תרשת עורקים

• פותח הנושא ca1
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
משהו שמע , חלילה נתקל ? יש תרופה ? איך מקילים על החולה ?

• הוסף לסימניות
זו מחלה מסובכת מדי בשביל הפורום. יש תרופות ב"ה, והנפוצה בהן היא 'קופסקון' של טבע (שמגדילה לכולנו את הפנסיה).

לגשת לרופא בהקדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ca1;1384334:
משהו שמע , חלילה נתקל ? יש תרופה ? איך מקילים על החולה ?

יש שתי סוגי טרשת
ישנה אחת בשם טירנה אלפסי בי-ם בשכונת קרית משה
היא חלתה בסוג אחד של טרשת בגיל 14, והרופאים לא נתנו לה סיכוי לחיות,
כיום היא בגיל בסביבות ה50
היא פיתחה שיטה לטיפול בעניין שמאוד הוכיחה. בהצלחה

• הוסף לסימניות
יש פרטים נוספים איך מגיעים לטיפול??
בדיוק חברה טובה שלי סיפרה לי השבוע שגיסה גילו לו טרשת ושזה מחלה סופנית ל"ע..
אולי נועל לעזור גם לו בעז"ה

• הוסף לסימניות
צריך להבדיל בין 'טרשת עורקים' ל'טרשת נפוצה'
אין שום קשר בין המחלות
שכולם יהיו בריאים בעז"ה

• הוסף לסימניות
כולכם מדברים על טרשת נפוצה, ופותחת האשכול שאלה על טרשת עורקים.
חוץ מהשם שדומה, הכל שונה לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;1384745:
יש פרטים נוספים איך מגיעים לטיפול??
בדיוק חברה טובה שלי סיפרה לי השבוע שגיסה גילו לו טרשת ושזה מחלה סופנית ל"ע..
אולי נועל לעזור גם לו בעז"ה
טרשת נפוצה אינה מחלה סופנית.
זו מחלה כרונית, ושאף אחד לא ידע מצרות, אבל סופנית היא לא.

• הוסף לסימניות
טרשת צידית (ALS) היא ל"ע מחלה אכזרית וסופנית.

שלא נדע אף פעם.

• הוסף לסימניות
איזה דיכאון. מטרשת עורקים היגיעו כאן עד ל ALS???
הזכירו כאן שלוש מחלות שונות לחלוטין זו מזו.

טרשת עורקים זו מחלה שנגרמת מעודף שומנים בדם, והיא עלולה לגרום לבעיות בלב.
השומנים שוקעים בדפנות כלי הדם, מעבים אותם ומעכבים את הזרימה התקינה.

כדאי לדעת ששינויים בתזונה משפרים את המצב פלאות!!!
חוץ מזה אין מדי הרבה מה לעשות.
אפשר לבחור לחיות על כדורים להורדת כולסטרול וכדו', ואפשר לבחור להתרפא.

אין הרבה מחלות שתלויות בבחירה של הבן אדם כמו המחלה הזו.
אבל את זה רק החולה עצמו יכול לבחור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;1384808:
טרשת נפוצה אינה מחלה סופנית.
זו מחלה כרונית, ושאף אחד לא ידע מצרות, אבל סופנית היא לא.

אתם יודעים, גם לחיות זה סופני.
סטטיסטית, כל מי שחי יש לו 100% סיכוי שבסוף הוא ימות מזה.

ההבדל בין מחלה כרונית למחלה סופנית, שבמחלה כרונית חיים איתה עד 120, וסיבת המוות בסופו של דבר אינה קשורה למחלה.
במחלה סופנית סיבת המוות היא המחלה עצמה.
לכן, כפי שציינת, טרשת נפוצה זו מחלה כרונית.

• הוסף לסימניות
על איזה סוג טרשת מדובר בספר "גם שם"? (למי שקרא) חשוב לי להבין ולעשות סדר במידע הרב שהצטבר לי כאן.

• הוסף לסימניות
אף אחד עוד לא יצא בחיים מהחיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1385005:
על איזה סוג טרשת מדובר בספר "גם שם"? (למי שקרא) חשוב לי להבין ולעשות סדר במידע הרב שהצטבר לי כאן.
טרשת נפוצה.

• הוסף לסימניות
ב"גם שם" מדובר בטרשת נפוצה [בשמה היום יומי - ניוון שרירים] אבל לא מסוג ALS, שזה הסוג שבד"כ סופני והטווח שלו הוא בד"כ 3 שנים.

טרשת עורקים זו מחלה שגורמת לסתימת העורקים בגלל הצטברות של שומנים על דופן העורקים. אין קשר בין שתי המחלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1385032:
ב"גם שם" מדובר בטרשת נפוצה [בשמה היום יומי - ניוון שרירים] אבל לא מסוג ALS, שזה הסוג שבד"כ סופני והטווח שלו הוא בד"כ 3 שנים.

טרשת עורקים זו מחלה שגורמת לסתימת העורקים בגלל הצטברות של שומנים על דופן העורקים. אין קשר בין שתי המחלות.

טובי לא סבלה מניוון שרירים! לפחות לא זו שהוצגה בסרט "ליטר של דמעות". אז זה ממש 3 מחלות שונות?

טוב, נגלוש לויקיפדיה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1385032:

טרשת נפוצה אינה ניוון שרירים.

• הוסף לסימניות
ALS היא מה שנקרא בשפת העם - ניוון שרירים, למרות שבעצם זה ניוון עיצבי, כלומר הפגיעה היא בעצבים שמתים אט אט, (או מהר) ולכן מנתקים את הקשר בין המוח לשריר, מה שיוצר שיתוק חלקי שהופך למלא ול"ע עד למוות. תוחלת החיים הסטטיסטית היא בין 3 - 5 שנים מגילוי המחלה(ויש שיתעקשו שזה 2 עד 3), בפועל הרבה מאוד הגיעו ל 10 שנים. (ד"ר רחמים מלמד לדוג, 10 שנים כבר עם המחלה).
זה רק הסבר לכל המבולבלים. ומאחלת לכם, שבשונה ממני, בזה יסתכם הידע שלכם בעניין. כמובן שאין קשר בין זה לטרשת עורקים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1385056:
אז זה ממש 3 מחלות שונות?

טוב, נגלוש לויקיפדיה...

כן, אלו שלוש מחלות שונות, ושלא נדע.
ומשלושתן, טרשת עורקים היא היחידה שניתן לרפא בקלות יחסית, או לפחות לשפר את המצב בהרבה (באמצעות תזונה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;1385062:
טרשת נפוצה אינה ניוון שרירים.

טרשת נפוצה היא המחלה המכונה "ניוון שרירים" בעברית. למרות שהניוון הוא במערכת העצבים הפגיעה היא בשרירים ובתפקודם. לצערי הרב, שני אנשים שאני מאד אוהבת חולים בזה. אחד בטרשת מסוג ALS והשניה בטרשת נפוצה לא מסוג ALS.

זה מה שיש לויקיפדיה להגיד על זה שמחזק את טענתי:

טרשת נפוצהאנגלית: Multiple Sclerosis או MS) הינה מחלה כרונית של מערכת העצבים, הפוגעת בתפקודם התקין של תאי העצב במערכת העצבים המרכזית על ידי פגיעה והפחתה במיאלין, חומר שומני המבודד את סיבי העצבים (אקסונים). המיאלין עוזר בעיקר להעברת זרמים חשמליים בין תאי עצב. הפגיעה בהעברת הזרמים מקשה על תפקוד תקין של המוח (שמבוסס על העברת זרמים חשמליים), מה שמשפיע על תפקוד הגוף כולו. תהליך זה גורם לפגיעה באיברים שונים, ולרוב בחוט השדרה, המוח ועצב הראיה. למחלה יש מגוון רחב של תסמינים, ביניהם ראייה מטושטשת, קשיים בהליכה, סחרחורות וניוון שרירים. חולים רבים חיים עם המחלה שנים רבות, אך במקרים החמורים יותר המחלה גורמת לפגיעה בתנועה אצל החולה ואף לנכות. חוץ מהדמיון בשם, אין לטרשת נפוצה קשר ממשי לטרשת עורקים. שתי המחלות קשורות כביכול לנזק שנגרם בעקבות המחלה לאיבר בו הן פוגעות (טרשת היא מילה נרדפת להתנוונות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה