כללי תשלום עבודה שלא התפרסמה

• הוסף לסימניות
מה קורה אם עשיתי מודעה ללקוח ואפ' כמה סקיצות

המודעה מוכנה לפרסום והוא פתאום לא מעונין

כמה הוא צריך לשלם?

(מחיר מלא? מחיר חלקי...)

אשמח לקבל תגובות
תודה.

• הוסף לסימניות
אם המודעה מוכנה לפרסום אז מסתמא מחיר מלא.
את את שלך עשית.
והיא? שתגנוז, שתפיץ במליון עותקים, שתשלח את זה בדואר לנכדה שלה- ממש לא משנה מה היא תעשה את זה, כך לעניות דעתי בכל אופן.

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה, הכנתי מודעה ללקוח, הוא עמד לפתוח חנות ולאחר שהמודעה היתה מוכנה הוא החליט שבסוף הוא לא פותח, אבל מה, הוא טוען שהוא יפתח בסוף אבל לא כרגע וכשהוא יקח את המודעה הוא ישלם, בינתיים עברו שנה וחצי וכנראה שהוא לא יפתח לעולם...
אני לא חושבת שאני פעם אראה ממנו כסף, אבל נראה לי שע"פ דין מגיע לי.

גם לך מגיע לדעתי מחיר מלא.

• הוסף לסימניות
פעם שאלתי לקוח.

תגיד לי אם אשתך קונה בגד.
האם זה מעניין את המוכר אם היא לבשה את זה אח"כ ?!

האם כשאתך לא השתמשה עם הבגד וזה שוכב בארון היא לא שילמה עליו ?

• הוסף לסימניות
ועוד משהו

פעם שאלתי דיין בהלכות ממונות בנוגע למקרה שהכנת לוגו ואפילו כמה וכמה דוגמאות ללקוח
ובסוף, הלקוח החליט בסוף שלא מוצא חן בעיניו העבודות.

מה דין התשלום.

הדיין ענה לי: אם הלוגו הוא לוגו מכובד ובמצב סביר כך שגם אם אני (הדיין) כאדם שלא כ"כ מבין בעיצוב יביט עליו ויבין שזהו לוגו סביר.

עליו לשלם (ולכה"פ חצי מהתשלום. בדר"כ מנסים להגיע לפשרה)
תחשבו שאחד ירצה לוגו ויפנה לשבע גרפיקאים בנפרד, הוא ישלם רק למי שמוצא חן בעיניו?

• הוסף לסימניות
בזה אני עושה לעצמי חיים קלים.
כמעט מעולם, ומדובר על כ17 שנים לא הכנתי לאף לקוח יותר מסקיצה אחת.
ירצה - יקח + שיפורים והגהות על אותה הסקיצה.
לא ירצה - כמה גרפיקאי איכא בשוקא. יילך אליהם.
אני מרוויח בזה בריאות ושלווה, גם אם בגלל זה אני מוריד במחירים שלי.

נכתב ע"י NG;513784:
פעם שאלתי דיין בהלכות ממונות בנוגע למקרה שהכנת לוגו ואפילו כמה וכמה דוגמאות ללקוח
ובסוף, הלקוח החליט בסוף שלא מוצא חן בעיניו העבודות.

מה דין התשלום.

הדיין ענה לי: אם הלוגו הוא לוגו מכובד ובמצב סביר כך שגם אם אני (הדיין) כאדם שלא כ"כ מבין בעיצוב יביט עליו ויבין שזהו לוגו סביר.

עליו לשלם (ולכה"פ חצי מהתשלום. בדר"כ מנסים להגיע לפשרה)
תחשבו שאחד ירצה לוגו ויפנה לשבע גרפיקאים בנפרד, הוא ישלם רק למי שמוצא חן בעיניו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;513772:
והיא? שתגנוז, שתפיץ במליון עותקים, שתשלח את זה בדואר לנכדה שלה- ממש לא משנה מה היא תעשה את זה, כך לעניות דעתי בכל אופן.
זה לא בדיוק כך, כי המחיר משתנה גם לפי התפוצה.
יש הבדל במחיר בין עבודה שעושים ויראו אותה כמה אנשים, לבין עבודה שמתפרסמת במליון עותקים.
לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י esw;513808:
זה לא בדיוק כך, כי המחיר משתנה גם לפי התפוצה.
יש הבדל במחיר בין עבודה שעושים ויראו אותה כמה אנשים, לבין עבודה שמתפרסמת במליון עותקים.
לא?
לא.
הלוגו של נייק נעשה תמורת 20 דולר כמדומני.

• הוסף לסימניות
מחיר מלא כמובן.
התשלום אינו קשור באם העבודה יצאה לאור או לא.
משלמים לך עבור העיצוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;513813:
לא.
הלוגו של נייק נעשה תמורת 20 דולר כמדומני.

בויקיפדיה כתוב 35$ :)
אגב, לפי שמה (קרוליין דייוידסון) מסתבר שהיתה יהודיה.

• הוסף לסימניות
מחיר מלא + קנסות על כל יום בעובר ;)

הגיע הזמן שתפנימו, זמן+ ציוד = כסף.
למה צריך להתנצל כשמגיעים לקטע ששמו תשלום?

• הוסף לסימניות
ברור שמחיר מלא.
מה זה קשור ל-האם הוא פרסם את זה בסוף?
שני דברים נפרדים
אולי כדאי לקחת צ'ק פיקדון לפני תחילת עבודה
ודאי שזה לא קשור אליך -זה שבסוף הוא לא פרסם את זה

לכל גרפיקאי יש תיק עבודות
ואם הוא באמת משקף רעיונות ועבודות שהוא עשה (ולא עשו לו...)
אז הלקוח יכול להתרשם מהכיוון.
ולפי זה להחליט אם זה נראה לו

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה:
אם הזמנתי פאת קאסטם, ובסוף החלטתי להתחיל ללבוש מטפחת, האם עלי לשלם לפאנית?

מה זה קשור מה הוא החליט בסוף? הזמנת - תשלם!
יש במקום עבודתי לא מעט לקוחות שהזמינו חומר פרסומי לעסק כלשהו, הדפיסו להם ניירת/מגנטים/שילוט ובסוף הם התחרטו... בסוף הם לא צריכים את זה. מה נראה לכם, חומר גלם לא עולה כסף? זמן עבודה לא עולה כסף? אם ייצרו עבורך מוצר (וגם עיצוב גרפי הינו מוצר!), התחייבת בתשלום מלא עבורו. נקודה.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות

הן הבהירו, הסבירו ומיקדו.

• הוסף לסימניות
לדעתי הוא צריך לשלם מחיר מלא.

מנסיוני, אפשר תמיד להגיע לסיכומים עם לקוחות קודם העבודה. זה פשוט לא מעסיק אותי מה הוא יעשה עם הפרסום שלו, הוא את שלו חייב לשלם.

• הוסף לסימניות
במקרה הזה לכאורה מגיע תשלום.

אך במקרה שגרפיקאי עושה עבודה אך הלקוח אינו מרוצה ממנה, יש מה שנקרא 'דמי סקיצה' הנעים בין 30-60% לפי סיכום מוקדם. כך מקובל בתחומים רבים בעולם הכללי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה