אני מכירה משפחה שיש להם חתונה עוד מעט
ואין להם איך לרכוש את הנדוניה ואיך בכללי לשלם על החתונה
יש עמותות שעוזרות?
אשמח לכל מידע בעניין.
זה רק אם הם עושים את החתונה בארמונות וולף?הגמחים שאני נתתי הם חינם. או כמעט חינם. בכל אופן- אני לא יודעת מקובל אצלם אבל אצלינו מקובל שזה מתחלק פחות או יותר חצי חצי. ואצל הרבנית מורגנשטרן נותנים הכל! מצעים, מגבות, סירים ומחבתות לחלבי ולבשרי, סכום וצלחות כנ"ל, כוסות, מתקן כביסה, סל כביסה, קרש גיהוץ, מגהץ, קומקום, פלטה, בלנדר, קערה, מסננת. ירידה לפרטים הכי קטנים מה זוג צריך בבית- אפילו פח! והכל באיכות מעולה! אלא שכמו שאמרתי- לא בטוח שתתן. אבל אם כן גם הכלה תוכל לבא לקחת בגדים- הכל חדש מחו"ל יוקרתי וכל הסגנונות.
כן. מקבלים מהארגון של האולם. אגב אולם חסד אמנם, אבל בהחלט אולם ראוי לשמו.זה רק אם הם עושים את החתונה בארמונות וולף?
הם לא מהמרכז...
אולי זה תלוי בקהילההם המשפחה של החתן...
העניין הוא שלמשפחה של החתן אין מאיפה לשלם.אולי זה תלוי בקהילה
אבל מה שאני יודעת (ליטאים) שמשפחת החתן מתחלקים חצי חצי במוצרי חשמל/אולם/צלם/שכירות בתחילה/ וכל שאר הנדוניה (מצעים מגבות וכלי בית וכו') - על הכלה. (שבשבילה יש המון ארגונים)
אבל עדיין לחתן זה כסף גם בעניין של הביגוד לכולם ועוד
ראיתי השבוע במשפחה על גמח במו"ע לשמלות במחיר מוזל- אין לי פרטים.
אפשר לפנות לוועד הרבני לעיניני צדקה, הם אשכנזים? כי אם כן לרב קהילות יוצאי אירופה יש כולל שאפשר לפנות אליהם, גליציה, הונגריה, פולין, נראה לי שגם לייקים יש משהו. ייתכן שגם לספרדים יש משהו דומה שאני לא מכירה.כל מה שקשור לכלה פחות רלוונטי אלה יותר החתן..
כאילו לא צריך גמחים של איפור ושמלה וכו'
יותר נדוניה וכסף לשלם אחר כך על הכל.
מכירים אנשים שיסכימו לתרום?
אולי איך אפשר לפתוח מגבית ?
הם לא צריכים גמח לשמלות וכו'גמחים לשמלות לאחיות יש בכל הארץ. רק תגידו איפה הם גרים. גמחים שמשכירים במחירים מצחיקים בגדים מהממים
?בעזרי עזר לחתונה 025007100
מה לא ברור?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //