כללי תשלום על זמן עבודה- על הלקוח או הגרפיקאי?

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כהמשך לאשכול הזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=77397
על מי מוטל לשלם על הבעיה שנוצרה?
שלחתי קבצי תמונות מכווצות בראר דרך ג'מבו מייל,
כנראה בדרך שמות התמונות השתנו מעברית לג'יבריש,
עכשיו עלי לזהות את התמונה ולשנות את שמה מחדש כדי ללנקק אותה שוב לאינדיזיין,
האם את שעות העבודה האילו עלי לחשב ללקוח שצריך לשלם? או שזו בעיה שלי? (אם הייתי שולחת בדיסק זה לא היה קורה, מצד שני הלקוח אמר לשלוח במייל ואולי היה משלם על משלוח הדיסק...)

• הוסף לסימניות
ועוד שאלה לא קשורה,
כמה בדר"כ לוקחים על שעת הגהות נוספת מעבר לחוזה?
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;600284:
כהמשך לאשכול הזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=77397
על מי מוטל לשלם על הבעיה שנוצרה?
שלחתי קבצי תמונות מכווצות בראר דרך ג'מבו מייל,
כנראה בדרך שמות התמונות השתנו מעברית לג'יבריש,
עכשיו עלי לזהות את התמונה ולשנות את שמה מחדש כדי ללנקק אותה שוב לאינדיזיין,
האם את שעות העבודה האילו עלי לחשב ללקוח שצריך לשלם? או שזו בעיה שלי? (אם הייתי שולחת בדיסק זה לא היה קורה, מצד שני הלקוח אמר לשלוח במייל ואולי היה משלם על משלוח הדיסק...)

לא יודעת מה החוק אומר. אבל לדעתי - כל שעה שעבדת עבור הלקוח, אמורה להיות משולמת על ידו. כמו שאם את עובדת במשרד לפי שעות, וקרתה לך תקלה שבשלה היית צריכה לשבת עוד שעה-שעתיים במשרד, ודאי שתתוגמלי ע"כ בהתאם.

אלא אם את לוקחת מלקוח כסף על עבודה גלובלי (500 ש"ח על מודעה, נניח). אז אם יהיו לך סיבוכים ותקלות את לא יכולה לדרוש מהלקוח תוספת..

בשביל למנוע את הבעיות האלה, אגב - אני לא עובדת לפי שעות מהבית (רק כשזה במשרד, מסודר). אלא מתמחרת לפי סוג עבודה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
שאלות בהחלט בגבול האפור.
לדעתי המעצב יוצא וידו על התחתונה.

• הוסף לסימניות
אוהב&ישראל צודק
נניח וכל העבודה הייתה נעלמת/נמחקת בדרך
ואתה צריך להתחיל מחדש זה לא הבעיה של הלקוח אלא שלך

בכלל אני לא מבין מה זה המושג הזה לעבוד לפי שעות?

אני בשביל למצוא תמונה טובה יכול לחפש מעל שעה אז מה?
הכי טוב והוגן ומרגיע זה לפי פרויקט

• הוסף לסימניות
הסוגיה לא פשוטה והדרך היחידה לצאת ממנה להבא זה לקחת לפי פרוייקט ולא לפי שעה
אם אני עובד מהר למה אגרע? ואם אחר עובד לאט למה הלקוח צריך לשלם ויש בעיה של גזל לפי שעה באם אתה מחשב הפסקות סיגריה קפה ושיחות טלפון, זו הופכת להיות סוגיה הלכתית סבוכה סתם
כל גרפיקאי צריך לדעת להעריך זמן עבודתו מול שווי העבודה ולקחת 10-15 אחוז של עיכובים שכאלו שעלולים לקרות בדרך ואלו גם ה10-15 אחוז מהם ניתן לתת הנחה קאנה ללקוח חוזר או לא רק

• הוסף לסימניות
אכן לקחתי על העבודה לפי פרויקט,
עכשיו אנחנו בשלב ההגהות הסופי,
אתם לא מחשבים הגהות לפי שעות?????????????

• הוסף לסימניות
אני הייתי "מפרגנת" ללקוח במקרה הזה, ולא מחייבת אותו על תוספת השעות.
וכמובן, הצדק צריך גם להיראות.... - ליידע את הלקוח שבהיותו לקוח קבוע שלי ובהתחשב במערכת היחסים הנפלאה שלנו, אני עושה את התיקונים לו על חשבון הבית....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;600647:
אני הייתי "מפרגנת" ללקוח במקרה הזה, ולא מחייבת אותו על תוספת השעות.
וכמובן, הצדק צריך גם להיראות.... - ליידע את הלקוח שבהיותו לקוח קבוע שלי ובהתחשב במערכת היחסים הנפלאה שלנו, אני עושה את התיקונים לו על חשבון הבית....

ככה חשבתי לעשות ועניין אותי מה האמת שצריך להיות...
בכל אופן, תודה.

אני חוזרת על השאלה: כמה מקובל לקחת על שעת הגהה?
סיימתי את הפרויקט והוא עבר כמה הגהות שלא חשבו ע"כ מראש,
זה לקח לי הרבה זמן, הרבה מעבר לשעות ההגהה שכתבתי בחוזה.
כמה מקובל לקחת לשעת הגהה????
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;600650:
ככה חשבתי לעשות ועניין אותי מה האמת שצריך להיות...
בכל אופן, תודה.

אני חוזרת על השאלה: כמה מקובל לקחת על שעת הגהה?
סיימתי את הפרויקט והוא עבר כמה הגהות שלא חשבו ע"כ מראש,
זה לקח לי הרבה זמן, הרבה מעבר לשעות ההגהה שכתבתי בחוזה.
כמה מקובל לקחת לשעת הגהה????
תודה!

הזמן שלך שווה איקס כסף, וזה לא משנה אם את מקלידה, מתקנת או מעצבת. כמה שאת חושבת שמגיע לך על שעת עבודה של עיצוב גרפי, מגיע לך גם על שעת הגהה.

• הוסף לסימניות
בכל אופן, אשמח לשמוע נורמות מקובלות מחברי הפורום

• הוסף לסימניות
הנורמה המקובלת היא שאת גובה אותו מחיר כמו שאת גובה על שעת עבודת עיצוב. (ומה עם השעות שאת מדברת עם הלקוח בטלפון...?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;600661:
הנורמה המקובלת היא שאת גובה אותו מחיר כמו שאת גובה על שעת עבודת עיצוב. (ומה עם השעות שאת מדברת עם הלקוח בטלפון...?)

מה באמת איתן?
ואם אני מדברת עם הלקוח תכ"ד שטיפת כלים?

• הוסף לסימניות
מורכב ומסובך. לכן מתכתחילה אני לא עובדת מהבית לפי שעות. ואם קמת רגע לילד שבוכה או השכנה דפקה בדלת? ואם ואם..

בכל אופן לגבי טלפונים - לא יודעת מה הדין אם זה תוך כדי שאת שוטפת כלים, אבל אם את יושבת עם לקוח בטלפון בכובד ראש, ואת רק איתו, מסכמת לך ביומן תוך כדי את דבריו או במקביל עושה את התיקונים תוך כדי שאת על המחשב וכו', בהחלט אני הייתי מחשביה את זה כשעות עבודה.

• הוסף לסימניות
אין כללים בנושא?
אני למשל לא לקחתי על טלפונים והיו המון בעבודה ספציפית זו,
בכל שעות היום בלי להתחשב יותר מדי במשפחה...
אני חושבת שצריך להיות איזשהם כללים לנושא,
אחרת כל אחד יעשה מה שבא לו וזה יהיה גרוע מאד...

• הוסף לסימניות
אז שוב - למה את לוקחת לפי שעות?
בכל מקרה תעשי לך את הכללים שלך. אם את רואה שטלפונים גוזלים לך זמן יקר, למה שלא תתוגמלי עליהם?? לכן תשבי עם עצמך ותחליטי על מה את גובה תשלום וע\את מה את 'מחליקה', ותעדכני את הלקוח בכללים שלך..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה