נכתב ע"י ca1;1384334:משהו שמע , חלילה נתקל ? יש תרופה ? איך מקילים על החולה ?
טרשת נפוצה אינה מחלה סופנית.נכתב ע"י אסנת לוי;1384745:יש פרטים נוספים איך מגיעים לטיפול??
בדיוק חברה טובה שלי סיפרה לי השבוע שגיסה גילו לו טרשת ושזה מחלה סופנית ל"ע..
אולי נועל לעזור גם לו בעז"ה
נכתב ע"י לו יצוייר;1384808:טרשת נפוצה אינה מחלה סופנית.
זו מחלה כרונית, ושאף אחד לא ידע מצרות, אבל סופנית היא לא.
טרשת נפוצה.נכתב ע"י מילה בסלע;1385005:על איזה סוג טרשת מדובר בספר "גם שם"? (למי שקרא) חשוב לי להבין ולעשות סדר במידע הרב שהצטבר לי כאן.
נכתב ע"י תמנתי;1385032:ב"גם שם" מדובר בטרשת נפוצה [בשמה היום יומי - ניוון שרירים] אבל לא מסוג ALS, שזה הסוג שבד"כ סופני והטווח שלו הוא בד"כ 3 שנים.
טרשת עורקים זו מחלה שגורמת לסתימת העורקים בגלל הצטברות של שומנים על דופן העורקים. אין קשר בין שתי המחלות.
טרשת נפוצה אינה ניוון שרירים.נכתב ע"י תמנתי;1385032:ב"גם שם" מדובר בטרשת נפוצה [בשמה היום יומי - ניוון שרירים] אבל לא מסוג ALS, שזה הסוג שבד"כ סופני והטווח שלו הוא בד"כ 3 שנים.
טרשת עורקים זו מחלה שגורמת לסתימת העורקים בגלל הצטברות של שומנים על דופן העורקים. אין קשר בין שתי המחלות.
נכתב ע"י מילה בסלע;1385056:אז זה ממש 3 מחלות שונות?
טוב, נגלוש לויקיפדיה...
נכתב ע"י לו יצוייר;1385062:טרשת נפוצה אינה ניוון שרירים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים