תשלום על יום שישי בימי מחלה

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרה מהמומחים
אשתי חלתה וקיבלה 4 ימי מחלה מיום שלישי עד שישי
היא עובדת לפי חודשי ולא שעתי
וכן עובדת רק בימים א'-ה' ולא ביום שישי
לפי כל זכות היא זכאית לתשלום גם עבור יום שישי
למעשה היא לא קיבלה עבור יום שישי
ובפנייה למנה"ח היא הגיבה שקיימים שתי שיטות לחישוב דמי מחלה 1. לחשב את כל ימי המחלה ולשלם עבורם ובמקרה שלי 4 ימים כולל יום שישי 2. לחשב רק ימים שעובדים בפועל ובמקרה שלי רק 3 ימים בלי יום שישי ובזה מרוויחים כביכול שיורד רק 3 ימים מהצטברות ימי המחלה, והם עובדים בשיטה השניה ולכן לא חישבו את יום שישי ויותר מזה הם טוענים ש99 אחוז מהמשק עובד כך
ואני שואל האם זה נכון? והאם אני יכול לדרוש שיחשבו לפי השיטה הראשונה בשביל לקבל גם על יום שישי? כי אין לי כלום מזה שיש עוד יום מחלה אם לא מקבלים עליו כסף

להלן הציטוט מכל זכות:
  • מספר ימי המחלה שמנוכים ממכסת הימים הצבורים של עובד במשכורת חודשית הוא כל תקופת מחלתו כולל ימי מנוחה שבועית וחגים, ועד למספר ימי המחלה שצבר העובד במהלך עבודתו.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי.
אם היא עובדת לפי חודשי. היא בכלל לא זכאית לקבל תשלום על המחלה.

עובד שעובד חודשי אין לו תשלומים נוספים שהוא מקבל עבור חופשה או מחלה, פשוט לא מורידים לו מהשכר

במקרה שלך, אמורים רק להפחית לה על היום הראשון (בו היתה חסרה ולא זכאית לתשלום)
על היום השני והשלישי - להפחית 50%.

וברור שלא צריך לתת לה תוספת שכר על היום הרביעי.

• הוסף לסימניות
תודה על המענה
1. רק לא הבנתי לפי זה את הנכתב בכל זכות
2. ומה זה משנה אם היא לא זכאית לתשלום ורק לא מורידים או שהיא זכאית לתשלום?
זה נראה לי רק ענין של הגדרה

• הוסף לסימניות
תודה על המענה
1. רק לא הבנתי לפי זה את הנכתב בכל זכות
2. ומה זה משנה אם היא לא זכאית לתשלום ורק לא מורידים או שהיא זכאית לתשלום?
זה נראה לי רק ענין של הגדרה

יש פה בלבול. אני אסביר.
ברור שמנכים את כמות הימים שרשומים באישור המחלה
מבחינת ניצול ימי מחלה, ינצלו לעובד חודשי גם שישי ושבת כי התלוש שלו חודשי
לא הבנתי מאיפה קיבלת את הרושם שאמורים לשלם לה על יום מחלה שהוא כלל לא יום עבודה שלה
(הבנתי שהיא לא עובדת בשישי)
זה כמו שאם אישור המחלה שלה יכלול את שבת אתה תרצה תוספת שכר על יום שבת.
מה שכתוב בכל זכות מתייחסת לכמות הימים המנוכים מהצבירה.
שישי ושבת נחשבים לימי מחלה לעניין מניין הימים. כלומר אם מחלתה התחילה ביום רביעי,
אז על שישי שבת יהיה רק ניצול ימים אך לא יהיה תשלום של 50% על יום שישי.
אך הרווח פה שיום ראשון כבר נחשב ליום חמישי במחלה ומזכה בתשלום מלא. כנ"ל אם המחלה הייתה מתחילה ביום חמישי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה