- הוסף לסימניות
זה קורה לא פעם, הרגע הזה בהופעה/במסיבה, הבנות הנרגשות עולות לבמה ומזמרות בקול ענות חלושה. המאמנת הלחוצה מסמנת בידיים:"יותר בקול, שירו יותר חזק!" היא יכולה להמשיך לנופף הלאה, ואני בין האימהות בקהל רק יושבת מתוסכלת.
כי הן לא תשרנה יותר חזק. הן לא מסוגלות.
למה?
2 סיבות.
הראשונה תלויה במאמנת: אם זה השיר הראשון בהופעה- הן עדיין לא מחוממות, אם לא עושים חימום מראש - שאויר חם יעבור שם בין מיתרי הקול, השירה בתחילה מגרדת, ולוקח לפחות כמה דקות שירה כדי לצאת בתנופה. (בלי לדבר גם על ההתרגשות שברגע הפותח של ההופעה)
הדרך לחמם גם במקהלה לא מקצועית היא פשוטה- תנו להן לשיר לפני העליה לבמה, שהעסק הגרוני יתחמם.
ה סיבה העיקרית התלויה מאוד בפלייבקיסטיות/מלוות ואני מקווה מאוד שכאלה מסתובבות כאן:
המנעד של השיר. (מנעד מלש': מן- עד)
מקהלת בנות 12 לא מסוגלות לשיר בצלילים הנמוכים מהמנעד הטבעי שלהן. נסו אתן לשיר בקול צלילים כמו מי או פה מתחת דו אמצעי.
זה לא כ"כ מסובך בימנו לעשות טרנספוזיציה לסולם יותר נוח.
בחרו סולם מתאים לשירה של המקהלה זה הכל.
ולמי שלא מכירה מהו המנעד הנכון:
ילדים מסוגלים לשיר מלה מתחת דו אמצעי, ועד מי מעל דו גבוה. - מעל ה-מי קולותיהם יהיו צרחניים עד כדי שבירה, אלא אם הם סופרניים נדירים שעבדו על פיתוח קול ומתחת ה-דו הם יפיקו צלילים שקטים.
למעשה הצלילים הכי נוחים לילדים להפיק הם מדו אמצעי עד גבוה, עם חריגות קלות מעלה ומטה.
מבוגרים יותר מרחיבים את הטווח, אבל כלפי מטה...
הייתי במסיבה השבוע, עיבודים נהדרים פלייבקים מופלאים ו... לא כולם מותאמים לבנות. זה היה לי כ"כ חבל. אפשר לתקן דברים כאלה בלחיצת כפתור.
מכאן אני יוצאת בקריאה לכל המנגנות: התאימו את סולם השיר לקבוצה המיועדת. תודה!
כי הן לא תשרנה יותר חזק. הן לא מסוגלות.
למה?
2 סיבות.
הראשונה תלויה במאמנת: אם זה השיר הראשון בהופעה- הן עדיין לא מחוממות, אם לא עושים חימום מראש - שאויר חם יעבור שם בין מיתרי הקול, השירה בתחילה מגרדת, ולוקח לפחות כמה דקות שירה כדי לצאת בתנופה. (בלי לדבר גם על ההתרגשות שברגע הפותח של ההופעה)
הדרך לחמם גם במקהלה לא מקצועית היא פשוטה- תנו להן לשיר לפני העליה לבמה, שהעסק הגרוני יתחמם.
ה סיבה העיקרית התלויה מאוד בפלייבקיסטיות/מלוות ואני מקווה מאוד שכאלה מסתובבות כאן:
המנעד של השיר. (מנעד מלש': מן- עד)
מקהלת בנות 12 לא מסוגלות לשיר בצלילים הנמוכים מהמנעד הטבעי שלהן. נסו אתן לשיר בקול צלילים כמו מי או פה מתחת דו אמצעי.
זה לא כ"כ מסובך בימנו לעשות טרנספוזיציה לסולם יותר נוח.
בחרו סולם מתאים לשירה של המקהלה זה הכל.
ולמי שלא מכירה מהו המנעד הנכון:
ילדים מסוגלים לשיר מלה מתחת דו אמצעי, ועד מי מעל דו גבוה. - מעל ה-מי קולותיהם יהיו צרחניים עד כדי שבירה, אלא אם הם סופרניים נדירים שעבדו על פיתוח קול ומתחת ה-דו הם יפיקו צלילים שקטים.
למעשה הצלילים הכי נוחים לילדים להפיק הם מדו אמצעי עד גבוה, עם חריגות קלות מעלה ומטה.
מבוגרים יותר מרחיבים את הטווח, אבל כלפי מטה...
הייתי במסיבה השבוע, עיבודים נהדרים פלייבקים מופלאים ו... לא כולם מותאמים לבנות. זה היה לי כ"כ חבל. אפשר לתקן דברים כאלה בלחיצת כפתור.
מכאן אני יוצאת בקריאה לכל המנגנות: התאימו את סולם השיר לקבוצה המיועדת. תודה!
הנושאים החמים