כללי תשמעו סיפור

• הוסף לסימניות
מצלצלת אליי ידידה, לצורך העינין היא נהיית לי חברה ומתנצלת שכמעט שנה לא החזירה לי מוצר מסוים והיא רוצה לבוא לתת לי ואתו. בליבי כבר מחלתי על זה מכיון שידעתי שסיכויים קלושים שהמוצר יחזור אלי. אבל--- ופה מתחיל הסיפור - היא רוצה באותה הזדמנות רק לשלוח מייל ואם אני מוכנה שהיא רק תסגור את הקובץ אצלי לפידיאף ולשלוח לקרוב משפחתה. הסכמתי בשמחה, למה לא לעשות טובה לבנאדם? היא היום לא עובדת בתחום הגרפיקה על אף שהיא כן עבדה בעבר, לטענתה אפילו קנתה פונטים ותוכנות וכ'....
הבחורה מתיישבת ואני נותנת אמון וממשיכה לסדר את עיניני בבית, מדי פעם אני באה לראות שהיא מרגישה בסדר ואם היא צריכה משו שתיה וכ'.
לאחר שעה של עיצוב מודעה מחדש!!! ששלחו לה מיילים ותיקונים אני כבר עייפה השעה די נהיית מאוחרת אני שמה לב שהגברת משתמשת בפונטים שלי קנויים. אני שואלת אותה גברת את משתמשת בפונטים חינמיים? (לא היה לי את האומץ ללכת דוגרי ישר לענין) אז היא עונה לי בשיא הביטחון: "מה פתאום אני משתמשת רק בפונטים קנויים" ותוך כדי מראה לי את המודעה כמה היא לא יצאה לה יפה כמו שהיא אוהבת ומחפשת פונט נוסף, האמת די התעצבנתי רציתי להגיד לה הלווו חמודה לא מספיק את עובדת לי על המחשב בשעה כה מאוחרת הבטחת לי 2 דקות לשליחת מייל לא? את עוד משתמשת בפונטים שאני קניתי? את לא חושבת שאת צריכה לשאול? לבקשת אולי אפילו לשלם?
אני הולכת הצידה ומתחבטת עם להעיר לה לומר משו או לשתוק בכולופן עוד יומיים יום כיפור, שתקתי.
למתענינים הגברת עזבה את ביתי לאחר שעה וחצי של תרתורי מח עם בן משפחת על הטלפון, אני כבר הייתי קצרת רוח לכי לביתך אני רוצה ללכת לישון, בעלי מגיע וכ'... (למי שזוכר אני בחופשת לידה כרגע כך שכל שנית שינה חשובה לי מאד! והסבלנות שלי לא מי יודע מה בגבהים)

תגידו לי אתם מה הייתי צריכה לעשות??
אולי זה נקרא חסד? בעיני לא כל כך.
אשמח לשמוע את תגובותיכם.
גמר חתימה טובה!
יוספי רוזן

• הוסף לסימניות
תקווי שהיא חברה בפורום, וקראה את ההודעה.

• הוסף לסימניות
היית צריכה לעשות בדיוק מה שעשית.
אין ממש מה לעשות במצבים כאלה, חוץ מלמנוע את המקרה הבא מראש.

לגבי הפונטים--לי אישית לא היה מפריע אם היו משתמשים, גם לא הייתי לוקחת על זה כסף.
מה גם שהאחריות לא שלך לגבי החוקיות של השימוש בהם.

• הוסף לסימניות
יוספי יקרה!
אני רוצה לומר לך שהבחורה לא נהגה כראוי ובוודאי לא ביושר!
אבל זהו חסד של לפנים משורת הדין- זכויות בערב יו"כ לא מיותרות לאף אחד.
מה שחשוב שתסיקי מסקנות לפעם הבאה , תתני אתה מראש . או שתסרבי ותאמרי שאת לא יכולה.
אני בעלת נסיון עם סגנון הניצול הזה, העקרון שלי לעשות גבולות . עוד לא הפסדתי מזה אף פעם רק הרווחתי!!!!

• הוסף לסימניות
מזעזע.
לי היו כמה בסגנון (אני לוקחת 10 ש"ח לשליחת מייל אז אנשים בכלל מרגישים שהם קנו אותי) עכשיו מי שרוצה לשלוח מייל או להדפיס מהמחשב אני שולחת כמו שזה, אין שום שינוי. השבוע מישהי התחננה שאני ישנה לה גודל פונט, אמרתי לה שזה עולה 20 ש"ח, (היא ותרה על הרעיון)
להבא אם מישהו מבקש כזה דבר תגידי שאת תסגרי ותשלחי ושהחברה תתכבד ותחכה בדלת. או שתגבי סכום לשעה לעבודה על המחשב שלך אבל בעיר שאת גרה אנשים לא ישלמו לך אז עדיף שתתחמקי וזהו.

• הוסף לסימניות
תמיד יש פעם ראשונה.
ככה למדת לא לתת לאף אחד לשבת על המחשב שלך. במקרה שלך לעשות חסד זה לסגור את הקובץ שלה בעצמך ולשלוח לכתובת המבוקשת. לא מעבר. יש גם חסד עם הבעל והתינוק...
לפני כמה זמן נכנס אלי בן אדם שרצה לשלוח מייל. אני גובה על זה עשרה שקלים. הוא ביקש אם אפשר לתת לו להקליד את הסיסמא שלו בלי שאראה חס וחלילה (אולי אגנוב לו מידע סודי משם) - הוא רצה להכנס לג'ימייל שלו ולשלוף משם חומר ואותו להעביר לכתובת חדשה. הבנתי שזה יקח זמן אז קמתי ממקומי, השארתי אותו לנפשו ונכנסתי הביתה. (הסטודיו שלי בנוי בחצר של הבית).
הענין פרח מזכרוני עד שאחרי שעה ורבע (!) בא אלי הבן שלי ושאל אותי :אמא מי זה האיש הזה שיושב במשרד? הייתי בהלם שהוא עוד שם. נכנסתי כאילו לקחת משהו מהמגירה ואני רואה אותו גולש להנאתו ב nrg...
מאז אין לשבת אצלי.

• הוסף לסימניות
תמיד יש את הנצלנים האלה, שרק את זה ורק קצת מזה ורק עוד פה ושם
ומשאירים אותך עם רגשי אשמה על שאת לא מספיק "צדיקה" לשמוח בחסד
זה ועוד מעיזה להרגיש לא נוח עם זה שניצלו אותך.

• הוסף לסימניות
בעל האופי הנצלני מחפש הרבה זמן בכדי לפגוש את בעל האופי הרכוכי, וכשהם נפגשים רק ה' יכול להציל את המנוצל מהמנצל.
בכזה מקרה צריך לאזור אומץ, עם כל הנחמדות, שלום, תם הזמן, בלי שום התנצלות שמאוחר ושהבעל יחזור או לא, פשוט זה הבית שלי וכאן אני בעל הבית!!!

• הוסף לסימניות
בעל האופי הנצלני מחפש הרבה זמן בכדי לפגוש את בעל האופי הרכוכי, וכשהם נפגשים רק ה' יכול להציל את המנוצל מהמנצל.
בכזה מקרה צריך לאזור אומץ, עם כל הנחמדות, שלום, תם הזמן, בלי שום התנצלות שמאוחר ושהבעל יחזור או לא, פשוט זה הבית שלי וכאן אני בעל הבית!!!

• הוסף לסימניות
יוספי, מתנצלת.
ממש סליחה. תכננתי רק לשלוח מייל, אבל העבודה הסתבכה לי ו..
;)

רק מדמיינת את הסיטואציה הזו, מעצבן!!!

• הוסף לסימניות
העבודה ממש לא הסתבכה לה, היא פשוט היתה צריכה לעצב הכל מחדש.
באותם הרגעים לא כעסתי רק ריחמתי על האופי שרואה רק את עצמו ולא את השני, ולא חושב לבקש לגבי הפונטים, אני לא חושבת שעם היתה מבקשת היתי לוקחת על זה תשלום ממש לא אבל אני חושבת שצריך לבקש או לכל הפחות ליידע.

• הוסף לסימניות
מהסוג של הדברים שמתעצבנים, לומדים לקח ו..סולחים
(ולומדים גם להכיר את האנושות על גווניה)

• הוסף לסימניות
מהסוג של הדברים שמתעצבנים, לומדים לקח ו..סולחים
(ולומדים גם להכיר את האנושות על גווניה)

• הוסף לסימניות
מזכיר לי את המשל על היצר הרע. נכנס רק לרגע ואז לאט לאט מתיישב ומשתלט ונהיה בעל הבית. בררר. (יש על זה פסוק במשלי)
כפרת עוונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;647585:
מזכיר לי את המשל על היצר הרע. נכנס רק לרגע ואז לאט לאט מתיישב ומשתלט ונהיה בעל הבית. בררר. (יש על זה פסוק במשלי)
כפרת עוונות.

זה פסוק בשמואל ב'.

זה לשון הגמרא בסוכה:

תלמוד בבלי מסכת סוכה דף נב עמוד ב

אמר רבא: בתחילה קראו הלך ולבסוף קראו אורח ולבסוף קראו איש, שנאמר (שמואל ב יב) ויבא הלך לאיש העשיר ויחמול לקחת מצאנו ומבקרו לעשות לאורח, וכתיב ויקח את כבשת האיש הרש ויעשה לאיש הבא אליו.

• הוסף לסימניות
מנסיון - לעולם לא לתת למישהו לגעת בעכבר שלך!!!
אני עושה את החסד בעצמי ושולחת מה שנותנים לי אבל לשבת על המחשב בעצמו? לעולם לא!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;647615:
זה פסוק בשמואל ב'.

זה לשון הגמרא בסוכה:

תלמוד בבלי מסכת סוכה דף נב עמוד ב

אמר רבא: בתחילה קראו הלך ולבסוף קראו אורח ולבסוף קראו איש, שנאמר (שמואל ב יב) ויבא הלך לאיש העשיר ויחמול לקחת מצאנו ומבקרו לעשות לאורח, וכתיב ויקח את כבשת האיש הרש ויעשה לאיש הבא אליו.
למדנו פעם גם במשלי על זה, אבל לא זכור לי לש' הפסוק (עברו מאז למעלה מ15 שנה...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה