גם עם יש מינימום מים.
אצלי יוצא אדים מהידית בהרתחה וכמה שניות אח"כ, ממש ברמה של כוויה וזה ממש מַלאה - גם הרתחה ארוכה וגם לחכות אח"כ שהאדים ייגמרו.
יש בפנים איזה מחיצה כנראה שעוזר לשמירת החום במצב שבת ולכן צריך יותר מים בשימוש שוטף - המים נתקעים שם
ממש כבד
בקיצור לא ממליצה משום כיוון
זה מוזר.
כי שאלתי משכן את הקומקום שלו (חב' קנדי) לכל השבת, והמים היו רותחים, פשוט רותחים, גם ב 5 אחה"צ. וזה היה על מצב שבת, השכן בעצמו נדרש להפעיל ליתר בטחון.. דקה פני שבת... (התנצלתי על ההטרדה, והסברתי לאומלל שבגלל ההיעדרות של שבוע מהארץ - אומן - אני נאלץ לנדנד הרבה יותר מהרגיל, להשלים את הפער של הימים שהחסרתי)

• הוסף לסימניות
דווקא להורים שלי יש קומקום שבת כבר כמה שנים והם מאד מרוצים ממנו
זאת לאחר הרבה שנים עם מוצרים אחרים דלעיל- מיחם פשוט או תרמוס חשמלי
אבל לא יודעת לפרט לך חסרונות ויתרונות כי אני לא מהמשתמשים
בסוף קשור גם למספר בני הבית... המכשירים שהבאת שונים מאד בקיבולת

• הוסף לסימניות
לי יש קומקום על מצב שבת, יש לו הרבה חסרונות שלא מתאימים למי שמחפש קפה או תה רותח במהלך השבת
אישית אני קניתי אותו נטו לבקבוקים של תינוק שלזה זה מצוין
אבל אכן, ביום חול לוקח לו המוווון זמן להתחמם
הקיבולת לא מספיק גדולה, בשביל תינוק אחד קטן וזהו
הוא מתאים יותר לזוצ"ים שאין להם איפה לאכסן את הסימולטורים הענקים האלו באופציות השונות שהבאתם
ולדעתי, מכולם הוא בטיחותי יותר (ויפה יותר:))

• הוסף לסימניות
יש לי תרמוס חשמלי דומה לתמונה הראשונה, קנינו אותו ולא קומקום שבת מהסיבות הנ"ל-
1. בטיחות- בגלל שהכפתור למעלה יכול להיות נעול ללחיצה, אז זה יותר בטיחותי גם לילדים שמטפסים.
2. נוחות- עם ילדים קטנים לפעמים נח לנו יותר להשאיר את זה לכל השבוע על השיש (לבקבוקים וכו')
3. איכות- מניחה שזה השתנה מלפני 7 שנים אבל בזמנו הבנו שזה יותר איכותי מהקומקום של שבת (מבחינת חימום המים ואורך חיים של המוצר)
מאוחסן אצלי בארון מתחת הכיור.

• הוסף לסימניות
לי יש פיקוק- נכון. תופס קצת מקום בארון במשך השבוע- אבל שומר מעולה על חום המים עד צאת שבת- נשאר מים רותחים.
ניסינו את אלה עם המשאבות- והידיים נשברו לפני שהצלחנו "לשאוב" מספיק מים לקפה...
ממליצה ממש על הפיקוק
1759045149354.png

• הוסף לסימניות
לי יש פיקוק- נכון. תופס קצת מקום בארון במשך השבוע- אבל שומר מעולה על חום המים עד צאת שבת- נשאר מים רותחים.
ניסינו את אלה עם המשאבות- והידיים נשברו לפני שהצלחנו "לשאוב" מספיק מים לקפה...
ממליצה ממש על הפיקוק
צפה בקובץ המצורף 2070963
הבנתי שכבר לא מייצרים אותו

• הוסף לסימניות
כשרצינו לקנות בתור זוג צעיר אמרו לנו בחנות שרוב הרבנים לא מאשרים!

כיום יש לנו קומקום חשמלי, נח ביותר. מאז הלידה הראשונה כל היום על השיש, לא לוקח כמעט חשמל ולא מחמם את המטבח וגם לא את הארונות מעל. (בניגוד למיחם הרגיל עם הברז שאסור לשים מתחת ארונות כי הוא מוציא הרבה אדים)
חסרונות - מתקלקל מהר. אחרי שנתיים וחצי של שימוש סביר כולל אמצע השבוע הוא הלך.
אבל זה המוצר קנינו שוב ועוד כמה שנים נקנה שוב. זה המצב...
חסרון נוסף - המים לא רותחים ממש ממש כמו במיחם הרגיל.

• הוסף לסימניות
הפיקוק שלנו (הטווס) לא נשאר עם מים רותחים ממש בשבת אחרי צהריים.
לתה זה בסדר. לקפה - קצת טפל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה