כללי תשלום על עבודה

• הוסף לסימניות
תלוי על מה הם חתמו / סיכמו.

לא היה הסכם? אין כללים ברורים שיגיעו לפשרה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1473918:
המחיר הוא מחיר מלא, ויש כאלו שאומרים שאפילו יותר.
(וההגיון בזה הוא כי כשעבודה מסתובבת בחוץ היא עושה לך פרסום, וזה חלק מהתשלום)
אבל מה הסיבה שהלקוח הזמין עבודה, ועכשיו לא מעוניין בו?

תשובה מהבטן..
איך פרסום כשעל כרטיס המעצב לא חותם את שמו?
איך מחיר מלא בלי לדעת פרטים?
לפותחת האשכול שלא יודעת בכלל פרטים למה הלקוח ביטל את ההזמנה אולי כדאי ליעץ לרב להראות את הכרטיס למעצב נייטראלי לקבלת חו"ד, אולי בכלל התוצאה היא כרטיס שבושה לתת ללקוחות?
ולקבלן, אם תקבל מהקבלן דירה פגומה גם אז תחשוב שצריך ללם מחיר מלא?

אהה, אנחנו גם לא קבלנים..
.
,

• הוסף לסימניות
כל מי שדאג לקבלנים- שיסיר דאגתו.
לקבלן זה לא היה קורה.

הבעיה נוצרת רק במקצועות בהם הלקוח לא מבין שהוא קיבל מ ש ה ו.
קבלן בנה לו בית. אמיתי. מוצלח או לא? הם כבר ידונו על כך.

הבעיה קיימת במקצועות בסגנון זה.
מהכרות מקרה קרוב של לקוח שאמר לאדריכל לאחר התכנון : " בסוף החלטתי לא לבנות"
והיה גם ברור לו שלכן הוא לא משלם על ה"ציור/ שרטוט הזה"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מור;1474214:
מהכרות מקרה קרוב של לקוח שאמר לאדריכל לאחר התכנון : " בסוף החלטתי לא לבנות"
והיה גם ברור לו שלכן הוא לא משלם על ה"ציור/ שרטוט הזה"...

זה דוגמא למקום שהשיקול דעת נותן שהוא יהיה חייב לשלם, כי הסיבה של הלקוח היא "בסוף החלטתי לא לבנות".

בשונה מהמקרה של האשכול דידן שלא ברור מה הסיבה של הלקוח שהוא לא מעוניין, וממילא אי אפשר להביע דעה מה מקובל לעשות במקרה כזה.

נ.ב. הנושא של הגרפיקאיות שמרגישות שהלקוחות לא מעריכים את העבודה שלהם זה נושא לאשכול נוסף שהו אמורים להעלות את הבעיה, לחשוב למה זה קורה (בסך הכל הלקוח רואה שהגרפיקאית עשתה לו משהו, ומה זה שונה מקבלן), ולחשוב איך למצוא פתרון. אבל זה לא הנושא של האשכול הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1474000:
אז הפורום פה הוא בכלל לא רלוונטי, את שומעת רק את הצד של הגרפיקאיות (עם נגיעה אישית...) ובהרבה מקרים זה רק מידע מה הם רוצות שיקרה וזה לא אומר שזה קורה באמת.

הפורום פה לא רלבנטי לאנשים כמוך שאינם קשורים לתחום המקצועי של עיצוב גרפי.

הפורום פה רלבנטי מאוד לאנשים העוסקים לפרנסתם במקצוע זה ומעוניינים להתייעץ עם אחרים העוסקים בתחום מקצועי זה למחייתם ומתמודדים באותן התמודדויות.

לא הייתי טורח לכתוב את הנ"ל אילולי היה זה דפוס קבוע של הפעילות שלכם בפורום, להביע דעה נגדית בדיונים בתחומים מקצועיים שאינכם עוסקים בהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1474226:
הפורום פה לא רלבנטי לאנשים כמוך שאינם קשורים לתחום המקצועי של עיצוב גרפי.

הפורום פה רלבנטי מאוד לאנשים העוסקים לפרנסתם במקצוע זה ומעוניינים להתייעץ עם אחרים העוסקים בתחום מקצועי זה למחייתם ומתמודדים באותן התמודדויות.

לא הייתי טורח לכתוב את הנ"ל אילולי היה זה דפוס קבוע של הפעילות שלכם בפורום, להביע דעה נגדית בדיונים בתחומים מקצועיים שאינכם עוסקים בהם.

אני מבין שכנראה לא קראת את מה שכתבתי או את מה שכתבה פותחת האשכול.

אתה מוזמן לקרוא שוב.

וזה נכון שאני אוהב להביע דעה בתחום הזה כי במקרה אני כן עוסק בו, כלקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1474073:
לפעמים יש פשוט לקוחות שפתאום לא בא להם....
יש לי אחד כזה
הכנתי לו כרטיס סיכמתי על מחיר
באיזה שהוא שלב הוא פשוט הפסיק להגיב
לאחמ"כ אמר לבעלי שהוא ירד מהעניין.....
כי החליט שהוא לא חייב כרטיס חדש בעצם...
אז מיכל 123 תגיד שהכל בסדר והלקוח תמיד צודק כי הוא "מפרנס" אותנו
ויכול להיות שפתאום לא התאים לכריזה שלו לשלם כי הכרטיס הישן בעצם טוב
צודק 100%
רק אנחנו הגרפיקאים גזלנים!
עבדנו יפה, לפי הוראות, עמדנו בזמנים ותשלום רק אם הלקוח מרוצה ומתאים לפנטזיות הבלתי ידועות שלו
קרה לי בעבר הרחוק מקרה דומה.
בניתי ללקוח מיתוג לאיזשהו עניין, הלקוח אהב את העבודה. היו סקיצות והיו תיקונים, והם נעשו לו בדיוק כרצונו וככל דרישותיו..
סיימנו.
תשלום.
הוא בדיוק היה צריך לטוס לשבועיים, וכשהוא יחזור הוא ישלם.. מה הקשר?? לא משנה.
הוא חוזר. ומודיע עם כל הדרמתיות שהוא החליף לאפיק [מסחרי] שונה, כך שהמיתוג שנבנה כבר לא רלוונטי בשבילו.
למה זה אמור להיות מעניינו של המעצב? לא יודעת. אבל התשלום לא היה.

כך שבכלל לא מופקע שהיתה עבודה, הלקוח היה מרוצה, אישר, ותשלום אין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1474227:
זה נכון שאני אוהב להביע דעה בתחום הזה כי במקרה אני כן עוסק בו, כלקוח.

גם אני עוסק בתחומים הבאים:
רפואת שיניים, משפטים, הנדסת בניין, מיזוג אוויר, מכונאות רכב, טייס ויהלומים.
-כלקוח

אני עדיין לא מרגיש שזה מכשיר אותי להשתתף בשיחת עורכי דין או יהלומנים.

• הוסף לסימניות
הדבר הראשון שיש לברר הוא כמו שאמרו כולם, מה היתה הסיבה שהלקוח לא צריך פתאום את הכרטיס?!
זה מזכיר לי ספור על עורכת- ידידה שלי, שביקשה את עזרתי בעריכת סרט, ולדבריה, הלקוח פשוט איום, כל הזמן משנה, לא יודע מה הוא רוצה, מוסיף תמונות/ מוריד תמונות ובלשונה: משגע את השכל......
הגברת באה אלי, והתברר שהסרט לא מקצועי בלשון המעטה, הלקוח לא ידע להצביע על הנקודה, אבל, אם הוא היה אומר פתאום, שהוא לא צריך את הסרט, הייתי מבינה לגמרי, כי נמאס לו ללמד את העורכת מה לעשות.
ולכן, בלי לדעת מה הסיבה לסרוב, א"א להחליט כלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1474227:
בדיוק מסיבה זו, אין לך שום זכות להתערב ולהביע דעתך בנושא,
בפרט שלא ידענו מראש שאת מגיבה מצד הלקוח - כשהשאלה נשאלה לאנשי מקצוע בתחום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;1474275:
הדבר הראשון שיש לברר הוא כמו שאמרו כולם, מה היתה הסיבה שהלקוח לא צריך פתאום את הכרטיס?!
זה מזכיר לי ספור על עורכת- ידידה שלי, שביקשה את עזרתי בעריכת סרט, ולדבריה, הלקוח פשוט איום, כל הזמן משנה, לא יודע מה הוא רוצה, מוסיף תמונות/ מוריד תמונות ובלשונה: משגע את השכל......
הגברת באה אלי, והתברר שהסרט לא מקצועי בלשון המעטה, הלקוח לא ידע להצביע על הנקודה, אבל, אם הוא היה אומר פתאום, שהוא לא צריך את הסרט, הייתי מבינה לגמרי, כי נמאס לו ללמד את העורכת מה לעשות.
ולכן, בלי לדעת מה הסיבה לסרוב, א"א להחליט כלום.

הלקוח יכול לבדוק מראש ולבקש לראות דוגמאות לעבודות וכך להתרשם מהרמה המקצועית של איש המקצוע.

ברגע שהוזמנה עבודה והעבודה בוצעה, לא ניתן שוב להחזיר את הגלגל אחורה.

• הוסף לסימניות
אני אמנם מתחום המוזיקה והסאונד,
אך נראה לי שבעבודה מול לקוחות זה בדיוק אותו מסלול,
לקוחה הזמינה אצלי עבודה,
אמרתי לה שקודם כל אשלח לה עבודות לדוג' מהסגנון והרמה שהיא מבקשת,
היא אישרה לי להתחיל לעבוד,
טרחתי הכנתי וכו וכו,
לא הייתה מרוצה,
התחלתי בכיוון שונה, התאמצתי שוב ושוב,
אמרה לי "מצטערת-לא לזה התכוונתי"(ממש בסוגריים: תמיד נראה לאנשים שישלמו מאה שקל ויקבלו ברמה של 500???)
נו,
ומה עכשיו?
לא אקבל תשלום על העבודה?
הרי קיבלת דוגמאות- מצא חן בעיניך ואישרת??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1474301:
הלקוח יכול לבדוק מראש ולבקש לראות דוגמאות לעבודות וכך להתרשם מהרמה המקצועית של איש המקצוע.

א"א לדעת הכול מדוגמאות, לפעמים הדוגמאות הן בכלל תיק עבודות מהלימודים, ומשקפות בעצם את רמת ביה"ס או המכללה, ולפעמים זה עבודה ללקוח שידע בדיוק מה הוא רוצה, ובא עם הוראות מדויקות, והעורכת היתה רק ביצועיסיטית, כי הידידה שלי הזו למשל, יש לה תיק עבודות מעולה, אבל, בעבודה המסוימת הזו היא התקשתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קולות;1474309:
אני אמנם מתחום המוזיקה והסאונד,
אך נראה לי שבעבודה מול לקוחות זה בדיוק אותו מסלול,
לקוחה הזמינה אצלי עבודה,
אמרתי לה שקודם כל אשלח לה עבודות לדוג' מהסגנון והרמה שהיא מבקשת,
היא אישרה לי להתחיל לעבוד,
טרחתי הכנתי וכו וכו,
לא הייתה מרוצה,
התחלתי בכיוון שונה, התאמצתי שוב ושוב,
אמרה לי "מצטערת-לא לזה התכוונתי"(ממש בסוגריים: תמיד נראה לאנשים שישלמו מאה שקל ויקבלו ברמה של 500???)
נו,
ומה עכשיו?
לא אקבל תשלום על העבודה?
הרי קיבלת דוגמאות- מצא חן בעיניך ואישרת??

ברור שמגיע על זה תשלום מלא, אם היא קיבלה שירות מלא.

נכתב ע"י Shia;1474301:

זה ממש לא נכון !!!

כל מקרה צריך להיות נידון לגופו של ענין.

יתכן ו...

הגרפיקאית הראתה לו עבודות שהיא עשתה בלימודים שלה ושם היתה לה הדרכה מלאה ועזרה.

יתכן ו...

הגרפיקאית לא ענתה ללקוח בטלפון מתי שלא התחשק לה (כשהבן שלה לא הרגיש טוב) ולא עמדה בזמנים ודחתה את העבודה לשניה שאחרי האחרונה והלקוח כבר כמעט התייאש מלראות את העבודה מוכנה בזמן.

הכל יתכן...

• הוסף לסימניות
אז ככה... אחת הגרפיקאיות זיהתה את הסיפור וכתבה לי באישי את פרטי המעשה... בהחלט היו חסרים.
אשמח לשמוע תגובות כאשר יש את שתי הצדדים, תודה מראש.

והמקרה היה כך:
בעבר עיצבתי ללקוח מודעה והוא היה מרוצה מאד.
בהמשך פנה אלי וביקש עיצוב לכרטיס ביקור: "משהו יפה בסגנון של המודעה"
עיצבתי לו 2-3 סקיצות ושלחתי לו באותו יום שהזמין
הוא אמר שהוא לא מתחבר לזה אז עשיתי לו עוד 2 ושלחתי
ושוב לא אהב...
בקיצור עיצבתי לפחות 6 סקיצות שונות (אל תשאלי למה הייתי פריירית כזו )
והכל תוך עמידה מדוייקת בלוח זמנים...
הבנ"א הפסיק לענות לטלפונים...
זה היה בערך בחודש אלול
החודש החלטתי שאני חייבת את הכסף אז שיגעתי אותו עד שענה
אז הוא אומר לי: "טוב, אני רואה שאני לא מתחבר לאף אחת מהסקיצות אז נרד מזה וזהו.."
(האמת לא מבינה למה לא אהב, עיצבתי לו כרטיסים מקסימים!)
אמרתי לו : "אין בעיה רק אתה צריך לשלם"
הוא היה ממש בהלם! "לא אמרת לי מראש שאם אני לא אוהב אני לא משלם"
סה"כ הוא בנ"א ירא שמים, הסברתי לו את הענין אז אמר שישאל את הרב, ומה שהרב יפסוק יעשה...

• הוסף לסימניות
כששומעים את הצד של הגרפיקאית זה נשמע אחרת...
קודם כל לגרפיקאית,
אני מזדהה עם התחושה. הלקוחות שלנו לא מספיק מבינים שזה כמו תשלום למכולת ואפילו כמו דפוס. נעשתה עבודה = תשלום.
נקודה נוספת שעולה לי תוך כדי: לדפוס אף פעם לא יגידו אני אשלם לך בעוד יום, בעלי, אכניס לך, אשלח וכו'
ואצל גרפיקאית - כן.
כמובן שלמדתי מהעבר ומכל מיני סיפורים שמעלים פה שצריך חוזים וכו', אבל לפעמים בעבודות קטנות, עד שתסכמי חוזה ותנאי תשלום - תעשי את העבודה, תקבלי תשלום ותעברי הלאה.

קרה לי אותו מקרה. אבל אני עשיתי רק סקיצה ראשונה ללקוח (הסקיצה כבר היתה המודעה בעצמה- רק היה צריך שינויים קטנים עליה) וזה היה בתקופה מאד מאד עמוסה שלי, וכמעט עשיתי טובה ולקחתי את העבודה, הכנסתי בלו"ז צפוף מאד.
ואחר שאני שולחת ללקוח את המודעה לאישור, הוא חוזר אלי שהמודעה מאש יפה אבל הוא מאד מצטער, והמיזם בוטל.
(הסוף - עבר זמן, הייתי עמוסה, ולא חזרתי אליו עם תשובה ברורה לשאלה כמה הוא צריך שלם, היום אחרי בערך שנה ורבע עבר זמנו...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקר;1474497:
אז ככה... אחת הגרפיקאיות זיהתה את הסיפור וכתבה לי באישי את פרטי המעשה... בהחלט היו חסרים.
אשמח לשמוע תגובות כאשר יש את שתי הצדדים, תודה מראש.

והמקרה היה כך:
בעבר עיצבתי ללקוח מודעה והוא היה מרוצה מאד.
בהמשך פנה אלי וביקש עיצוב לכרטיס ביקור: "משהו יפה בסגנון של המודעה"
עיצבתי לו 2-3 סקיצות ושלחתי לו באותו יום שהזמין
הוא אמר שהוא לא מתחבר לזה אז עשיתי לו עוד 2 ושלחתי
ושוב לא אהב...
בקיצור עיצבתי לפחות 6 סקיצות שונות (אל תשאלי למה הייתי פריירית כזו )
והכל תוך עמידה מדוייקת בלוח זמנים...
הבנ"א הפסיק לענות לטלפונים...
זה היה בערך בחודש אלול
החודש החלטתי שאני חייבת את הכסף אז שיגעתי אותו עד שענה
אז הוא אומר לי: "טוב, אני רואה שאני לא מתחבר לאף אחת מהסקיצות אז נרד מזה וזהו.."
(האמת לא מבינה למה לא אהב, עיצבתי לו כרטיסים מקסימים!)
אמרתי לו : "אין בעיה רק אתה צריך לשלם"
הוא היה ממש בהלם! "לא אמרת לי מראש שאם אני לא אוהב אני לא משלם"
סה"כ הוא בנ"א ירא שמים, הסברתי לו את הענין אז אמר שישאל את הרב, ומה שהרב יפסוק יעשה...

בוודאי שהוא צריך לשלם.
חבל שלא היה הסכם עבודה.
(נכון, זה רק כרטיס ביקור, והם כבר עבדו יחד לשביעות רצונו, היא בטח לא העלתה על דעתה שהוא לא יאהב - מאוד הגיוני. בדיוק בשביל מקרים כאלה מומלץ הסכם, אפשר ליצור טופס מקוצר לעבודות קטנות)
ואגב -
במקרה שהלקוח לא אוהב כלום מתוך מספר סביר של סקיצות (2-3 מקסימום 4) - לוקחים תוספת תשלום על כל סקיצה נוספת.
(וכן, לרשום גם את זה בהסכם, ולהזכיר זאת ללקוח במהל העבודה)

• הוסף לסימניות
ברגע שהלקוח אישר התחלת עבודה [במייל או בטלפון] הוא חייב לשלם עבור העבודה שבוצע[תשובה שקיבלתי בעבר ממורה הוראה בחושן משפט ]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה