- הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;780900:איכככככככס!
נס שאני לא גרה לא בירושלים ולא בבני ברק והילדים שלי לא נחשפו לגועל הזה! (אפילו שהם עוד קטנים) ואפילו שהמציאות לא רחוקה מזה, יש דברים שלא תולים בגדול, בחוצות הערים.
חבל שאין "מבקר", ו"ועדות רוחניות" לתליה על לוחות מודעות כמו שיש בעיתונים.
(עיתונים אפשר לא להכניס הביתה אבל לוחות מודעות)
ועוד יש כרזות מהתחרות שאמרו שזה בעיה להכניס לעיתונים נראה לי שזה הרבה יותר גרוע.
נכתב ע"י קופירייט;780909:נראה שגם יוני מתבייש לחתום את השם שלו על 'יצירות הפאר' הללו...
נכתב ע"י מילה בסלע;780905:חבר'ה, ברור לי שזה לא הפרוש שמשהו חשב לתת לכיתובית ההיא שם.
טעות פטאלית, וקריטית.
נכתב ע"י bbr;780943:אני לא חושבת שבידינו להכריע אם ראוי לשים כאלה דברים ברחוב או לא.
אבל אני חושבת שמי שבאמת מפריע לו עושה עבודת המידות שהיא באמת באמת קשה ומתחזק בשמירת העיניים, אלא שאלה שתולים את הפשקוילים והקריקטורות כולנו יודעים בדיוק מי הם. לא צדיקים ולא נעליים.
מה גם שאנשים שעד היום לא ממש שמו לב לזה, עכשיו יש להם יצר לחפש ברחוב את ה'צרעות' האלה.
ואני גם לא חושבת שיש 'צרעה' אחת שהחליפה קולקציה בגלל הפשקוילים האלה. להיפך הם מקבלות מזה כח.
אני לכשעצמי כל פעם שאני רואה אישה לבושה בהתרסה, אני משתדלת לא להסתכל ולא לחשוב עליה, כי הנשים האלה מקבלות כח מזה שמסתכלים עליהם והם עושות את זה רק בשביל התשומת לב.
אמא שלי (אישה פשוטה באמת) סיפרה לי לא מזמן שעצר אותה גבר חרדי מבוגר בגאולה והתחיל לצעוק עליה שהיא הולכת עם פאה, ושזה כמובן אסור!! היא שאלה אותו בפשטות 'איך ראית שאני בכלל הולכת עם פאה???'
מי שאכפת לו באמת על הצניעות לא צועק על נשים ברחובות ולא תולה פשקוילים שמביאים בחילה ולא מניעים אף אחד לפעולה חיובית. (אולי בדיוק להיפך)
נכתב ע"י מוישה;780929:קודם כל חשוב לי להדגיש שמה שהעליתי לכאן את הקריקטורות זה לא אומר שאני אוחז מהם, סה"כ ביקשו להעלות, אז למה לא לעשות טובה?! [אחרי הכל זה לא לוח מודעות רחובי...]
___
לגופו של ענין, ישנם יהודים שבאמת כואבת להם הפריצות, ומבחינתם אם רוצים לזעזע את הציבור, זה מה יש, אין דרך אחרת, חוץ מלהמאיס את צורת הלבוש כיום.
טענתי פעם לאחד כזה על קריקטורה מסויימת שלו, שלכאורה זה קצת מוגזם לפרסם כזו תמונה ברחוב.
הוא ענה לי: "וללכת ככה ברחוב באמיתי [לא בקריקטורה] זה לא בעיה??? זה בסדר?? ציור זה הבעיה, לדבר על צניעות זה לא צנוע, וללכת לא צנוע, זה מותר, אנחנו צריכים לשתוק על הלכלוך הנוראי הזה שהולך ומחמיר מיום ליום? כי זה לא צנוע לדבר על זה?????"
עד כאן דבריו. [את הרעיון הוא הביא גם בשם ר' אהרן קוטלר].
שוב, אני לא מביע כאן את דעתי האמיתית, ואף שיש מה לדון על דבריו, אך אני חושב שצריך גם לחשוב על נקודה זו. ולדעת שיש אנשים שזה מפריע להם ברמות גבוהות מאוד.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים