כללי תשלום עבודה

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
רציתי לשאול יש לי לקוח שסימתי לו את כל העבודות עיצוב שביקש ועכשיו כשאני רוצה תשלום הוא אומר שישלם לי ב - 3 תשלומים ע"י העברה בנקאית. (לא סוכם על תשלומים)
ושעכשיו אני ימשיך ויעשה לו עוד עבודות.
האם זה מקובל לעבוד כך? האם אני צריכה להמשיך לעשות לו עוד עבודות לפני שאני מקבלת את התשלום?
תודה לכל העונים

• הוסף לסימניות
תחליטי את לבד- אם לא אכפת לך אז למה לא?
ואם את לא רוצה ואת לא סומכת עליו אז לא-
פשוט החלטה שלך
למה צריך להייות לזה דבר מקובל? כל לקוח הוא שונה מלקוח אחר
יש לקוח שלפני שאני נותנת לו את החומר אני מבקשת לו מקדמה, ויש כאלו שיש להם חובות..:)

• הוסף לסימניות
מבחינת הלקוח זה בדיוק כמו לקנות במכולת ולשלם בשלושה תשלומים. שזה מקובל. אבל לא בכל המכולות.

החלטה שלך.
אם את חושבת שבגלל שלא תיתני לו תשלומים הוא לא יעשה אצלך את העבודה הבאה, אז אולי כדאי לך להתפשר.

אני אישית לוקחת 50% מקדמה לפני תחילת העבודה, ובסיום העבודה את השאר.

אבל אין ספק שאם יבוא לקוח ויבקש מראש שלושה תשלומים אני אשקול את הענין, לא לפני שאקבל 1/3 בתחילת העבודה.

• הוסף לסימניות
שימי לב להבדל קטן: לקוח שמשלם ב3 צ'קים ל3 חודשים עוקבים - הצק' כבר אצלך.
העברה בנקאית בשלש תשלומים: את צריכה לסמוך על יושרו וזכרונו של הלקוח לשלם לך בזמן שקבעתם וכאלו יש יחידי סגולה שכן זוכרים.
את יכולה לומר ללקוח: אין לי בעיה לקבל 3 תשלומים, שים לי צ'קים פה לחודשיים הבאים ויום לפני הפרעון תפקיד לי כסף לחשבון/תבצע העברה בנקאית ובוא לקחת את הצ'ק.
להבהיר לכל לקוח שאלו הנהלים אצלי קבוע ואין לי שום דבר נגד אף אחד.

• הוסף לסימניות
קודם כל, לשים לב לפי איך שאת תיארת את זה בהודעה הראשונה -- הלקוח ערער על אמינותו. הרי ברור שהוא היה צריך להגיד כך מראש (שרוצה בשלשה תשלומים), ואם לא אמר לך, סימן שהוא משחק משחקים. וגם עובר על "ביומו תתן שכרו".

סתם שיטה שאמצתי לעצמי -- לבקש מראש צ'קים על כל העבודה. צ'ק פתוח שתפקידי אותו כשהגעתם לשלב מוסכם מראש (לפני כל התיקונים הסופיים). כך, יש אימון משותף בינך ללקוח: הוא סומך עליך שלא תפקידי עד סיום העבודה, ואת סומכת עליו שישלם לך בכלל. עוד לא נתקלתי בלקוח שסירב לזה, ואם הוא באמת מסרב, זה מדליק נורות אדומות!

• הוסף לסימניות
מסכימה. לסמוך עליו שיעשה לך כל חודש העברה זה קצת קשה. לא בגלל שהוא לא ישר, אלא בגלל שבעלי עסקים הם אנשים טרודים ועסוקים ולא תמיד זוכרים. הדבר האחרון שחסר לך זה לרדוף אחריו. תבקשי צ'קים כמו שהציעו.
וכמובן שהצ'ק הראשון מזומן.

לגבי עוד עבודות - מתי הוא ישלם לך עליהן?
כשיגמרו ה-3 תשלומים, ורק אז יתחיל לשלם על העבודות שתעשי לו מחר-מחרתיים?
משהו לא נשמע לי טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה